Finantarile Romaniei de la Uniunea Europeana ar putea fi reduse cu 84 de milioane de euro pentru anii 2007 si 2008, a anuntat, joi, presedintele Traian Basescu, la plecarea spre Bruxelles, unde va participa la un dejun de lucru cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Seful statului a adaugat ca va discuta cu presedintele Comisiei Europene si despre situatia Agentiei Nationale de Integritate, potrivit Agerpres.

"Urmeaza sa abordam probleme legate de Politica Agricola Comuna, dar si probleme punctuale pe care Romania le are, avand in vedere ca, in urma controalelor efectuate pe cheltuielile din 2007 si 2008, Romania ar avea de platit penalitati, adica reduceri de finantare de la Uniunea Europeana de cate circa 42 de milioane de euro pentru 2007 si alte 42 de milioane pentru 2008", a afirmat Traian Basescu, la plecarea spre Bruxelles.

El a adaugat ca va discuta cu seful Comisiei Europene si despre situatia Agentiei Nationale de Integritate: "Va trebui sa discutam si ultimele evolutii legate de ANI si solutiile pe care Guvernul le are pentru ca Romania sa isi mentina angajamentele legate de lupta anticoruptie, asa cum ele au fost asumate in cadrul mecanismului de cooperare si verificare pe justitie".

Presedintele Traian Basescu se intalneste, joi, la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu care va discuta subiecte de actualitate de pe agenda europeana - Strategia Europa 2020, schimbarile climatice, energia, situatia economica la nivelul Uniunii Europene si modul de functionare a institutiilor europene dupa intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului roman va prezenta liderului european agenda de prioritati a tarii noastre in domeniul afacerilor europene.

Traian Basescu este insotit de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ministrul Turismului, Elena Udrea, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru si consilierul prezidential pe probleme europene, Leonard Orban.