Peste 12.000 de candidati sustin, luni, proba D a Bacalaureatului

de Sorana Mihailescu     HotNews.ro
Luni, 26 aprilie 2010, 6:48 Actualitate | Esenţial


In laboratoarele de informatica din unitatile de invatamant liceal continua proba D a examenului de bacalaureat, la care participa peste 12.380 de candidati. Aceasta este ce-a de-a doua saptamana de examinare a competentelor digitale. Marti, urmeaza sa fie verificati  7.693 de candidati, miercuri - 4.272 candidati, joi - 2.207, relateaza agentia Agerpres.

Proba D (de evaluare a competentelor digitale) este organizata in laboratoarele de informatica din unitatile de invatamant liceal si presupune doua etape care cumuleaza maximum 90 de minute ca timp de lucru: rezolvarea unor sarcini de lucru referitoare la domeniul 'mijloace moderne de comunicare. Reteaua Internet', care va avea o durata de regula de 15 minute, dar nu poate depasi 30 minute, si rezolvarea unor sarcini de lucru din celelalte domenii de competenta prevazute in programa de bacalaureat, careia i se aloca restul timpului ramas pana la cele 90 de minute cat are proba, cumulat.

Candidatii vor avea de rezolvat aproximativ 16 - 17 itemi, ce vizeaza competente din urmatoarele domenii: 'Concepte de baza privind sistemele de calcul', 'Utilizarea computerului si organizarea fisierelor/ sisteme de operare', 'Procesoare de texte', 'Procesoare de calcul tabelar', 'Prezentari', 'Baze de date' si 'Mijloace moderne de comunicare. Reteaua Internet (HTML)'.

Candidatii nu au voie sa intre in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile si cu orice mijloc electronic de stocare a informatiei, de calcul sau de comunicare. Cei care nu respecta aceste reguli vor fi eliminati din examen de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/ respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu. In functie de punctajul obtinut, se va stabili nivelul de competenta digitala a candidatului, dupa cum urmeaza: utilizator incepator (0 - 25 puncte), utilizator de nivel mediu (26 - 50 puncte), utilizator avansat (51 - 74 puncte) si utilizator experimentat (75 - 100 puncte). Rezultatele finale se comunica dupa ultima zi de examen. Un elev care nu se prezinta la probele orale poate participa la probele scrise, insa nu poate promova examenul de Bacalaureat, precizeaza MECTS. 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

463 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by