Cornel Cernoschi, un tanar caruia bunica sa i-a spus ca este mostenitorul lui Stefan cel Mare, a depus mai multe actiuni la Tribunalul Bucuresti, in care revendica toata Moldova si "chiar si Tara Romaneasca, daca se poate". Cu toate ca multe din cererile sale au fost respinse, suceveanul nu renunta, iar un singur proces de acest fel costa statul roman peste 1.500 de lei, potrivit Mediafax.

Cornel Cernoschi este din judetul Suceava si a incercat chiar sa inscrie, la Tribunalul Bucuresti, Uniunea persoanelor care nu voteaza din Romania, insa magistratii i-au respins solicitarea.

Tanarul s-a prezentat, miercuri, la Tribunalul Bucuresti intr-un proces in care a chemat in judecata Senatul, Camera Deputatilor, statul roman, Presedintia si Guvernul, actiune ce dateaza din 2007. In acest proces, el revendica intreaga Moldova, pentru ca, spune el, bunica sa i-a povestit ca ar fi urmasul domnitorului Stefan cel Mare.

  • 6 procese la Tribunalul Bucuresti

Suceveanul marturiseste ca s-a gandit ca in aceste "timpuri moderne", cand "toata lumea revedinca cate ceva", sa ceara instantei sa devina administrator al tuturor proprietatilor publice din Moldova si "chiar si Tara Romaneasca, daca se poate".

Cornel Cernoschi are sase dosare depuse la Tribunalul Bucuresti, aflate in diverse stadii procesuale. Un astfel de proces costa statul roman peste 1.500 de lei, pe langa orele de munca ale judecatorilor si ale personalului auxiliar.

Magistratii spun ca, pe langa "urmasul lui Stefan cel Mare", exista zeci de obisnuiti ai instantelor, care depun zeci de plangeri si cereri.