Spatiul aerian romanesc a fost redeschis partial luni dimineata, la ora 9:00, in pofida faptului ca Guvernul a decis, duminica la pranz, ca acesta sa ramana inchis pana luni la ora 12:00. Primele aeroporturi deschise sunt cele din Timisoara si Arad.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Marin Anton anuntase ca luni de la ora 15:00 ar putea fi redeschise aeroporturile din Bucuresti, Craiova si Constanta. Ministerul Mediului a anuntat, duminica dupa-amiaza, ca deasupra Romaniei, concentratiile de cenusa vulcanica s-au diminuat semnificativ.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Marin Anton a declarat ca autoritatile si-ar fi dorit redeschiderea aeroporturilor din Bucuresti inca de luni dimineata, "dar datele ne fac sa fim precauti si sa asteptam ora 15.00".

O astfel de decizie ar putea fi luata in sedinta de luni a Comitetului pentru situatii de urgenta, care va avea loc de la ora 10,00, la Palatul Victoria, informeaza Agerpres.

"Sa speram ca de maine (luni - n.r.) va exista posibilitatea redeschiderii circulatiei pe unele aeroporturi din Romania. Acest lucru il vom sti maine dimineata, la ora 10,00, cand ne vom intalni intr-o noua sedinta a Comitetului pentru situatii de urgenta", spunea, duminica, primul-ministru Emil Boc.

Guvernul a decis, duminica la pranz, ca spatiul aerian romanesc sa ramana inchis pana luni la ora 12:00.

Ministerul Mediului a anuntat, duminica dupa-amiaza, ca deasupra Romaniei, concentratiile de cenusa vulcanica s-au diminuat semnificativ.

Spatiul aerian romanesc este momentan deschis doar pentru survol, la o altitudine de peste 8.000 de metri.

Spatiul aerian romanesc a fost inchis partial din noaptea de vineri spre sambata, iar de sambata, de la ora 18:00, a fost inchis total.

Autoritatile au dat asigurari ca norul nu reprezinta un pericol pentru sanatatea populatiei.