Ministrul Sanatatii Cseke Attila va prezenta joi presei rezultatele preliminarii ale evaluarii situatiei de la Spitalul CF2, anunta Ministerul Sanatatii.

Explicatiile vin dupa ce doua paciente internate in acest spital au fost transferate in stare grava la Spitalul Universitar din Bucuresti dupa ce au luat o infectie puternica din spital. Interogatorii si controale in acest spital s-au facut miercuri, in special in sectiile de Obstetrica-ginecologie si ATI.

Potrivit NewsIn s-au facut verificari in cursul zilei de ieri inclusiv la farmacia unitatii sanitare, pentru a se descoperi cum s-au imbolnavit pacientele ajunse in stare grava respectiv Amelia Antoniu (prim-solista a Operetei) si Alice Preda.

Pana în prezent, Comisia de evaluare a Ministerului Sanatatii a stabilit ca afectiunile actuale ale celor doua paciente de la Spitalul CF2 se datoreaza asistentei medicale acordate în aceasta unitate medicala.

In cazul uneia dintre paciente s-a depistat în sânge microrganismul de gram negativ – burkholderia cepacia care demonstreaza conditiile improprii în care au fost efectuate interventiile medicale.

Comisia MS va investiga toate pacientele transferate de la Spitalul CF2 catre alte unitati din Capitala pentru a stabili daca deficientele medicale reprezinta un incident izolat sau sunt de durata.

De asemenea, Comisia va continua evaluarile necesare pentru elucidarea cauzelor care au generat situatia de la Spitalul CF2, arata comunicatul de presa al Ministerului Sanatatii.

Ministrul Sanatatii va vorbi joi si depre Ordonanta de Urgenta privind concediile medicale.