Agentiile de turism nu vor returna banii turistilor care nu au putut zbura cu avionul zilele acestea, din cauza norului vulcanic islandez, ci intentioneaza sa reprogrameze vacantele anulate, a anuntat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, citat de Mediafax.

  • "Majoritatea companiilor aeriene incearca sa reprogrameze cursele anulate in ultimele zile, iar in cazurile in care acest lucru nu este posibil vor restitui banii. Mai complicat este cazul in care turistul si-a cumparat, alaturi de biletul de avion, si cazare de un hotel din strainatate, pentru ca hotelierii nu accepta, in general, sa restituie banii, ci vor sa reprogrameze vacanta", a declarat Traian Badulescu.

Spatiul aerian romanesc a fost inchis partial din noaptea de vineri spre sambata, iar de sambata, de la ora 18:00, a fost inchis total. Guvernul a anuntat, duminica la pranz, ca restrictiile vor fi mentinute cel putin pana luni, la ora 12:00.

Norul vulcanic provenit din Islanda a dat peste cap si traficul aerian din intreaga Europa, mai multe tari inchizandu-si total sau partial spatiul aerian.