Turistii straini din Romania, care nu se pot intoarce in tarile de origine din cauza inchiderii spatiilor aeriene, vor putea beneficia de reduceri la cazare de 50% in orasele cu aeroporturi internationale, pana la rezolvarea problemelor de transport, a anuntat Ministerul Turismului, citat de Mediafax.

La initiativa ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a fost constituit, duminica, un comitet de urgenta in turism, din care fac parte reprezentanti ai ministerului de resort, ai Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ai Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc si ai Asociatiei Nationale a Turismului Rural si Ecologic.

"Membrii comitetului de urgenta au convenit sa puna la dispozitia turistilor straini aflati in Romania, pana la rezolvarea problemelor de transport spre tarile de origine, oferte de cazare cu reduceri de 50% in orasele din tara noastra cu aeroporturi internationale, precum si informatii despre cursele operate de SNCFR si de principalii operatori romani de transport rutier de persoane in Europa", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Turistii romani aflati in strainatate si ce straini din Romania au la dispozitie un numar de telefon gratuit, 0800868282, pus la dispozitie de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, la care pot obtine informatii utile legate de oportunitatile de cazare si transport catre tara de origine.

"Referitor la turistii romani care se gasesc in strainatate, operatorii romani de transport rutier de persoane au asigurat comitetul de urgenta ca vor suplimenta cursele spre Romania pentru a asigura toate cererile formulate de romani in acest sens. De asemenea, agentiile romanesti de turism care au grupuri de turisti sau turissti individuali in strainatate sunt in contact cu acestia si se preocupa de aducerea lor in tara. Nu in ultimul rand, birourile de turism ale Romaniei din strainatate se gasesc la dispozitia turisstilor romani care cauta solutii pentru a reveni acasa, urmand sa le furnizeze acestora infomatii utile legate de oportunitati de cazare, transport", se mai arata in comunicat.