Prof. univ. dr. Radu Carp a fost numit, vineri, prin ordin al ministrului Afacerilor Externe, director general al Institutului Diplomatic Roman, anunta MAE intr-un comunicat remis HotNews.ro. Radu Carp este prodecan al Facultatii de Stiinte Politice - Universitatea din Bucuresti, membru al Institutului de Drept Public si Stiinte Administrative al Romaniei si vicepresedinte al Asociatiei de Drept si Relatii Internationale. De asemenea, el detine titlul de doctor in drept al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj.

A fost profesor asociat al Institutului Diplomatic Roman intre anii 2006 - 2007 si director de programe de cercetare al Academiei Diplomatice intre 2003 si 2005. A publicat mai multe volume de autor si colective, intre care: 'Responsabilitatea ministeriala. Studiu de drept public comparat', All-Beck, 2003; 'Dreptul la intimitate si protectia datelor cu caracter personal. De la acquis-ul comunitar la legislatia romaneasca' (impreuna cu Simona Sandru), All-Beck, 2004; 'Proiectul politic european. De la valori la actiune comuna', Editura Universitatii din Bucuresti, 2006; 'Pentru un crestinism al noii Europe' (impreuna cu Teodor Baconschi, Ioan I. Ica jr., Anca Manolescu, Elena Stefoi, Bogdan Tataru-Cazaban), Humanitas, 2007; 'Multilingvism si dialog intercultural in Uniunea Europeana. O viziune romaneasca/ Multilingualism and Intercultural Dialogue in the European Union. A Romanian perspective', (impreuna cu Manuela Nevaci, Mariana Nicolae, Camelia Runceanu, Nicoale Saramandu), Institutul European din Romania, Bucuresti, 2008; 'Dumnezeu la Bruxelles. Religia in spatiul public european', Eikon, 2009.

Potrivit MAE, "numirea lui Radu Carp in functia de director general al Institutului Diplomatic Roman raspunde nevoii de adaptare a Institutului la cerintele urgente de formare si cercetare ale Ministerului Afacerilor Externe".

"In acest sens, noul director general a propus un program ale carui prioritati sunt: crearea unui curriculum in mai stransa legatura cu exigentele de formare diplomatica; organizarea de cursuri adaptate competentelor specifice ale diplomatilor care pleaca la post; programe care sa permita un parcurs individualizat. O atentie particulara va fi acordata cercetarii, astfel incat aceasta sa furnizeze in mod real expertiza necesara MAE. Institutul trebuie sa devina un veritabil think-tank al MAE. Se impune, totodata, o mai clara ierarhizare a parteneriatelor cu institute similare din alte tari. De asemenea, IDR va cauta sa organizeze stagii de studiu ale unor diplomati din Republica Moldova si din alte state vecine", se mai arata in comunicatul MAE.