Directorul general al uniunii patronale a investitorilor italieni UNIMPRESA Romania, Marco Rondina, a discutat, duminica, cu primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, posibilitatea unui demers pe langa edilul Romei, Gianni Alemanno, pentru montarea unor fresce cu motive romane in pasajul pietonal Lipscani-Bd. Bratianu.

Totodata, investitorii italieni ar dori ca Bucurestiul sa se infrateasca cu Roma, relateaza Agerpres.

De asemenea, in piateta de la intersectia Str. Lipscani-Bd. Bratianu, urmeaza sa fie mutata statuia 'Lupei Capitoline', din Piata Romana.

Lucrarile la amenajarea noului soclu au inceput pe 25 martie si sunt preconizate sa se incheie peste doua luni, a mentionat primarul general Sorin Oprescu.

Incepand de saptamana viitoare, statuia va fi demontata pentru a fi reconditionata intr-un atelier de specialitate.

Statuia a fost daruita bucurestenilor de Municipalitatea Romei, in anul 1906, la aniversarea a 25 de ani de la incoronarea regelui Carol I si a 1.800 de ani de la cucerirea Daciei de catre romani.

'Lupoaica' a fost amplasata initial la Arenele Romane din Parcul Carol I, iar din 1908 in Piata Sfantul Gheorghe. In anul 1931, statuia a fost mutata pe Dealul Mitropoliei, in anul 1965, in parculetul din Piata Dorobanti, iar in 1997, in Piata Romana.