Mita de acasa nu se potriveste cu politia italiana. O dovedeste o intamplare petrecuta langa Savona, oras din nord-vestul Peninsulei. Ioan D. si Constantin S., de 55 si respectiv 35 de ani, soferi pe un tir, au fost implicati intr-un accident rutier pe Autostrada A10, informeaza AGI. Cei doi camionagii romani au incercat sa mituiasca o patrula a politiei stradale din Italia, dar au fost arestati cu acuzatia de tentativa de coruptie, informeaza AGI.

Politia i-a oprit si, controland actele puse la dispozitie de cei doi, a constatat mai multe nereguli administrative si de circulatie, printre care lipsa licentei comunitare pentru transport de marfuri. Politistii le-au stabilit o amenda de 2000 de euro precum si punerea sub sechestru a tirulului pentru o perioada de trei luni.

In timp ce agentii completau formularul, Constantin S. a scos din buzunar 8 bancnote de cate 50 de euro, in tentativa de a-i mitui. «Tenete questi. No verbale. Fai piacere mandaci via» (Poftiti acesti bani. Nu verbal. Rog lasati liber). Dar, in loc de a scapa de amenda, cei doi romani au fost acuzati de tentativa de corupere a unui oficial public si au fost dusi in catuse in inchisoarea de la Savona, unde sunt in asteptarea deciziei judecatoresti.