Ministerul Dezvoltarii Regionale se asteapta sa vanda in acest an, chiriasilor, aproximativ 22.000 de locuinte ANL, acum fiind depuse circa sase mii de cereri in acest sens, a declarat luni la Cluj-Napoca ministrul Elena Udrea.

"Pretul este de 347 de euro pe metrul patrat, fara TVA, pentru 2010, urmand ca anul viitor pretul sa fie din nou calculat...", a afirmat ministrul Dezvoltarii Regionale, citat de Mediafax.

Udrea a adaugat ca in bugetul ministerului pentru acest an exista sumele necesare continuarii constructiei de locuinte ANL.

"Bani in bugetul ministerului pentru locuinte ANL exista. Am scos la licitatie circa trei mii de locuinte ANL. In total, in afara de proiectele pe care le vom face in parteneriat cu Ministerul Apararii, avem pregatite sa scoatem la licitatie 12.000 de locuinte ANL in acest an. Totul depinde de felul in care vor merge vanzarile. Ne bazam pe fondurile care intra in bugetul ministerului, in bugetul ANL din vanzarea locuintelor ANL existente in acest moment si ne bazam si pe parteneriate pentru construirea locuintelor din programul «Zece case pentru specialisti»", a subliniat Elena Udrea.