Fostul parlamentar Nati Meir a primit un mandat de arestare preventiva in dosarul in care este arestat si fiul sau, el fiind deja privat de libertate intr-un alt dosar. Tribunalul Galati a dispus, miercuri, arestarea preventiva a lui Nati Meir pentru 30 de zile, informeaza Mediafax.

Decizia Tribunalului nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Or Meir, fiul lui Nati Meir, a fost prins in flagrant delict in timp ce primea suma de 20.000 de euro, pentru a interveni pe langa magistrati cu scopul revocarii unui mandat de arestare si al obtinerii unei pedepse mai blande intr-un proces penal in care este implicata o persoana aflata in detentie la Galati.

Fiul lui Nati Meir a fost retinut, in 22 aprilie, pe baza de ordonanta pentru trafic de influenta. Ulterior, in 23 aprilie, Tribunalul Galati a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele sau.

Nati Meir a fost trimis in judecata in luna februarie, intr-un alt dosar, pentru inselarea a opt persoane, pe care a incercat sa le plateasca pentru anumite servicii cu bancnote specimen.

La termenul din 10 martie, de la Tribunalul Bucuresti, care judeca dosarul lui Nati Meir, a participat si fiul acestuia, in varsta de 19 ani.

Potrivit procurorilor, in perioada ianuarie - octombrie 2009, Nati Meir, "profitand de ascendentul moral pe care il avea, creat prin pozitiile publice detinute, respectiv de fost deputat in Parlamentul Romaniei si candidat la Presedintia Romaniei", i-a indus in eroare pe Filoti Silvian Ilie, Ilinca Stefan, Dumitru Marius, Florin Draghici, Radu Pindici, Mariana Otetaru, Valentin Balanescu si George Mantea, producandu-le un prejudiciu total de 444.235 de lei.

Nati Meir s-a prezentat victimelor ca fiind o persoana cu putere financiara, care ofera imprumut sume mari in valuta, cu garantii imobiliare, si le-a aratat acestora, in momentul incheierii contractelor de imprumut ori pe parcursul derularii acestora, un rucsac plin cu valuta falsa.

Nati Meir este arestat preventiv din 20 octombrie 2009.