Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, luni, suspendarea din functie a judecatorului Florin Costiniu, potrivit articolului 62/ alin.2 din Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva acestuia de catre procurorii DNA, anunta Mediafax.

Florin Costiniu, trimis vinerea trecuta in arest preventiv pentru 29 de zile, era seful Sectiei Civile a Curtii Supreme.

Florin Costiniu se afla in arest preventiv, iar completul de noua judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca, luni, recursurile avocatilor sai si ale oamenilor de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Judecatorul Florin Costiniu este acuzat ca ar fi intervenit, la cererea lui Catalin Voicu, pe langa unii judecatori de la ICCJ pentru a solutiona favorabil un dosar al lui Costel Casuneanu, care, in final, a primit un verdict nefavorabil.

Potrivit unor surse judiciare, senatorul Catalin Voicu ar fi semnat cu Marius Locic un contract de consultanta juridica, in valoare de aproximativ 100.000 de lei, pentru a putea masca banii primiti de la omul de afaceri pentru a interveni pe langa politisti in cazul unui dosar penal al lui Locic.