Noul proiect al Guvernului privind Agentia Nationala de Integritate va mentine publicarea averilor, dar va respecta si confidentialitatea anumitor date, a declarat, luni, dupa sedinta conducerii centrale a PDL, vicepresedintele Gheorghe Flutur, citat de Agerpres.

  • "Exista o anumita propunere pentru ca aceasta declaratie (n.r.- de avere) sa aiba doua componente: o componenta publica si o componenta care sa respecte confidentialitatea. Vom vedea cum se va rezolva aceasta problema. Componenta publica se refera la declaratia de avere, care poate sa fie publica, si cea legata de confidentialitate pentru respectarea confidentialitatii anumitor date legate de adresa, tinand seama de prevederile CCR", a declarat Gheorghe Flutur.
  • Potrivit oficialului democrat-liberal, coalitia PDL-UDMR, alaturi de ceilalti parteneri de guvernare - independentii si minoritatile - ar sustine acest proiect: "Guvernul vine cu initiativa, pentru a exista continuitate - sa nu fie o intrerupere. Si eu am vazut ca unele partide politice nu ar vrea sa mearga nici la consultarile de la Cotroceni. Poate in mintea unora ar fi ca aceasta ANI sa fie un organism care sa nu doara, sa nu muste pentru ca a deranjat pe cineva".
  • Democrat-liberalul a adaugat ca partidul pe care il reprezinta are o "pozitie ferma", privind functionarea ANI, dar respectand precizarile Curtii Constitutionale: "Nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege, nici demnitarii, nici functionarii publici. Averea trebuie sa fie la vedere, este un angajament al Romaniei atunci cand a intrat in UE".

Guvernul se reuneste, luni, de la ora 14:00, in sedinta pentru discutii pe marginea Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate.

La ora 17:00, PSD, PNL si PC sunt asteptate la consultari la Cotroceni pe aceasta tema (liberalii au anuntat deja ca nu vor participa), iar la ora 18:00 sunt asteptati reprezentantii PDL si UDMR.