Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, vineri, recursul senatorului Cătălin Voicu la decizia prin care a fost respinsă cererea de eliberare sub control judiciar, transmite Agerpres. Recursul lui Voicu a fost considerat "nefondat" de catre magistratii Curtii Supreme. Senatorul va ramane in arest.

"Mi-am vazut dosarul la televizor, nu la tribunal", le-ar fi spus Voicu judecatorilor, afirmand ca este nevinovat si victima unui "linsaj mediatic". Antena 3 a relatat ca senatorul ar fi izbucnit in plans in fata magistratilor, sustinand ca "nu doarme de 17 zile, gandindu-ma cu ce-am gresit".

Magistratii au respins luni, ca neintemeiata, cererea senatorului de a fi eliberat sub control judiciar.

Motivarea deciziei ICCJ arata ca faptele de care este acuzat senatorul Catalin Voicu sunt "deosebit de grave", iar solicitarea acestuia de punere in libertate a fost facuta "prea devreme in raport de momentul arestarii".

Oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu si judecatorul Florin Costiniu au fost pusi insa in libertate. Toti primisera mandate de arestare pentru 29 de zile in acelasi dosar.

Senatorul Catalin Voicu a ramas in arest preventiv, dupa ce completul de noua judecatori al ICCJ a respins, pe 2 aprilie, recursul la decizia anterioara a Instantei supreme de emitere a unui mandat de arestare pe 30 de zile.

Senatorul Catalin Voicu a fost arestat pe 30 martie, fiind acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.