Membrii cabinetului Boc au fost chemati la consultari de presedintele Traian Basescu. Discutiile au loc la Palatul Cotroceni, incepand cu ora 14:00. Potrivit Administratiei prezidentiale, temele consultarilor sunt reducerea cheltuielilor publice in administratia publica centrala si locala, reducerea cheltuielilor sociale printr-o mai buna tintire a beneficiarilor sistemului de protectie sociala, cresterea nivelului de absorbtie a fondurilor comunitare, legislatia achizitiilor publice, proiectul de revizuire a Constitutiei si procesul de descentralizare.

Luni seara, reprezentantii Guvernului s-au reunit intr-o sedinta informala la Vila Lac, pentru o discutie pregatitoare inainte de cea cu Traian Băsescu.

Aceasta intalnire are loc la o saptamana dupa ce presedintele Basescu a declarat, in cadrul unei emisiuni la B1TV, ca va chema Guvernul la discutii deoarece, din statisticile studiate de el, nu rezulta ca s-au facut in sectorul bugetar disponibilizarile aratate de Executiv. "Guvernul actioneaza intr-un mediu ostil. Politicienii aflati la putere nu sunt dispusi sa sacrifice tara pentru a mari nejustificat salariile si pensiile. O sa-i chem la mine fiindca vad ca nu merge cu gentiletea. Din statisticile studiate de mine nu rezulta ca s-au facut disponibilizari reale in sectorul bugetar. Poate nu m-am uitat eu bine si-mi vor explica ei mai multe", a declarat seful statului.

Presedintele a criticat cu acea ocazie PDL, sustinad ca s-a facut un pas spre bolsevizarea partidului cand s-a hotarat alegerea celor 4 vicepresedinti pe lista. "Au ajuns sa faca din conducerea partidului un hibrid cu patru vicepresedinti numiti de presedinte. Mi se pare inadmisibil. Asa o sa avem de-a face cu un presedinte sustinut de o gascuta. Nu are una mare, ca la alte partide, ci e una mai mica. Acest sistem de alegeri duce la bolsevizarea PDL", a declarat Basescu.