Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca miercuri contestatia in anulare depusa de avocatii fostului primar al municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, fata de decizia din 27 ianuarie prin care acesta a fost condamnat definitiv si irevocabil la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, informeaza Agerpres.

Pe 17 martie, ICCJ a amanat judecarea cererii de suspendare a deciziei Sectiei Penale a Instantei supreme prin care fostul primar Mircia Gutau si fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost condamnati la inchisoare pentru fapte de coruptie.

Instanta a constatat ca hotararea in cazul celor doi nu a fost redactata si a decis acordarea unui nou termen pentru data de 14 aprilie.

Pe 27 ianuarie, Mircia Gutau si Nicolae Dicu au fost condamnati definitiv la trei ani si jumatate de inchisoare prin sentinta ICCJ.

In urma cu o saptamana, avocatii lui Mircia Gutau sustineau ca vor reclama la CEDO "incalcarea drepturilor omului" in acest caz, aratand ca lipsa redactarii motivarii in termen de 20 de zile de la pronuntare l-au privat pe clientul lor de dreptul de a se apara.