Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) iau in discutie, vineri, propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire a mandatului de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta, scrie Agerpres.

Senatorul Catalin Voicu a ramas in arest preventiv, dupa ce completul de noua judecatori al ICCJ a respins, pe 2 aprilie, recursul la decizia anterioara a instantei supreme de emitere a unui mandat de arestare pe 30 de zile.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, pe 30 martie, emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Voicu.

Procurorii DNA spun ca Voicu ar fi primit de la un om de afaceri, in doua transe, sumele de 250.000 lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

In luna august 2009, Catalin Voicu ar fi pretins si primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000 lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte de natura penala.