Blocul operator de la SUUB a fost inchis, luni, la cererea conducerii unitatii sanitare, dupa ce medicii i-au facut o mica interventie pacientei Alice Roxana Preda. Ea este in stare foarte grava de aproape o saptamana dupa ce a fost operata initial la Spitalul CF2. Cazurile urgente sunt trimise la Spitalul de Urgenta Floreasca, informeaza Mediafax.

Medicul Bogdan Popescu a precizat ca, potrivit regulamentelor sanitare, este necesara dezinfectarea cel putin 48 de ore a blocului operator, pentru a evita aparitia unor infectii nosocomiale.

Prim-solista Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) si Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, marti noapte, in stare foarte grava, cu probleme respiratorii. Cele doua au facut soc septic in urma unor interventii chirurgicale minore la care au fost supuse in Spitalul CF2, administrat de Ministerul Transporturilor.

Amelia Antoniu fusese internata la Spitalul CF2, administrat de Ministerul Transporturilor, pentru o interventie de cauterizare de col uterin, iar Alice Roxana Preda pentru serclaj, ea avand o sarcina in evolutie in varsta de 14 saptamani.

Starea Ameliei Antoniu s-a ameliorat, ea respirand doar cu masca de oxigen, dar Alice Roxana Preda este in continuare in stare foarte grava, fiind in soc toxico-septic, a declarat, luni, Bogdan Popescu.

Ministerul Sanatatii a anuntat, luni, ca afectiunile actuale ale Ameliei Antoniu si Roxanei Preda sunt cauze ale asistentei medicale acordate la Spitalul CF2, in cazul uneia dintre ele fiind depistat in sange microorganismul de gram negativ - burkholderia cepacia care arata conditiile improprii ale efectuarii interventiilor.