Liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, judecat pentru perversiune sexuala, act sexual cu un minor, trafic de minori, a fost achitat, vineri, de Tribunalul Sibiu, la cinci ani de la debutul procesului, transmite Mediafax. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat de presa transmis vineri de Tribunalul Sibiu, Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru o parte din infractiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuala in forma continuata, doua infractiuni de act sexual cu un minor in forma continuata si doua infractiuni de trafic de minori.

Instanta a dispus incetarea procesului pentru alte infractiuni, respectiv coruptie sexuala, act sexual cu un minor, ambele in forma continuata, si trecerea frauduloasa a frontierei Romaniei, "ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale".

Dosarul in care Bivolaru este judecat a fost stramutat la Tribunalul Sibiu in 13 ianuarie 2005 de la Tribunalul Bucuresti -Sectia Penala, la cererea inculpatului.

In acest dosar au mai fost judecate doua persoane, Farkas Ferenc Zsolt si Farcasi Maria Mirona, iar in cazul acestora instanta a decis incetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale pentru savarsirea infractiunilor de tentativa la infractiunea de trafic de migranti si infractiuni de coruptie in forma continuata.

Instanta a precizat ca sentinta in cazul celor trei nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel de catre parti si Parchet, situatie in care dosarul va fi inaintat Curtii de Apel Alba Iulia.

Gregorian Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane si pentru alte sapte infractiuni si intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj, urmatorul termen al procesului fiind in 21 iunie. In acest dosar, Bivolaru si alti 20 de membri MISA au fost trimisi in judecata de DIICOT in 2007, fiind acuzati de trafic de persoane, infractiuni la legea dreptului de autor prin "practicarea" videochaturilor, ultraj contra bunelor moravuri in spectacolele gruparii si exprimare de mesaje antisemite.

In prezent, Bivolaru se afla in Suedia, unde a primit azil politic.