Presedintele Traian Basescu pleaca, sambata dupa-amiaza, spre Cracovia, unde urmeaza sa participe, duminica, la funeraliile fostului sau omolog polonez, Lech Kaczynski. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului roman se va deplasa cu elicopterul pana la Oradea, de unde isi va continua drumul cu masina, pe traseul Ungaria – Slovacia – Polonia.

Presedintele Traian Basescu nu se poate deplasa la Cracovia cu avionul, din cauza norului de cenusa vulcanica ce traverseaza Europa si a afectat traficul aerian pe intreg continentul.

Zeci de demnitari straini, printre care presedintele american Barack Obama, liderul rus Dmitri Medvedev si presedintele francez Nicholas Sarkozy, sunt asteptati sa participe duminica la ceremonia de inmormantare a presedintelui Kaczynski, care va avea loc la Cracovia. Exista insa temeri ca norul de cenusa vulcanica din Europa va perturba sosirea invitatilor din strainatate. In total, circa 80 de delegatii straine sunt asteptate duminica la Cracovia.