Presedintele Traian Basescu a primit, vineri, o delegatie de reprezentanti ai comunitatii romanesti din Serbia, el declarand ca stie despre diferentele de aplicare a legislatiei sarbe cu privire la romanii din aceasta tara, legat de pastrarea limbii, educatie, biserica.

Seful statului le-a urat bun venit la Bucuresti reprezentantilor comunitatii romanesti din Serbia, facand referire la contextul politic din aceasta tara, aflata intr-o perioada de "alegeri si de competitie locala", relateaza Mediafax.

"Stiu ca sunt diferente de aplicare a legislatiei sarbe cu privire la romani. Sa vedem ce putem face in continuare cu presedintele Tadic, ca sa fie un tratament egal pentru toti romanii, inclusiv pentru cei din Timoc, legat de pastrarea limbii, de educatie, scoala dar si de drepturi, de biserica", le-a transmis presedintele Traian Basescu celor prezenti la intalnirea de la Palatul Cotroceni.

La randul sau, Ion Cizmas, liderul comunitatii romanesti din Serbia, a tinut sa ii multumeasca presedintelui Romaniei pentru "vizita istorica" efectuata de seful statului roman in Timocul istoric.

"Ati fost primul demnitar de stat roman care viziteaza locurile noastre de apostolat. De secole, de la Radu Voda, pana la dumneavoastra nu a fost nimeni, astfel ca intelepciunea omului de stat ne-a dat curajul sa rezistam. Ne bucura ca ne sunteti un parinte spiritual", a declarat Cizmasu.