Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", este in coma, la Spitalul Municipal din Capitala. Ea sufera de septicemie, dupa ce a fost supusa unei interventii chirurgicale minore la Spitalul CFR din Bucuresti, informeaza Mediafax.

Amelia Antoniu are 36 de ani si este in stare foarte grava.

Amelia Antoniu este una dintre cele mai importante prim-soliste ale Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" si profesor de canto si teatru muzical la Scoala "Mark Twain" Bucuresti si la Center Stage Bucuresti. Este distribuita, in prezent, in cele mai importante spectacole ale Teatrului National de Opereta, printre care "Romeo si Julieta" (Doamna Capulet), "Vaduva vesela" (Valenciene, Sylvienne), "Contesa Maritza" (Liza), "Silvia" (Stasi), Odiseea Visotki (Lolita) si altele.

Update 1 - O alta femeie care a fost supusa unei interventii de serclaj (aceasta interventie consta in amplasarea unui fir pentru a strange colul uterin, potrivit sfatulmedicului.ro) la Spitalul CFR 2 dupa ce a fost operata prim-solista Teatrului de Opereta, Amelia Antoniu, a fost internata in stare grava la Spitalul Universitar de Urgenta. Familiile acestora sunt convinse ca cele doua paciente au contactat o infectie intraspitaliceasca.

"Se crede ca a luat o infectie din sala de operatie, pentru ca a intrat acolo perfect sanatoasa. In loc sa-si revina dupa o anestezie simpla si o operatie usoara, ea este acum in stare foarte grava. Au fost afectate toate organele vitale", a declarat mama artistei.

Update 2 - Ministerul Sanatatii a inceput o ancheta la Spitalul CFR 2, iar sectiile de ginecologie, neonatologie si blocul operator au fost inchise de joi.

Directorul de relatii publice de la Spitalul CFR 2, Cristian Codreanu, a precizat ca sectiile fusesera igienizate in urma cu doua saptamani si ca nu intelege ce s-a intamplat cu prim-solista Teatrului de Opereta "Ion Dacian" Amelia Antoniu si cu Alice Roxana Preda.

Update 3 - Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis vineri pe directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tanase, din cauza managementului defectuos al institutiei. Spitalul CFR 2 se afla in subordinea Ministerului Transporturilor.

Update 4 - Ministerul Sanatatii: Ancheta preliminara indica posibilitatea unei infecții nosocomiale

Datele oferite de ancheta preliminara indica posibilitatea unei infecții nosocomiale (n.r.- contractate si manifestate in cadrul spitalului, potrivit romedic.ro), care va putea fi confirmata sau infirmata odata cu obținerea rezultatelor finale ale analizelor de laborator, informeaza Ministerul Sanatatii cu privire la investigatia declansata la Spitalul CFR 2, in vederea evaluarii situatiei care a determinat aparitia celor doua cazuri grave.

Update 5 - Directia Medicala a Transporturilor: In urma cu o luna, la Spitalul CFR 2 au fost 3 bebelusi cu infectie nosocomiala care s-au vindecat

Directorul Directiei Medicale a Transporturilor (DMT), Victoria Iacob, a declarat, vineri, ca in urma cu o luna, in Sectia de neonatologie a Spitalului CFR 2 au fost inregistrate trei cazuri de infectie nosocomiala, bebelusii fiind vindecati, iar peste doua saptamani a fost dezinfectata sectia.

"Au fost trei cazuri de infectie nosocomiala in Sectia de neonatologie, dupa care s-a facut dezinfectia departamentului respectiv", a spus Victoria Iacob, potrivit Mediafax. Bebelusii au primit tratament si s-au vindecat, a precizat directorul DMT.

Iacob a mai spus ca in aceeasi zi in care prim-solista Teatrului de Opereta, Amelia Anton, si cea de-a doua pacienta, Alice Roxana Preda suspectata ca ar fi contactat o infectie intraspitaliceasca au suferit interventiile, au fost efectuate alte doua interventii. In niciunul dintre aceste doua cazuri nu a aparut vreo alterare a starii de sanatate.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta, Bogdan Popescu, a declarat ca familia Ameliei Antoniu a primit o oferta pentru continuarea tratamentului intr-o clinica din Viena.

In urma cu o luna, un alt caz de septicemie generalizata a dus la disparitia ziaristului timisorean Mile Carpenisan, care a transmis din teatrele de razboi din intreaga lume.

Carpenisan fusese internat in soc septic, dupa ce infectia de la un furuncul i s-a raspandit in tot corpul. Medicii au incercat sa-l salveze dar ii fusesera afectate toate organele vitale: rinichi, ficat, pancreasul, inima si plamanii. Dupa o saptamana a intrat in coma, fiind tinut in viata doar cu ajutorul aparatelor.