Al doilea val de cenusa vulcanica provenit din Islanda se indreapta spre Europa, insa are sanse sa ocoleasca Romania, a declarat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, pentru Mediafax. Ion Sandu a mai precizat ca al doilea val de cenusa va fi, oricum, de dimensiuni mai mici decat primul, care a paralizat transportul aerian in Europa. In schimb, al doilea val ar putea circula la o altitudine mai mica.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) a aratat ca date oficiale despre cel de-al doilea val de cenusa vulcanica nu au aparut inca de la Centrul European cu atributii in domeniu, insa este deja o certitudine formarea si traiectoria lui: "Nu stim exact pe unde va trece. Stim doar ca s-a format si ca este purtat de curentii de aer catre Europa".

El a precizat, insa, ca "in prezent exista niste curenti mediteraneeni care circula catre nord si acestia ar putea impinge acest al doilea val spre zona de nord, tinandu-l departe de tara noastra", a precizat Ion Sandu.