Democrat-liberalii intentioneaza sa promoveze un proiect legislativ al parteneriatului dintre stat si Biserica, ce ar viza, in principal, protectia batranilor din mediul rural. Mai exact, legea ar urmari eficientizarea utilizarii banilor alocati pentru protectia sociala, in special a batranilor din mediul rural. Anuntul a fost facut, luni, de prim-vicepresedintele Adriean Videanu, dupa sedinta conducerii partidului.

"Biroul Permanent National a aprobat demararea unui proiect de lege care sa realizeze un parteneriat cu Biserica in vederea realizarii dimensiunii sociale pe care aceasta o poate avea in societatea romaneasca", a afirmat Adriean Videanu, citat de Agerpres.

Liderul democrat-liberal a precizat ca initiativa legislativa va fi redactata de catre o comisie desemnata in acest sens.

"Sunt sume foarte mari in zona protectiei sociale, iar eficienta utilizarii lor nu este cea dorita. Va dau exemplu venitul minim garantat, pe care degeaba il dai unui batran care nici nu poate iesi din casa sa munceasca (o persoana poate primi ajutor social, potrivit legii, daca aceasta sau unul dintre membrii familiei, apt de munca, presteaza lunar, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrari de interes local - n. red). Mai bine folosim acesti bani pentru construirea unor azile", a incheiat Adriean Videanu.