In timpul sedintei de Guvern, premierul Emil Boc a reusit sa-si rezolve o dilema. Acesta a incercat sa afle de la ministri de ce se opresc motoarele avioanelor cand intra in norul vulcanic. In incercarea sa de a obtine un raspuns, a facut chiar si o corelatie cu tancurile din Irak. "Domnul ministru Oprea, dar tancurile cum se descurca in Afganistan....Nu in Afganistan, in Irak, cand erau in nisip, nu se opreau motoarele. La avioane de ce se opreau motoarele?", l-a intrebat Boc pe ministrul apararii.

Acesta a spus ca se mai opreau si motoarele tancurilor, insa, de regula, au functionat. "In primul rand ca in Irak se mai si opreau, domnule prim-ministru, ca sa stiti, pe nisipul fierbinte. Dar de regula au functionat", a precizat ministrul. Multumit de raspuns, premierul a afirmat ca si companiile aviatice vor reusi sa se descurce la fel de bine cum s-a descurcat armata in Irak. "Sunt convins ca se vor gasi solutii. Cum au gasit in armata ca sa mearga tancurile prin nisip si avioanele vor gasi solutii sa nu mai aiba probleme cu particulele de nor vulcanic", a spus Emil Boc.

Ministrul Apararii i-a mai explicat premierului ca motoarele avioanelor se opresc, in norul vulcanic, din cauza lipsei de oxigen. "Spun specialistii, am intrebat si eu. Am crezut ca este vorba despre plafon si mi-au zis ca din cauza lipsei de oxigen se opresc motoarele avioanelor", a spus Gabriel Oprea.