Candidatul PDL, Romeo Radulescu a castigat cel de-al doilea tur al alegerilor anticipate pentru scaunul de edil al orasului Ramnicu Valcea, obtinand 55%, fata de 45% cat a adunat contracandidatul sau, social democratul Remus Grigorescu, dupa cum reiese din numararea buletinelor din 80 de sectii de votare dintre cele 87 existente, potrivit Biroului Electoral de Circumscriptie (BEC), informeaza Agerpres.

Locuitorii din Ramnicu Valcea s-au prezentat duminica la urne pentru alegerea celui care-l va inlocui la conducerea primariei pe Mircia Gutau, condamnat la inchisoare pentru fapte de coruptie.

Prezenta la vot la inchiderea urnelor a fost de 35,04%, adica 35.303 alegatori si-au exercitat dreptul de a alege din totalul de 100.754, potrivit datelor comunicate de Biroul Electoral de Circumscriptie.

La primul tur de scrutin de saptamana trecuta prezenta la vot la ora 21:00 a fost de 31,68%. In primul tur de scrutin, Romeo Radulescu (PDL) a obtinut 48,84% din voturi, iar Remus Grigorescu (PSD) a fost votat de 30,93% dintre alegatori.