Aeroporturile din Otopeni, Baneasa, Baia Mare, Craiova, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare si Sibiu vor fi redeschise traficului aerian incepand de luni, ora 15:00, a anuntat premierul Emil Boc.

In cadrul reuniunii comitetului guvernamental pentru situatii de urgenta, Emil Boc a precizat ca, daca evolutiile actuale se mentin, "se contureaza premisa ca de maine toate aeroporturile din Romania sa fie deschise".

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a precizat insa ca daca vulcanul din Islanda va emite in continuare, o parte a norului va continua sa traverseze Europa.

"Pana joi, toata circulatia maselor de aer la nivel european se indreapta catre Europa, inclusiv Romania", a spus el, adaugand ca de joi Balcanii, inclusiv tara noastra, "sunt sub o circulatie dinspre Mediterana, iar aceasta zona va fi cat de cat ferita".

"Daca nu se opreste emisia vulcanica, cel putin pana la sfarsitul saptamanii, circulatia este in asa fel incat o parte din emisie pleaca spre Europa", a explicat Ion Sandu.