Plenul Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, joi, de cererea de pensionare a judecatorului Florin Costiniu, suspendat din functie in urma cu o saptamana. Solicitarea urmeaza sa fie trimisa pentru aprobare presedintelui Traian Basescu.

Judecatorul Florin Costiniu este in prezent suspendat din functia de judecator al Inaltei Curti de casatie si Justitie, fiind cercetat pentru coruptie in dosarul senatorului Catalin Voicu. Costiniu a intrat in concediu de odihna, pentru 15 zile, de la 1 aprilie.

Judecatorul Florin Costiniu a fost arestat, alaturi de oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic. Un complet de noua judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis dupa ceteva zile eliberarea magistratului si cercetarea lui in stare de libertate.

Totodata, completul de noua judecatori de la instanta suprema a dispus ca cei trei sa nu poarte, pe perioada interdictiei, niciun fel de arma, sa nu schimbe domiciliul fara incuviintarea instantei, sa nu ia legatura intre ei sau cu alti martori din dosar si sa prezinte la politie, la parchet si la instanta ori de cate ori sunt chemati.