Omul de afaceri Sergiu Bahian, arestat in doua dosare pentru frauda si crima, a solicitat joi, in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, eliberarea din arest preventiv, invocand faptul ca are o serie de programe culturale, printre care "o piesa de teatru, o carte, un proiect cinematografic", iar veniturile pe care le-ar obtine in urma derularii acestora ar putea acoperi o parte din prejudiciu creat, relateaza Mediafax.

Totodata, Bahaian a sustinut - in cererea sa de recurs la decizia Tribunalului Ialomita prin care i s-a prelungit mandatul de arestare preventiva - ca a achitat o parte din paguba, el colaborand cu anchetatorii si ca isi regreta faptele de care este acuzat de procurori.

Tribunalul Ialomita a prelungit mandatele de arestare preventiva a lui Sergiu Bahaian si a celorlalte cinci persoane acuzate in dosar de inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat, intr-un caz instrumentat de anchetatorii din Slobozia, cei sase contestand masura la Curtea de Apel Bucuresti, care urmeaza sa ia o decizie joi.

Tribunalul Ialomita a tinut cont in decizia sa de prelungire a mandatelor de complexitatea cazului, dar si de faptul ca au aparut noi probe.

Bahaian mai este suspectat ca ar fi ordonat uciderea a patru persoane in judetul Constanta, magistratii Tribunalului Constanta emitand in acest caz alt mandat de arestare preventiva pe numele omului de afaceri. Acuzatiile care i se aduc lui Bahaian sunt de instigare la omor calificat si instigare la omor deosebit de grav, in cazul uciderii lui Ionel Ulezu si Petrica Captalan, constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.