Motivarea Curtii Constitutionale: ANI creeaza confuzie intre ancheta si judecata, publicarea declaratiilor de avere incalca dreptul la viata privata * Niciun judecator al CCR nu a fost instiintat ca este verificat de ANI

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 22 aprilie 2010, 14:06 Actualitate | Esenţial


 documente
(22 Apr 2010) PDF, 289KB
(22 Apr 2010) DOC, 604KB
Curtea Constitutionala motiveaza declararea drept neconstitutionale a catorva articole din legea de functionare a ANI prin faptul ca Agentia ar avea atributii peste cele normale pentru un organ administrativ, creandu-se confuzie intre ancheta si judecata. In plus, CCR sustine, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca, la data pronuntarii deciziei privind ANI, niciun judecator al Curtii nu a fost instiintat cu privire la desfasurarea vreunei proceduri de verificare in privinta sa de catre Agentia Nationala de Integritate.
 • "Agentia Nationala de Integritate, prin atributiile care i-au fost conferite, a fost instituita - contrar textelor constitutionale mentionate - ca un organ administrativ cu veritabila activitate jurisdictionala, subordonat Parlamentului. Pe de alta parte, inspectorii de integritate, desi sunt controlati politic prin intermediul Consiliului National de Integritate, se supun Legii nr.188/1999 privind statutul functionarilor publici si au atributii specifice unui organism jurisdictional. In acest sens sunt prevederile cuprinse in Capitolul I din lege, potrivit carora inspectorii de integritate pot solicita institutiilor si autoritatilor publice date, informatii si documente pe baza carora solutioneaza dosarele, pot dispune efectuarea de expertize in conditii asemanatoare modalitatii in care este administrata aceasta proba in procedura penala, cu posibilitatea persoanei cercetate de a fi asistata de aparator, iar in cazul in care se efectueaza o expertiza, de a-si alege un consilier", se arata in motivarea CCR.
 • "Actul de constatare reprezinta un adevarat rechizitoriu, ceea ce contravine art.1 alin.(4) din Constitutie, text ce exclude posibilitatea infiintarii unor organisme hibride, care sa indeplineasca simultan sarcini administrative si jurisdictionale si care sa se situeze sub control parlamentar", concluzioneaza CCR.
 • "Curtea constata ca atributia inspectorului de integritate de a solicita confiscarea averii incalca prevederile art.44 alin.(8) si (9) din Constitutie, potrivit carora „averea dobandita licit nu poate fi confiscata. Caracterul licit al dobandirii se prezuma”, iar „bunurile destinate, folosite sau rezultate din infractiuni ori contraventii pot fi confiscate numai in conditiile legii.” Recunoscand posibilitatea inspectorului de integritate de a solicita instantei de judecata competente - in ipoteza nejustificarii dobandirii unei cote-parti din avere sau a unor bunuri determinate - confiscarea acestei parti sau a bunului determinat, prevederile art.46 din Legea nr.144/2007 extind masura confiscarii de la bunurile dobandite ilicit si cu privire la bunurile nejustificate, incalcand astfel prevederile art.44 alin.(8) si (9) din Constitutie", se arata in Motivarea CCR.
 • "Totodata, Curtea retine ca dispozitiile art.46 din Legea nr.144/2007, prin posibilitatea inspectorilor de integritate de a solicita instantei de judecata competente confiscarea unei parti a averii sau a unui bun determinat, pronuntandu-se asupra vinovatiei unei persoane, incalca si prevederile art.23 alin.(11) din Constitutie referitoare la prezumtia de nevinovatie, deoarece confiscarea averii se solicita in absenta unei hotarari judecatoresti definitive, prin care sa se stabileasca vinovatia, penala ori contraventionala.  In consecinta, Curtea constata ca dispozitiile art.46 din Legea nr.144/2007 contravin prevederilor art.23 alin.(11), art.44 alin.(8) si (9), art.124 alin.(2) si art.126 alin.(2) din Legea fundamentala, precum si celor ale art.1 alin.(3) si (4) din Constitutie, potrivit carora Romania este stat de drept, in care drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor sunt garantate, iar organizarea statului are loc potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor", se mai arata in comunicatul CRR.
 • "In acest sens, Curtea constata ca, pentru aceleasi considerente ca si cele de la pct.1 si raportat la aceleasi prevederi constitutionale, dispozitiile Capitolului I - Dispozitii generale” (art.1-9) din Legea nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate sunt neconstitutionale, in masura in care prevad competenta Agentiei de a efectua acte de cercetare si de a intocmi acte de constatare referitoare la verificarea averilor, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor si de a sesiza, pe baza acestora, instantele competente si organele de urmarire penala".
 • Potrivit documentului, CCR mai constata ca "obligatia prevazuta de lege de a se publica declaratiile de avere si de interese pe paginile de internet ale entitatilor unde persoanele care, in conformitate cu prevederile legale, au obligatia de a le depune, precum si transmiterea acestora catre Agentie in vederea publicarii pe pagina de internet a acesteia nesocotesc dreptul la respectul si ocrotirea vietii private, consacrat prin art.26 din Legea fundamentala, precum si prin art.8 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, prin expunerea nejustificata in mod obiectiv si rational, pe pagina de internet, a datelor referitoare la averea si interesele persoanelor ce au, potrivit legii, obligatia de a depune declaratii de avere si de interese".
 • "Precizam ca pana la data pronuntarii (14 aprilie 2010), niciun membru al Curtii Constitutionale nu a fost instiintat cu privire la desfasurarea vreunei proceduri de verificare in privinta sa de catre Agentia Nationala de Integritate, potrivit dispozitiilor legii, iar la Curtea Constitutionala nu s-a primit nicio solicitare de documente ori alte informatii din partea Agentiei", se mai arata in comunicatul CCR.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6868 vizualizari

 • +16 (22 voturi)    
  liber la hotii... (Joi, 22 aprilie 2010, 14:05)

  mav [anonim]

  bine ca au scapat baietii de ANi...acum se simt usurati..sunt liberi sa faca tot ce vor ca si pana acum!
  solutia pentru oamenii decenti si cinstiti este totusi sa incerce prin occident...in tara asta s-a pierdut orice sansa de normalitate a statutlui!
  • +4 (4 voturi)    
   in loc de occident merge si accident (Joi, 22 aprilie 2010, 16:58)

   vali.d [anonim] i-a raspuns lui mav

   Conform zicalei:"Nu exista problema in lumea asta care sa nu fie rezolvata la finalul unei inmormantari frumoase".
  • -3 (3 voturi)    
   Dar DNA? (Joi, 22 aprilie 2010, 19:52)

   Icsulescu [anonim] i-a raspuns lui mav

   Nu-ti era deajuns DNA? De ce mai trebuia si inca o birocratie ca ANI?
 • +8 (14 voturi)    
  Si atunci... (Joi, 22 aprilie 2010, 14:11)

  Bogdan [anonim]

  De unde ati aflat ?
  • +3 (3 voturi)    
   vorba zboara... (Joi, 22 aprilie 2010, 16:18)

   jude suprem de ro [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   dela senator.
 • +21 (23 voturi)    
  Jenant! (Joi, 22 aprilie 2010, 14:16)

  mirela [anonim]

  Motivarile sunt penibile ,chiar si pt. un necunoscator.Oare ce mai trebuie sa faca ,ca sa luam si noi atitudine?
 • +26 (30 voturi)    
  Averea unora.. (Joi, 22 aprilie 2010, 14:16)

  Vlahu [anonim]

  dintre judecatorii C.C. sa fi crescut considerabil tocmai la suspendarea Presedintelui Basescu ?
  Prea a mers ca unsa suspendarea...
  • -10 (20 voturi)    
   Basescu nu iarta si nu uita (Joi, 22 aprilie 2010, 14:33)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Vlahu

   iar ANI lucreaza la comanda lui
   cam asta inteleg din postarea ta
 • +22 (24 voturi)    
  Cat de tampiti suntem? (Joi, 22 aprilie 2010, 14:27)

  mircea [anonim]

  Pe doctori ii judeca consiliul medicilor,pe politisti consiliul de disciplina al politistilor,pe judecatori CSM.Eu vad aici o discriminare.Pentru-ca,ar trebui ca profesorii sa fie judecati de consiliul profesorilor,inginerii de consiliul inginerilor(pe domenii de specializare),muncitorii de consiliul....,hotii de consiliul hotilor,si tot asa.Ceva nu este in regula in Romania in modul cum se distribuie dreptatea.CCR de exemplu,fiind numai juristi de profesie,nu au voie sa judece decat categoriile profesionale care sunt inrudite cu profesia de jurist.Partea proasta este ca profesia de jurist a inceput sa fie asociata cu excrocheriile si relatiile mafiote si pentru asta aceasta profesie ar trbui pusa la locul care-l merita,dupa hoti,criminali,barbugii,traficantii de droguri si persoane.Nu prea inteleg cum unii apara constitutia si drepturile omului,daca in Romania se intampla asemenea chestii.
 • +11 (15 voturi)    
  CCR, ANI si parlamentarii romani (Joi, 22 aprilie 2010, 14:27)

  judex [anonim]

  ANI este o institutie care a aparut ca urmare a interpretarii abuzive pe care parlamentarii romani o dau imunitatii lor. Parlamentul de tip stabor este pacatul originar care a dat nastere confuziei intre "ancheta si judecata". CCR a admis activitatea anticonstitutionala a comisiilor de ancheta parlamentara care s-au substituit anchetelor penale in cazul parlamentarilor si care au impiedicat judecarea acestora. CCR este astfel implicata direct in "confuzia" creata si pare a opera inca la comanda politica. Doar restrangerea imunitatii parlamentare la declaratii politice poate elimina institutii ca ANI, DNA sau CNSAS, care nu sunt decat "anticorpii" pe care i-a creat societatea impotriva protectiei absurde pe care si-au creat-o parlamentarii in fata justitiei.
  • +3 (3 voturi)    
   anchta si judecata (Joi, 22 aprilie 2010, 16:30)

   Demigod [utilizator] i-a raspuns lui judex

   In romania, nu e mare diferenta intre aceste doua lucruri. Daca intrii in judecata sifonat in ancheta, tot rau iti va merge. Singura exceptie e cand ai o "pila" undeva mai sus; ca judecata bate ancheta; dar pentru oamenii normali e fix tot una.
 • +23 (27 voturi)    
  Vrajeala (Joi, 22 aprilie 2010, 14:30)

  Dorin [anonim]

  Pai tovarasi de la CC, una este ancheta si alta e judecata!!! Nici vorba de "confuzie". Poate confuzia se afla doar in capul vostru... Slinosii astia de la CC chiar ne cred imbecili pe toti? O simpla si probabila "confuzie" pot constitui oare temei pentru luarea unei decizii de declarare de neconstitutionalitate a unor legi de functionare a unui organ administrativ al statului roman???? "Motivarea" asta e de-a dreptul penibila. Nu trebuie deloc sa fii un profesionist in drept ca sa realizezi ca aiureala asta nu reprezinta o "motivatie" serioasa si unanim acceptabila. Sa ne spuna si noua tovarasii de la CC care anume sunt acele articole din legea fundamentala incalcate de legea de functionare a ANI!!!!

  P.S. Nu e deloc de mirare. Avand in vedere ca CC si-a mai tras-o singura.... Relevant este cazul candidaturii lui Remus Cernea... Oare CC poate fi data in judecata daca declara ca fiind neconstitutionale legi care sunt defapt constitutionale?
 • +20 (24 voturi)    
  Argumentul mi se pare (Joi, 22 aprilie 2010, 14:39)

  Audit [utilizator]

  foarte subtire. Ca sa nu zic ca e pentru noi, prostii.
  Faptul ca nu ati fost instiintati ca sunteti verificati - ma faceti sa rad - dar stiati ca aceasta institutie a fost ceruta OBLIGATORIU de UE. DE ce? PENTRU CA SUNTETI TOTI HOTI. Toti cei ce aveti o urma de putere, furati.
  CC, fara jena, a facut un gest ce face mult rau tarii. O tara in care traiesc si ai lor. Este inadmisibil. Eu i-as judeca pentru rea credinta si atingerea sigurantei nationale.
 • +20 (22 voturi)    
  Nu pot sa va cred (Joi, 22 aprilie 2010, 14:40)

  DinuD [utilizator]

  asta am avut de spus.
  Imi este imposibil sa va cred. Prea se "potrivesc" toate amanuntele acestei adevarate "lovituri de palat" ca sa va pot crede.
 • +24 (26 voturi)    
  pai daca ii anunta ANI... (Joi, 22 aprilie 2010, 14:51)

  io [anonim]

  ... ca le verifica averile, aveau si ei timp sa se ceara la pensie precum costiniu...
  asa neffind anuntati si cu pantalonii in vine, le-a venit ideea asta din reflex (democratic) sa se stearga la fund nu cu hartia igienica ci cu constitutia...
 • +21 (23 voturi)    
  Acesti escroci batrini, (Joi, 22 aprilie 2010, 14:53)

  gabor [utilizator]

  ,mint cu nerusinare.Chiar nu au fost oare instiintati de ANI?Din cite stiu eu,nici unul dintre corupti(Voicu,Becali, Dinescu etc)nu au recunoscut ca au fost instiintati.Nu e nici o deosebire intre aceste javre batrine si restul banditilor.
 • +17 (19 voturi)    
  mizerabila (Joi, 22 aprilie 2010, 15:10)

  micsunica [anonim]

  Absolut mizerabila motivarea Curtii.
  Constat cu amaraciune ca nu a existat nicio opinie separata.
 • +12 (16 voturi)    
  Si hotii au dreptul la viata privata...:) (Joi, 22 aprilie 2010, 15:13)

  nelloti [utilizator]

  Ca sa vezi ce au descoperit dinozaurii de la CCR. Dreptul la viata privata a hotilor. Foarte tare! Viata privata au doar cei care tepuiesc Romania. In rest, dreptul la viata privata si fericire nu il au platitorii de taxe din care fura ,,fericitii odihniti ai natiunii ''. Desigur in acceptiunea CCR , hot este acea persoana care fura,inseala , accepta si da mita , cateva salarii nete pe economie. Protejati de lege si norme internationale(sic!) bucurandu-se doar de drepturi si cinste sunt acele persoane care fura(sau determina pe altii) sume modice intre 50 si cateva milioane de euro ,. Acestia din urma, blagosloviti de CCR. Ceea ce este penibil , este ca dinozaurii acestia s-au infruptat si in timpul comunismului cat si dupa '89. Hotii au drepturi cu binecuvantarea CCR. S-a murit pentru dreptate , iar dreptatea o fac toti porcii cu cefe groase , burdihane si viermi comunistoizi si securisti ordinari. Mai ca imi vine sa cred ca Iliescu aprinde o lumanare in amintirea Ceausestilor , scapand o lacrima si intrebandu-se cine este de vina ca au fost executati in stil bolsevic la Targoviste. De fapt, cu binecuvantarea ultimului stalinist astazi sunt in functii toti gibonii care pupau dosuri in regimul trecut, dar care sunt cei dintai care au beneficiat de dreptul la o viata tihnita si privata dupa '89.
 • +16 (18 voturi)    
  jenAnt pt CCR (Joi, 22 aprilie 2010, 15:14)

  ccr face furaciu-ne ! [anonim]

  haha , cica se incalca dreptul la viata privata ! adica CCR a dat liber la furat ! asa , dupa logica CCR si registrul comertului on-line trebuie inchis, sunt tot date cu caracter personal...sau : Obama prin lege in SUA este obligat sa-si publice starea de sanatate, o serie de analize super amanuntite ! la mintea CCR si asta ar fi o incalcare a vietii private a persoanei ! oricum, repet, s-a dat liber la furat !
 • +15 (17 voturi)    
  SCARBA (Joi, 22 aprilie 2010, 15:23)

  HESS [anonim]

  Si ce ar fi vrut acesti hoti.Sa-i anunte cand vor fi controlati.De cand politia ,DNA-ul si organele in drept ar trebui sa spuna.DOMNIILOR BANDITI SI HOTI BORFASI AVETI GRIJA CA VENIM IN CONTROL.Pur si simplu acesti oameni provoaca o senzatie de voma .Greva fiscala a tuturor privatiilor.Nu mai platiti impozite care mai apoi sa mearga in buzunarul acestori nici nu exista cuvant pt ei.
 • +7 (9 voturi)    
  delcaratiile mai sint publice? (Joi, 22 aprilie 2010, 15:26)

  sandu [anonim]

  nu se intelege. Declaratiile de avere vor mai fi publice sau nu? Demnitarii vor mai fi obligati sa faca publice declaratiile de avere si interese?
 • +12 (14 voturi)    
  Drepturile victimelor (Joi, 22 aprilie 2010, 15:37)

  Oilman [anonim]

  Cred ca CC ar trebuie sa fie mult mai interesata de simplul drept al celor victimizati de mafia pe care cele trei puteri din stat le reprezinta. Domnii judecatori nu pot fi suspectati de ANI fara sa fie in prealabil informati, banuiesc ca nu pot fi investigati de DNA (nici telefoanele interceptate) pina cind nu li se spune exact intre ce perioade ale zilei (atenti, nu-i deranjati noaptea ca nu mai sint capabili sa creeze) vor fi urmariti. As propune ca drug dealerii sa fie instiintati din timp de orice operatiune a politiei. Este o rusine ce se intimpla si desi nu sint avocat ci petrolist argumentatia curtii mi se pare penibila. Ma intreb care va fi reactia EU.
  • +1 (3 voturi)    
   UE tre' sa reactioneze??? (Joi, 22 aprilie 2010, 16:16)

   UnKN [anonim] i-a raspuns lui Oilman

   Na gandire de roman. Aia ne fura ca-n codru si tu te intrebi cum o sa reactioneze UE. E ca si cum ai avea hotul in casa si te gandesti ce o spune vecinul dupa ce aia te-a lasat in curu gol. Noi tre' sa facem ceva, nu UE!!
 • -5 (11 voturi)    
  incep sa ma ingrijorez... (Joi, 22 aprilie 2010, 15:43)

  droid04 [anonim]

  ... Vad ca toate comentariile de mai sus sunt in aceeasi directie : toti fura, toti sunt hoti, numai noi aia saracii suntem cinstiti.

  Mai mult, cum toate comentariile reflecta acelasi lucru imaginea este a unei turme de oi, in care nicio oaie nu este capabila sa mearga contra curentului si sa gandeasca in afara trendului.

  Eu nu stiu cine are dreptate si cine nu, si nici voi nu puteti pretinde ca stiti, pentru ca nu sunteti niciunul experti in drept constitutional.

  Intro poveste cu Nastratin Hogea, acesta incerca sa-si faca un cuptor in curte. Rand pe rand vecinii/prietenii isi dadeau cu parerea : trebuie sa fie cu fata la vest... bai ce faci trebuie sa fie spre nord ca asa bate vantul.... etc. In final a ramas fara cuptor.
  • +11 (11 voturi)    
   expert (Joi, 22 aprilie 2010, 15:54)

   Th.R. [anonim] i-a raspuns lui droid04

   Nu trebuie sa fii expert constitutional sa iti dai seama ca e o prostie. E de bun simt.
   CEDO zice ca dreptul la viata privata al politicienilor e mai ingust decat al celorlalti, deoarece interesul public de a nu fi furat este mai important decat ingustarea dreptului lui, mai ales ca s-a facut de buna voie politician, in deplina cunostiinta de cauza. Asa ca argumentul cu declaratiile de avere si incompatibilitati nu are nicio baza. Pur si simplu se trage perdeaua.
  • +3 (5 voturi)    
   hmmm... (Joi, 22 aprilie 2010, 15:57)

   moi [anonim] i-a raspuns lui droid04

   are you for real?
  • +10 (10 voturi)    
   pentru droid (Joi, 22 aprilie 2010, 16:13)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui droid04

   Ma bucur ca pe langa "oi" ai aparut si tu un berbec!
   Ce iti este asa de greu sa intelegi? 7 membrii ai Curtii Constitutionale erau in cercetare pentru ca sunt probabil hoti. Reactia Curtii a fost sa desfiinteze ANI. Nu esti jurist, esti berbec stiu, dar totusi ti se pare normal?
  • +10 (10 voturi)    
   sa-ti fie rusine, postac amarit! (Joi, 22 aprilie 2010, 16:15)

   picus [utilizator] i-a raspuns lui droid04

   In autismul tau, ai cumva impresia ca trebuie sa fii "expert" in drept constitutional ca sa pricepi ca decizia CC e praf in ochii prostilor care s-ar lasa impresionati de samanismele jargonului juridic?
   Averea slujbasilor publici trebuie sa fie la fel de publica, ca sa se vada daca fura sau nu. Eu nu trebuie sa fiu sarac ca sa-mi pese de felul in care altii administreaza banii pe care ii platesc ca impozit. Asa e peste tot in lumea civilizata. Aici n-au ce cauta sofisme ca "dreptul la viata privata" etc. Ca sa nu mai zic de pretinsa "confuzie" intre ancheta si judecata.
   Nu-mi pot inchipui ca nu pricepi, decit daca nu cumva ai si tu legatura cu aceste lichele care fura din banul public de 20 de ani. E infiorator de cita lipsa de rusine, de omenie, de bun-simt, de cita rautate si dispret pentru ceilalti dati dovada furind in acest hal si pretinzind ca asta e OK, sa nu va intrebe nimeni ce faceti, ca e vorba despre "viata privata"!
   • -1 (3 voturi)    
    Q.E.D. (Joi, 22 aprilie 2010, 16:54)

    droid04 [anonim] i-a raspuns lui picus

    Cateva precizari:
    1.nu sunt "postac amarat" ci "robotel postac amarat".
    2.nu sunt un simplu berbec ci un rob-berbec cu cip de ultima generatie...

    In Romania se pare ca toti sunt experti in: politica, macro-economie, finante, drept (toate ramurile), etc...

    Ca sa va raspund: considerati ca in tara asta toti sunt niste hoti ordinari, ca intre cei care ne conduc nu exista oameni corecti si integri.
    Sunteti inca adeptii doctrinelor comuniste: cine are ceva este un hot ordinar.

    Eu nu am pretentia ca stiu. In consecinta eu nu am pretentia ca pot sa judec si sa-i numesc pe toti hoti.

    La urma urmei daca toate cele trei puteri in stat (4 cu mass media) sunt corupte, si conduse de hoti, noi toti (aici intra si cei de mai sus) ce suntem?

    Toti cei care urla hotii aici nu sunteti o simpla masa de manevra, care este condusa "pe surse", tinuta in ignoranta si asmutita in directia care ii convine unuia sau altuia.
    Si o sa continuati sa fiti atata timp cat credeti ca aveti adevarul absolut.

    Libertatile fundamentale din constitutie sunt acolo pentru ca au fost castigate cu mult sange. Sunteti gata sa renuntati la ele?
    • +6 (6 voturi)    
     Nene, corecti, corecti, da ia sa ii verificam (Joi, 22 aprilie 2010, 18:42)

     ion [anonim] i-a raspuns lui droid04

     Da stai nene ca nu sunt toti politicienii hoti.

     Dar au fost cu totii de acord sa isi faca publice declaratiile de avere? Au fost. Si UE a cerut asta si noi am fost de acord. Ura.

     Care a fost pasul urmator? Simplu: politicienii si-au batut joc de acele declaratii de avere. Si-au trecut figurinele de teracota si pisicile din casa (cazuri reale). Au ascuns active si sume mari de bani: cazuri reale, vezi anchetele din Academia Catavencu de 2 ani de zile incoace: zeci de cazuri

     Principiul a fost simplu: o sa depunem si declaratiile alea de avere, dar ne bagam picioarele in ele. Ce o sa ne faceti daca nu le depunem, le depunem tarziu sau mintim pe fata? Nimic, ca nu aveti ce. Aroganta si hotie

     De abia in 2008 a fost infiintata ANI, ca sa completeze logic acea lege. Ce lege e aia in care se spune ca e rau sa faci aia si aia, DAR IN CARE NU E NIMENI CARE SA VERIFICE SI IN CARE NU E SPECIFICATA NICIO PEDEASPA? Ei? Ca legi din astea as vrea si eu, sa imi bat joc de ele si sa nu patesc nimic.

     Si ANI asta a facut. Si nu e vorba de vreo mare ingradire: ANI sesiza instantele de judecata, tot acolo ajungeai si iti aparai dreptatea, ca e extrem de simplu de facut, daca declaratiile tale sunt corecte. In doi timpi si 3 miscari se pot verifica actele de proprietate, un cont bancar sau actionariatul la o firma. ASTA DACA ESTI CINSTIT.

     Acum CCR a readus legea ANI la vechiul status din 2007: da, trebuie sa depundem declaratia de avere ca demnitari, DAR NIMENI NU ARE VOIE SA VERIFICE DACA E ADEVARAT CE SCRIEM NOI ACOLO SAU NU. SI SA NU MAI FIE NICI PUBLICE, SA UITA PROSTIMEA LA AVEREA NOASTRA, CE DRACU, AICI AM AJUNS? NOI, MARII POLITICIENI AI ROMANIEI?

     Ce a facut CCR e rusinos! Iar dumneata ii aperi, vezi Doamne, ca sa aperi libertatile fundamentale din constitutie. Jalnic!
   • -4 (4 voturi)    
    AI O PROBLEMA NENE, LA CAP.... (Joi, 22 aprilie 2010, 16:57)

    postacu schizofrenic [anonim] i-a raspuns lui picus

    hai somn usor
    • +2 (2 voturi)    
     Opaa! (Joi, 22 aprilie 2010, 20:05)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui postacu schizofrenic

     A aparut si un medic psihiatru pe aici! Pardon, un schizofrenic care in delirul sau se crede medic.Unde sunt baietii cu camasa de forta?
     Baieti , vedeti ca e unul pe aici care nu si-a luat tratamentul si se da medic!
  • +5 (5 voturi)    
   Daca vrei "Viata privata"....! (Joi, 22 aprilie 2010, 20:36)

   vali_bob@usa.com [anonim] i-a raspuns lui droid04

   ...Daca vrei "viata privata" nu intri in functii publice !!!...
   ...E ca si cum actorul de pe scena s-ar adresa publicului cerandu-i sa nu se uite nimeni la el, ce face si ce zice, pentru ca el are dreptul ...la " Viata privata " !!!!......
   ...Prosti mai suntem de acceptam asa ceva !!!
   In USA, cand nu le convine o declaratie, sau o lege, organizatiile planteaza urgent lozinci pancarte si protestatari, si fac liste de semnaturi pe care le publica peste tot !!!...
   ...Asa e ... doar in America !!!...
 • +11 (13 voturi)    
  nu pe banii mei (Joi, 22 aprilie 2010, 15:47)

  Th.R. [anonim]

  Dupa ce ca ANI nu mai poate sa faca nimic, nici declaratiile nu mai sunt publice. Sunt niste nemernici. Ma gandesc din ce in ce mai serios sa nu mai imi platesc taxele anul asta. Daca vor viata privata nu au decat sa o aiba, dar nu pe banii mei.
  • +11 (11 voturi)    
   viata privata (Joi, 22 aprilie 2010, 16:08)

   mar [anonim] i-a raspuns lui Th.R.

   Corect, daca vor viata privata nu devin persoane publice!!
 • +11 (11 voturi)    
  De exceptie! (Joi, 22 aprilie 2010, 15:52)

  moi [anonim]

  Asa motivare mai zic si eu! Suntem de rasul lumii, nu doar al frantujilor, cu asemenea sistem de justitie! Si cand te gandesti ca de la Moise incoace una din porunci e "sa nu furi"... Sa legalizeze naibii odata hotia, s-o institutionalizeze, sa scrie clar in constitutie si in toate legile ca orice demnitar, parlamentar, judecator si alt gainar din RO are dreptul, eventual obligatia, sa ne fure si gata! Macar ne luam de-o grija si nu mai emitem pretentii sa stim ce averi au dobandit in functii publice, ne luam gandul de la a afla vreodata cat sunt ei de bogati, ca doar vedem cat suntem noi de saraci si asta ar trebui sa ne-ajunga. Bravo lor, rusine noua!
  • +3 (3 voturi)    
   Bine scris (Joi, 22 aprilie 2010, 18:44)

   ion [anonim] i-a raspuns lui moi

   E buna asta cu "sa scrie clar in constitutie si in toate legile ca orice demnitar, parlamentar, judecator si alt gainar din RO are dreptul, eventual obligatia, sa ne fure si gata"

   Din pacate tot trist este.
  • +1 (1 vot)    
   imi pare rau (Vineri, 23 aprilie 2010, 12:43)

   luci [anonim] i-a raspuns lui moi

   dar hotia este legalizata, astazi mai face puscarie doar cei ce nu-si permit un avocat bun...
   legile sunt de asa natura, ca te scot basma curata chiar daca esti prins in flagrant...
   si inca ceva, sistemul in general reprezinta o hotie sau , mai corect spus, specula legalizata, ne furam caciula unu altuia... in numele pietei libere... baietii destepti stiu de ce...
   pana cand nu vor exista niste reglementari clare din partea statului, cu implicari mai mari din partea lui, pana atunci, vom trai in aceasta mocirla...
 • +11 (11 voturi)    
  o noua mineriada!!! (Joi, 22 aprilie 2010, 16:03)

  mar [anonim]

  Auzi si tu motivare.... publicarea declaratiilor de avere sau de interes "nesocotesc dreptul la respectul si ocrotirea vietii private, consacrat prin art.26 din Legea fundamentala, precum si prin art.8 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale" deci cu alte cuvinte ..."Cum sa stiti voi muritorilor de rand ce am realizat eu in perioada cat am fost casta superioara".
  Cred ca avem o mare problema si nu aici la Romania, ci la Bruxelles!! Ai ne dau bani din taxe si impozite platite pe bune, pentru a ne moderniza, iar noi..... daca putem luam si oul de sub closca.
  Motivarea este un dispret total fata de cetateanul de rand, fata de democratiile asezate. Cand te gandesti ca noi "pamantenii" vrem sa functionze statul si institutiile, si mai ales ne dorim un stat modern. Pai dupa o astfel de actiune ce sa ne mai mire nonsalanta cu care presta trafic de influenta Voicu&Co, criza de Guvern din toamna lui 2009 si lista poate continua.
  Oare vom mai putea sa speram la o modernizare si reasezare a statului de drept pe principiile respectului reciproc??
 • +5 (5 voturi)    
  si'atunci i'am condamnat pe totzi.... (Joi, 22 aprilie 2010, 16:16)

  cc al ro [anonim]

  "ca, la data pronuntarii deciziei privind ANI, niciun judecator al Cutii nu a fost instiintat cu privire la desfasurarea vreunei proceduri de verificare in privinta sa de catre Agentia Nationala de Integritate."
 • +7 (7 voturi)    
  sa consideri e una (Joi, 22 aprilie 2010, 16:21)

  Bogdan [anonim]

  sa nu se respecte Constitutia e alta;judecatorii aia nu sunt pusi acolo sa anuleze ce vor ei dupa considerentele lor ci sa verifice obiectiv incalcarea Constitutiei;asa si infractorii pot spune cand ii calca politia xca li s-a incalcat dreptul la viata privata iar faptul ca sunt incatusati le provoaca o trauma psihologica devastatoare.In curand nu va mai fi nici o canalie condamnata o sa ne apuicam toti sa jefuim statul si vom fi mai rau decat GRECIA.Pasul doi va fi sa ne inarmam si sa ne grupam in bande care sa ne ofere protectie cum se intampla deja la Craiova unde organele de justitie si politia nu sunt dintre cele mai faimoase!
 • +8 (8 voturi)    
  "viata privata" (Joi, 22 aprilie 2010, 16:26)

  Demigod [utilizator]

  E putin PREA privata viata lor, pentru inaltele functii pe care le ocupa.

  Sunt liberi sa demisioneze, si sa-si vada de viata privata si invartelile lor in afara sistemului, asa cum fac majoritatea oamenilor acre se chinuie sa faca ceva in tzara asta, si nu paraziteaza inalte functii si responsabilitati, de care sa abuzeze pana cand intra in sfera penala...
 • +7 (7 voturi)    
  asemanare (Joi, 22 aprilie 2010, 16:27)

  tepes [anonim]

  Categoria juristilor incepe sa semene tot mai mult cu categoria hotilor.Faptul ca atatia ani au primit spaga,au intrat in sistemul pilelor,s-au specializat in favorizarea infractorilor,au eliminat legile care ii deranjau cum ar fi legea ilicitului ,au facut legi care lasa loc la interpretari,dovedeste ca domnii juristi sunt o tagma a jefuitorilor.Au schimbat legea pensionarii in folos personal neavand nici o legatura cu adevarul,si-au dat sporuri si privilegii cu o nesimtire ce te sperie,ies la pensie la o varstra frageda si mai lucreaza in continuare in sistem circa 25-30 de ani in baroul de avocatura.Este strigator la cer indiferenta lor pentru poporul de unde s-au ridicat,ar manca cu sapte guri si nu i-ar deranja ca jumatate din populatie sunt sub pragul de saracie.Eu i-as numi tradatori de tara,oameni de nimic,niste intestine.O sa vina vremea cand o sa dea socoteala.Niciodata n-a fost sa nu fie.
  • +7 (7 voturi)    
   Faptul ca la 87 de ani... (Joi, 22 aprilie 2010, 16:38)

   moi [anonim] i-a raspuns lui tepes

   ...se imbraca cu aceeasi pereche de sosete, vorbeste inteligibil sau se misca fara carje nu inseamna ca e apt sa mai judece in probleme sensibile. Dar probabil ca e nevoie de el la numar, ca sa voteze si el ca restul lumii. Curios insa ca l-a dus mintea sa infiinteze 10 conturi bancare si sa nu le declare. Sau poate nu l-a dus pe el?!?
 • -5 (5 voturi)    
  Sustin 100% decizia CC (Joi, 22 aprilie 2010, 16:45)

  Razvan [anonim]

  Sunt niste lucruri de bun-simt scrise acolo.
  Probabil ca "poporul" (prin reprezentantii sai cu gura mare) insetat de sange si imbuibat de populism se va lamenta disperat.
  Expresia pura a frustarii romanesti este acuzarea tututor celor de deasupra ta ca fura. Incepe sa semene cu situatia venirii comunistilor la putere cand sub stindardul luptei de clasa totii aia cu 4 clase s-au pus in fruntea tarii ca sa combata "hotii burghezo-mosieresti".
  • -4 (4 voturi)    
   sa vezi ce de minusuri iti iei... :))) (Joi, 22 aprilie 2010, 17:13)

   mistretzu [anonim] i-a raspuns lui Razvan

   Crezi ca s-a schimbat boborul asta de la Lapusneanu incoace? :))
   Vorba aia, n-ai cu cine...!
   Popor de slugi.
   • +4 (4 voturi)    
    Ia uite unde era luptatorul! (Joi, 22 aprilie 2010, 18:47)

    ion [anonim] i-a raspuns lui mistretzu

    Adica astia, care vor ca demnitarii vor sa aiba declaratiile de avere la vedere si sa fie verificati ca sunt corecte, sunt niste slugi.

    Si tu, care sustii contrariu, ce esti? Un mare luptator pentru drepturile demnitarilor din Romania? Pleaca, mai nene, de aici, ca imi faci greata...
    • +3 (3 voturi)    
     pentru Ion (Joi, 22 aprilie 2010, 20:15)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui ion

     Nu e mare luptator acest mistretzu. Este pur si simplu un porc mistret!
     • -2 (2 voturi)    
      Decat sluga mai bine mistret (Vineri, 23 aprilie 2010, 8:30)

      mistretzu [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

      liber si cu demnitate, asa cum poporul asta nu a fost mai niciodata.
      Sunteti avizi de circ ieftin si de Motoci, dar aici e vorba de principii. Daca se dorea anchetarea unora sau altora, se facea demult, acuma e doar balacareala balcanica, un mare CIRC pentru prostime.

      Vizionare placuta!
  • +6 (6 voturi)    
   Amice esti un bou (Joi, 22 aprilie 2010, 17:21)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Razvan

   Normal ca cei care ma conduc ar trebui sa fie mai transparenti dpdv-ul meu.

   E normal cand ai o fucntie PUBLICA (stii ce inseamna PUBLIC?) sa fii mai PUBLIC decat cei care nu sunt publici.

   Ce e greu de inteles? O pers. PUBLICA are numai drepturi si nicio obligatie?

   Cum sa am incredere in cineva care ma poate fura (atentie! nu e prezumtie de vinovatie, sa nu interpretezi gresit!), fara ca eu sa-l pot controla?

   Vorbsti tampenii. Poporul frustrat e frustrat cu un motiv.
   • -3 (3 voturi)    
    Pt. nano2k (Vineri, 23 aprilie 2010, 8:19)

    razvan [anonim] i-a raspuns lui nano2k

    Mai lasa televizorul si pune mana pe o carte ceva...
    Poate asa o sa-ti dai si tu seama ca nu poporul controleaza averile persoanelor publice.
    Poporul e frustrat de propria neputinta de a-si alege reprezentantii cu cap dar nu este capabil sa recunoasca acest lucru.
    • +2 (2 voturi)    
     Poporul nu e o entitate (Vineri, 23 aprilie 2010, 11:04)

     nano2k [utilizator] i-a raspuns lui razvan

     Unu la mana, imi cer scuze pentru titlul postarii mele.
     Doi la mana, poporul nu este o entitate pe care sa dai vina.

     Poporul este un amalgam eterogen. Nu poporul greseste, ci acei care sunt pusi de el sa il conduca.

     Managerii platesc mereu oalele sparte pentru ca au puterea de a schimba ceva. A, nu iti convine de popor, atunci nu iesi in fata lui sa-l conduci. Ai o problema cu nivelul intelectual al poporului roman? Nicio pb, nu iti asuma roluri pe care nu le doresti.

     Dar daca vrei sa fii "fruntea" poporului, atunci nu mi se pare normal sa o faci pentru tine. Deci averile trebuie sa fie la vedere cat timp ai puterea in mana. Cum sa aiba incredere in tine bolovanii din popor pe care ii reprezinti?

     Ai terminat cu functia publica? Foarte bine, nu ai de ce sa-ti mai expui averile. E simplu.
  • +5 (5 voturi)    
   Ai o problema (Joi, 22 aprilie 2010, 18:00)

   moi [anonim] i-a raspuns lui Razvan

   Ne-am saturat de egalitarismul socialist, de intelectualii tovarasi vremelnici de drum si de exploatatorii burghezo-mosieresti. Nu ne maqi trebuie comunism si conducere de patru clase. Dar ceea ce se intampla si la ce faci tu apologeza este EXACT asta: o societate in care un analfabet gen Becali ajunge mare afacerist, putred de bogat si EURO-parlamentar ca sa ne rada toata lumea doar prin hotie si printr-o legislatie pe care au facut-o altii mai destepti dar la fel de pusi pe hotie. O societate in care nu exista mari averi provenite din munca timp de multe generatii si cu mult efort, ci doar mari averi facute din exploatarea unor scurtaturi legislative ale unor legi elaborate de "juristi" ca astia din CCR si din furt din munca noastra a tuturor. O societate in care cei care muncesc cu capul, si nu cu spinarea, sunt platiti mai prost decat vidanjorii si batjocoriti de astia care le fura banii de salarii luna de luna, de beizadelele lor care se plimba pe strada si omoara ca sa se distreze sau fura din plictiseala. Si tu sustii ca nici macar nu trebuie sa stim ce castiga si cat? In America, unde banul e mai sfant ca viata, TOTI tre sa dea socoteala la fiecare leut si statul tre sa stie si cate gauri au la curea...
  • +3 (3 voturi)    
   O banuiala (Joi, 22 aprilie 2010, 18:48)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Razvan

   Banuiesc ca numele dumneavoastra complet e Razvan Dumitrescu...
 • +4 (4 voturi)    
  sunt satul... (Joi, 22 aprilie 2010, 17:09)

  Luke [anonim]

  sa-mi spuna altzi ce-mi creaza mie confuzie...
  sa-mi spuna altzi ca sunt invrajbit impotriva altei clase sociale/profesionale daca am o opinie despre ei...
  sa-mi spuna altzi ca suntem divizati pentru ca ne-am exprimat votul la niste alegeri...
  sa-mi spuna altzi cum trebuie sa interpretez orice gest...
  De legal sau ilegal ati auzit?
 • +3 (3 voturi)    
  sa stii ca poporul nu este un "vampir" (Joi, 22 aprilie 2010, 17:21)

  mar [anonim]

  Dar cand vezi ca unii intra in sistemul public cu "pantofii rupti" si pleaca/cand nu se stie?? cu Audi si cont in EUR, incepi sa visezi urat si sa vrei si tu in "viata publica".
  Si inca ceva, noi astia care mai intram prin institutii, din sistemul privat, nu avem sporuri, platim imp. pe dividende (cand reusim sa obtinem), ne declaram veniturile la fisc, ne controleaza "taspe" organe, stam in pozitie de ghiocel in fata organului.. Asa cu usurel cu pianul pe scari..
  Daca lucrurile erau OK cu justitia in ultimii 20 de ani nu mai vroia nimeni "sangele castei superioare".
  Si ca o concluzie gura aia mare de care amintesti nu este a poporului, ci a unora care au ajuns in Parlament si in alte zone si clameaza ca sunt oropsiti. Adica cum sa vada vulgul ca si-au achizitionat o vila, bijuuri etc intr-un mandat. Lasa ca sunt prosti, daca urla de foame "le dam cozonac".
  Si inca ceva sa stii ca nu sunt de stanga.
  • -2 (2 voturi)    
   ERATA (Joi, 22 aprilie 2010, 17:53)

   mar [anonim] i-a raspuns lui mar

   Mesajul era destinat lui Razvan "sustin 100% decizia CC"
 • -2 (2 voturi)    
  Ca o concluzie..... (Joi, 22 aprilie 2010, 17:31)

  Sorin [anonim]

  Urmarind comentariile de pe multe forumuri, implicit si acesta ajung la concluzia ca suntem un popor de imbecili (minim 87%) - la care la aceasta afirmatie vor fi multi care vor avea ceva de spus; dar parearea mea vitele nu au dreptul la cuvant- Asadar, suntem un popor care ne rezumam doar la vorbe fara sa facem nimic faptic care sa ne rezolve cele mai intime tulburari, asrta sa nu spun probleme. Sincer ma incearca un sentiment de rusine ca sunt parte a acestui popor, a acestei natii si mai mult de atat ca nu stiu ce le voi spune celor doi copii pe care ii am despre reperele morale ale poporului riman; cuvinte mari pentru un popor atat de mic, nu?
  • +3 (3 voturi)    
   ok, dar tu? (Vineri, 23 aprilie 2010, 10:42)

   Demigod [utilizator] i-a raspuns lui Sorin

   Bun, sa zicem ca sunt de-acord cu tine asa... vreo "87%". Recitesc ce spui, si ma intreb ce comentezi tu de fapt, si ce sa inteleg de aici? Ca ti-e rusine, si in acelasi timp demonstrezi ca esti unul din cei 87%?
   La-sa-ne nene cu prostii d-astea!
 • +2 (2 voturi)    
  Sa stam drept si sa judecam strimb (Joi, 22 aprilie 2010, 18:01)

  Leon [anonim]

  Va sa zica, avem pe de o parte niste judecatori la CC care nu-si declara corect averile si intra in atentia ANI. Si avem pe de alta parte aceeasi judecatori care apreciaza neconstitutionala obligativitatea de a-si declara public averile. Interesul lor in a judeca in acest fel? Nici unul.
 • +2 (2 voturi)    
  viata privata la persoane publice..... (Vineri, 23 aprilie 2010, 6:14)

  dadan [anonim]

  cei ce se zbat sa ajunga in functii publice platite din banii contribuabililor trebuie sa stie ca averea lor trebuie sa devina transparenta - este un sacrificiu pe care nu e obligat sa-l faca ...poate sa faca in continuare afaceri ,caci vad ca toti fac in paralel si afaceri (chiar si "marii" judecatori de la CC)....deci nu-l obliga nimeni sa adere la asemenea functii....problema mafiotilor astora din marea retea a lui Voicu este ca toti se ascund dupa functiile publice ca dupa un paravan dupa care sa-si vada linistiti de hotii....dar ce se fac cand legea functinarului cere ca paravanul sa fie transparent? o declara neconstitutional paravanul transparent si ii pune folie fumurie ca mafiotii....deci toata lumea suspecteaza ca in spatele paravanului se ascund marsavii dar atat timp cat nu se vede ,borfasul...pardon adica functionarul nostru isi joaca rolul de cetatean cinstit si mai si da sfaturi pe la TV...
  Sa traiti bine...stavar mita-n gat!
 • +2 (2 voturi)    
  CC=KKK (Vineri, 23 aprilie 2010, 9:07)

  carol [anonim]

  Dupa aceasta motivare a CC,SIGUR SE POATE DECLARA SI CC NECONSTITUTIONALA!!!Trebuie doar ca cineva sa inceapa demersurile in aceasta privinta.
 • +1 (1 vot)    
  de ce se tem (Vineri, 23 aprilie 2010, 10:54)

  berger [anonim]

  Persoanele publice se tem de presa. Problema lor nu este ANI sau DNA, chiar si la aceste institutii ei spera sa gaseasca o cale de a scapa. Problema lor apare cand cazurile ajung in presa. Atunci incep sa acuze "linsaj mediatic", LOL. E bine, o presa de temut este un semn ca democratia functioneaza, pe burta, pe coate, cu derapaje controlate sau necontrolate, dar merge inainte.
  Important este ca presa sa nu se antenizeze si sa traga doar intr-o directie.
 • +1 (1 vot)    
  Compatibilitate. (Vineri, 23 aprilie 2010, 11:06)

  Ba 2 [anonim]

  Cand insusi Stalpii Dreptatzii sunt strambi , onoarea Romaniei are de suferit. Falsificatorii de acte publice nu au ce cauta in justitzie, ei trebuie sa se retraga cat de cat decent, pentru a evita rusinea unei necesare demiteri. Oare daca Dl. Presedinte Traian Basescu nu ii demite imediat pentru fals in acte publice, nu devine complicele lor? Dl. Presedinte nu are nevoie de asa ceva, el a semnat numirea lor, tot el isi poate retrage semnatura .
 • +1 (1 vot)    
  actionati odata.... (Vineri, 23 aprilie 2010, 11:28)

  mircea [anonim]

  Este o Rugaminte directa adresata Guvernantilor pentru a revizui constitutia (astfel incat cei de la CCR sa nu o mai poata interpreta in functie de interesele care-i mana, desfiintind orice institutie li se dicteaza de catre diverse grupuri de interese gen vantu patriciu voicu etc...). In teorie este simplu dar va rugam sa face-ti odata acest lucru deoarece poprul doreste si asteapta sa se exprime prin vot.
 • -1 (1 vot)    
  corect (Vineri, 23 aprilie 2010, 11:44)

  caligula [anonim]

  Faptul ca 99% dintre politicienii romaniei sunt niste hoti nu este vina noastra.
  Are dreptate CCR cand spune ca publicarea declaratiilor de avere incalca dreptul la viata privata.
  Asa cum si afisarea amenzilor la intrarea de la bloc, casa (cu toate datele personale la vedere) sau aparitia proceselor pe site-ul tribunalelor cu numele participantilor la vedere.
  Va rog sa cautati in UE ceva de genul ANI si nu o sa gasiti.
  Faptul ca la noi exista, e bine, pentru ca mai franeaza pornirile politicienilor.
  • 0 (0 voturi)    
   deja stim ce zice UE despre voi, gunoaiele de jude (Sâmbătă, 24 aprilie 2010, 17:58)

   stefan2008 [utilizator] i-a raspuns lui caligula

   Nu trebuie sa cautam in UE ceva de genul ANI, pentru ca deja stim ce zice Comisia Europeana despre calcarea in picioare a ANI, CNSAS si orice alta institutie care va deranjeaza pe voi, judecatorii cei putrezi.
 • +2 (2 voturi)    
  c c (Vineri, 23 aprilie 2010, 12:47)

  vasile [anonim]

  Cine nu-i cunoaste pe acesti comunisti fosile de judecatori,o fosila securista este dl Predescu Ion un betiv notoriu,halal de asa curte constitutionala,asta este propunerea celui mai corupt partid PSD cu brendul Iliescu
 • +2 (2 voturi)    
  ce au banii publici cu viata privata ?! (Vineri, 23 aprilie 2010, 14:02)

  stefan2008 [utilizator]

  Cat de nesimtiti pot fi gunoaiele astea de judecatori !!! Deci ei isi iau banii din buzunarul nostru cu japca (adica prin impozit), dar se opun sa stim ce avere au facut cu un salariu din bani publici !

  Imi vine sa vomez pe fetele lor de greata cand ii vad...
 • +1 (1 vot)    
  Inconsecventa CCR (Sâmbătă, 24 aprilie 2010, 3:54)

  ane [anonim]

  Amintiti-va de cazul Dan Ioan Popescu. A ridicat in 2007 o exceptie de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi a funcţionarilor publici - cerere care a fost solutionata de CCR prin respingerea acesteia. Culmea, aceleasi pasaje din Constitutie erau discutate si atunci! Gasiti motivarea Curtii in Decizia nr. 321 din 29 martie 2007, mult prea lunga pentru a fi redata aici. 5 din cei 6 judecatori care au decis in 2007 respingerea exceptiei de neconstitutionalitate ridicata de Dan Ioan Popescu sunt si acum in componenta CCR, adica exact majoritatea suficienta pentru a lua in 2010 aceeasi decizie ca in 2007. Acestia sunt: Ioan Vida, Nicolae Cochinescu, Aspazia Cojocaru, Ion Predescu, Tudorel Toader .
  • 0 (0 voturi)    
   ai dreptate (Sâmbătă, 24 aprilie 2010, 18:00)

   stefan2008 [utilizator] i-a raspuns lui ane

   Problema este ca majoritatea romanilor nu verifica ce se intampla in realitate in justitie, nu citesc legea sa vada cat de putrezi sunt judecatorii care impart dreptatea dupa cum put mai tare banii si interesul.

   Daca ar fi examinate, cel putin jumatate din hotararile judecatoresti pronuntate in Romania se contrazic sau nu satisfac vreun text de lege.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by