"Singurul lucru pe care nu l-as mai face: atunci cand intalnesc persoane precum Catalin Voicu, cand foloseste un anumit limbaj, ar trebui sa-l corectez. Nu mi-am dat seama ca un anume mesaj codificat al dlui Voicu poate sa insemne altceva". Declaratia ii apartine omului de afaceri Marius Locic, care luni seara a fost pus in libertate de ICCJ. In fata casei sale, pe picior de plecare spre "o intrunire mare de afaceri", Locic a declarat ca va fi in continuare "alaturi de oameni precum senatorul Voicu, daca si ei vor fi alaturi de mine".

O singura obiectie a avut omul de afaceri la evenimentele din ultimele zile: "chiar daca as fi fost vinovat, cred ca eu - un om care aduce impozite, care face afaceri, trebuie un pic altfel indrumat". "Am respectat intotdeauna legea atat cat a trebuit", a subliniat omul de afaceri. In ceea ce priveste interventia senatorului Catalin Voicu pe langa adjunctul IGPR, Mihai Calinescu, Locic a dat urmatoarea explicatie: "in acea audienta la Calinescu am mers la insistente dlui Voicu, care intr-o discutie privata a insistat sa informez politia. Acum nu m-as mai duce la o audienta decat scrisa, dar mie nu mi s-a parut anormal ca un om de afaceri precum Locic si un senator precum Voicu sa mearga sa informeze Politia Capitalei cu privire la problemele pe care le are firma respectiva".

"Personal, nu am nimic nici cu domnii de la procuratura, (…) dar oamenii de afaceri trebuie sa munceasca, sa faca bani, pentru ca noi suntem motorul Romaniei", a continuat omul de afaceri.

Luni seara, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, dupa judecarea recursurilor formulate de judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, ca cei trei sa fie pusi in libertate cu interdictia de a parasi tara. Decizia ICCJ nu mai poate fi atacata de procurori. Cei trei au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzati de coruptie in acelasi dosar cu senatorul Catalin Voicu.