Edu Cer reclama cumulul ilegal de salarii bugetare din sistemul universitar

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 11 aprilie 2010, 18:14 Actualitate | Esenţial


 documente
(11 Apr 2010) DOC, 75KB
Asociatia Profesionala pentru Educatie si Cercetare - Edu Cer - solicita Guvernului interzicerea cumulului de venituri salariale, de la institutii bugetare diferite, in randul angajatilor din universitati si academii, informeaza un comunicat al Asociatiei.

Edu Cer apreciaza ca "fenomenul de masa al multiplelor cumuluri ilegale de salarii bugetare din mediul universitar si de cercetare face ca anual sute de milioane de euro sa se scurga din bugetul de stat direct in buzunarele clanurilor si gastilor oligarhiei academice post decembriste, in cardasie cu clasa politica."

In acest sens, Asociatia prezinta in comunicat mai multe cazuri de "baieti destepti" din sistemul universitar si academic care "primesc de la statul roman, incalcand Codul Muncii, salarii lunare nete de 4-5 ori mai mare decat seful statului (peste 25 000 lei pe luna)".

Printre cei mentionati de Edu Cer se numara Catalin Zamfir - profesor la Universitatea din Bucuresti si director la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane, sotia acestuia, Elena Zamfir - profesor la mai multe universitati din tara, Ecaterina Andronescu - profesor universitar, rector si parlamentar, Andrei Marga - rectorul UBB-Cluj, Florian Popa - rector UMF-Bucuresti si deputat sau Nicolae Robu - rector la Universitatea Politehnica Timisoara si senator.

"Nu intamplator, cei peste 70 de rectori din Consiliul National al Rectorilor s-au opus in unanimitate noului proiect al Legii Educatiei Nationale, pentru ca  le afecteaza singurele interese care conteaza cu adevarat pentru domniile lor, puterea si banii", se arata in comunicatul transmis de Stefan Vlaston, presedintele Edu Cer.

Totodata, Edu Cer acuza institutiile statului de complicitate la aceste "anomalii", intr-un moment "de mare criza economica pentru tara, cand profesorii din Buzau nu isi primesc salariile de saptamani intregi iar tinerii sunt mentinuti someri si li se refuza intrarea in sistemul academic pe motiv de „blocare a posturilor”".

"Solicitam Guvernului interzicerea explicita a cumulului de venituri salariale (chiar daca se numesc salarii, indemnizatii, indemnizatii de merit etc) de la doua institutii bugetare diferite, pentru una si aceeasi persoana. (...) Cerem Curtii de Conturi sa verifice cum au respectat conducerile insitutiilor publice mentionate Codul Muncii, care prevede ca o persoana nu poate munci mai mult de 8 ore pe saptamana, la plata cu ora, in afara celor 40 de ore pe care trebuie sa le efectueze la institutia unde are cartea de munca. (...) Cerem Agentiei Nationale de Integritate sa se sesizeze din oficiu pentru nerespectarea legii privind declaratiile de avere si sa verifice legalitatea veniturilor mentionate", afirma liderul asociatiei Edu Cer.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6777 vizualizari

 • -2 (6 voturi)    
  cumul (Duminică, 11 aprilie 2010, 19:23)

  eu [anonim]

  Ce cumuleaza Marga? Ca e singurul la care nu e scris. Sau e pus acolo din alt motiv? Si ce fel de rationament e asta? Avem o lege care interzice ceva si care nu se respecta? Solutia e sa mai facem inca o lege. Nu mai bine o respectam pe cea care e deja in vigoare?
  • +4 (4 voturi)    
   Dl Marga (Duminică, 11 aprilie 2010, 20:41)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui eu

   Incalca legea ca nu-si declara averea cum zice legea. Are si sotia in aceeasi univ. cu fctie de conducere, iar cele 4 apartamente nu le-o fi cumparat cu un singur salariu...

   Dar daca isi declara veniturile poate nu existau suspiciuni...
   • 0 (0 voturi)    
    ca de obicei, (Luni, 12 aprilie 2010, 10:17)

    berenger [utilizator] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

    cer identifica problema, dar gaseste solutia cea mai proasta, asa cum face si ministerul cu proiectata lege. conform legislatiei actuale, cumulul maxim e de o norma jumate. ce-i in plus e ilegal si acum. problema nu e in lege, ci e in aplicarea legii. daca ar exista sanctiuni si controale serioase nu si-ar permite nimeni sa aiba n slujbe, asa cum nici marga nu si-ar permite sa nu-si publice averea, sau sa fie, prin n eludari ale legii, rector perpetuu.
    • 0 (0 voturi)    
     Asta am si cerut (Luni, 12 aprilie 2010, 11:08)

     Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui berenger

     Aplicarea Codului Muncii. Care este "solutia cea mai proasta", ca n-am inteles.
     • 0 (0 voturi)    
      asta ati cerut: (Luni, 12 aprilie 2010, 11:34)

      berenger [utilizator] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

      "Asociatia Profesionala pentru Educatie si Cercetare - Edu Cer - solicita Guvernului interzicerea cumulului de venituri salariale, de la institutii bugetare diferite, in randul angajatilor din universitati si academii, informeaza un comunicat al Asociatiei."
      si e o prostie. legea exista. cereti cu adevarat respectarea ei!
  • +6 (6 voturi)    
   vezi documentul (Duminică, 11 aprilie 2010, 20:43)

   IoanB [utilizator] i-a raspuns lui eu

   Marga e mai jmeker. In declaratia de avere in loc sa scrie suma - asa cum cere formularul - el completeaza cu textul: "conform fisei fiscale" (pe care o tine la el in buzunar).
   Nu-ti pierde vremea aparand astfel de jmekeri. chiar daca au un oarece lustru.
  • +6 (6 voturi)    
   Salariu lui Andrei Marga? (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:16)

   Iulia UBB [anonim] i-a raspuns lui eu

   Ce salariu are Andrei Marga la UBB Cluj si de ce nu il face public asa cum ii cere legea ?

   Ca sa intelegeti de ce va spunem acum cu salariu pe care il are o subordonata a lui Andrei Marga de la UBB-Cluj: 250 milioane net/luna. E vorba de BOCOS-Bintitan Musata Dacia. Este prof. univ. la UBB si directoarea Institutului de pregatire didactica la UBB. Salariu net anual pe anul 2008 al acestei profesoare a fost de 297 784 lei.

   Daca impartiti la 12 veti obtine aproape 250 milioane net pe luna. Acesta e salariu doar de la UBB. Peste 6 000 Euro pe luna.

   Daca o simpla subalterna a lui Andrei Marga, din gasca lui, are un salariu lunar de la UBB de peste 6000 Euro aveti raspunsul cam ce salariu are marele reformist al educatiei din tara si de ce trebuia pus primul pe lista celor de la Edu Cer.
 • -3 (5 voturi)    
  educatie edu cer, cere mai mult (Duminică, 11 aprilie 2010, 19:36)

  cinicus [anonim]

  Edu Cer ocupa-te de Spiru daca ai sange...sau privatele au alt regim, cine le iubeste? presedintele si absolventele...
  • +3 (5 voturi)    
   inv. privat (Duminică, 11 aprilie 2010, 20:39)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui cinicus

   Nu consuma bani publici. Ar trebui ca studentii sa verifice mai bine inainte de a da banii, sau sunt si ei interesati sa ia diplome cu bani putini, dar tot fara sa stie nimic?!

   Aici nu e problema de cumul de salarii pe care o reclamam noi la institutii bugetare ci problema ARACIS, sa nu-i autorizeze sau acrediteze.
   • +3 (5 voturi)    
    Univesitatile private nu consuma bani publici (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:28)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

    De unde ineptia aceasta ca universitatile private nu consuma bani publici? Prin noua lege a educatiei, universitatile private vor primi aceleasi fonduri per capita ca si cele publice. Asa incat nu mai incercati sa eludati adevarul "domnule" Vlaston! Asta e a doua dovada de necunoastere a domeniului pe care spuneti ca il cunoasteti, dupa interpelarea mea in legatura cu cele 21 de tari UE care au un sistem de invatamant liceal de 3 ani. Raspunsul dumneavoastra a fost dezarmant: asa am citit intr-un document al Ministerului Educatiei.
    • +1 (1 vot)    
     Va inselati (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:40)

     Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     Nu spune in noua lege ca si univ. private vor primi aceleasi fonduri. Citati-mi articolul.
     • 0 (0 voturi)    
      Vedeti ca v-a raspuns domnul Militaru mai jos (Luni, 12 aprilie 2010, 10:16)

      Chiriac [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

      Din moment ce domnul Vlaston spune ca universitatile private nu vor primi fonduri de la buget iar mai jos domnul Militaru spune altceva, ce sa mai credem? Mai multa coerenta in gandire domnilor ca va faceti de ras!
      • 0 (0 voturi)    
       Art. (Luni, 12 aprilie 2010, 10:57)

       Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Chiriac

       Cand o fi inv. privat excelent va primi de la stat granturi de excelenta. Nu e vorba de finantarea de baza.       (5) Finantarea suplimentara se acorda din fonduri publice de catre Ministerul
       Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru a stimula excelenta institutiilor si a
       programelor de studii, atât din cadrul universitatilor publice, cât si a celor private. Fondul va
       fi alocat exclusiv celor mai bine plasate universitati si programe de studii, la recomandarea
       comuna a ARACIS si CNCSIS.
    • 0 (0 voturi)    
     Da (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:42)

     Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     Doc. cu pricina avea la baza o documentare din surse UE. Iar filiera tehnologica are 4 ani la liceu.
  • +1 (1 vot)    
   avem singe'n instalatie (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:52)

   Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui cinicus

   Ne vom ocupa si de excrocheria asta "Spiru Haret" in momentul in care vor folosi bani publici: adica dupa ce trece legea noua.

   In fapt de-a lungul celor 6 ani de existenta Edu Cer a avut pozitii publice contra universitatii securistilor de la Spiru Haret. Puteti citi pozitiile noastre de acolo.
 • +4 (4 voturi)    
  invidia la romani (Duminică, 11 aprilie 2010, 19:37)

  mihaela [anonim]

  Ce aveti,domne,cu Ecaterina Andronescu? Aceasta culme a inteligentei ingineresti are stampila "garantat Vanghelie",iar Vanghelie,de astazi este "garantat Vadim". Fauna de fauna! PS-1.Cati stie oare cum arata cheia franceza si la ce foloseste? 2.Ati remarcat ce bine este imbracata Cati -inseamna ca-i merge bine cu atatea garantii!
 • +4 (4 voturi)    
  Morile de vânt... (Duminică, 11 aprilie 2010, 19:46)

  Wasile [utilizator]

  Eh, fiecare și-a făcut din bucata lui de stat o mică firmă privată, în care taie și spânzură pe banii dați de fraierii de noi.
  Mai ales domnii și doamnele profesoare, ce tratează studentul cu scârbă, ce sunt adeseori depășiți de toate descoperirile științifice din ultimii 40 de ani, ăștia sunt fără scăpare... trebuie concediați și angajați alții.
 • +5 (7 voturi)    
  bun, si ce facem cu ei? (Duminică, 11 aprilie 2010, 20:04)

  alicia [anonim]

  Am citi articolul si m-am ingrozit! Pai cum sa nu fim o tara de analfabeti, cand acesti indivizi, crema stiintei romanesti, isi bat joc de noi? Citesc nesimtirea de care dau dovada si imi dau seama ca de 20 de ani suntem niste fraieri. Pai acum ceva vreme, urla presa despre salariile profesorilor de la Univ. din Bucuresti, Facultatea de Geografie, iar acum aflam ca ei sunt bine-merci, sustinunti de un alt mafiot. Iar in acest timp, PM, universitar si el, tipa ca nu sunt bani de salarii, profesorii de la BuZau sunt in greva, Kati si Balteanu - cine este acest individ odios, ne puteti da mai multe amanunte?fluiera, cercetarea este la pamant, rata analfabetismului creste, iar corul bocitoarelor contesta legea educatiei si pe Funeriu. Pai despre ce modernizare a statului vorbim?
 • 0 (0 voturi)    
  chiar asa? (Duminică, 11 aprilie 2010, 20:05)

  ciprian [anonim]

  De acord dar fiti expliciti

  Andrei Marga - rectorul UBB-Cluj

  adica are o functie deci dlete de pe lista ca altfel e penibila situatia
  • +1 (1 vot)    
   Dl Marga (Duminică, 11 aprilie 2010, 20:42)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui ciprian

   Doar ca nu-si declara veniturile din care a acumulat 4 apartamente. Ce are de ascuns?
  • 0 (0 voturi)    
   O subalterna (Duminică, 11 aprilie 2010, 20:52)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui ciprian

   A dlui Marga

   http://xa.yimg.com/kq/groups/14468640/1615186142/name/Bocos-BintintanMusata-Dacia_2008

   A castigat in 2008: 297.784 , adica 24815/luna

   Pai atunci seful dansei???
 • +2 (2 voturi)    
  domnului Vlaston (Duminică, 11 aprilie 2010, 20:11)

  ciprian [anonim]

  O directie de interes:
  Ce ar fi sa pledati pentru interzicerea cumulului salariului de la stat cu salariul de la stat, indiferent de forma de angajare? E la fel de moral ca si interzicerea cumulului salariului cu pensia de la stat.

  Puteti incepe cu administratia centrala, Guvern, Presedintie, Ministere si bineinteles nu uitati Parlamentul.

  Succes
  • 0 (0 voturi)    
   Ce inseamna (Duminică, 11 aprilie 2010, 20:44)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui ciprian

   Mai precis "indiferent de forma de angajare" ? Puteti fi mai explicit?
  • 0 (0 voturi)    
   aveti dreptate (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:54)

   Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui ciprian

   Sper ca premierul sa exinda solicitarea noastra si sa o foloseasca ca sursa de inspiratie pentru intregul sector bugetar.

   Noi am cerut referitor da educatie si cercetare ca este domeniul de expertiza al asociatiei noastre si exmplele pe care le-am dat sunt din acest domeniu.
   • 0 (0 voturi)    
    esti invidios (Miercuri, 14 aprilie 2010, 13:29)

    Militaru G [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

    Pe algebrele alea prafuite, nimeni nu mai da doi bani, asa-i?
    Dar, din razboiul asta cu Academia, poate iese ceva, via Rosia Montana, nu? Asta-i adevaratul motiv al incrancenarii de acum.
  • 0 (0 voturi)    
   despre cate persoane vorbim? (Luni, 12 aprilie 2010, 9:33)

   naiv [anonim] i-a raspuns lui ciprian

   Sigur nici presed, nici premierul nu cumuleaza nimic. In Parlament sunt SASE care cumuleaza pensia cu INDEMNIZATIA de parlamentar. NU LE IAU APARAREA, dar cifrele sunt mici. Apropos: la parlamentari celelalte sunt mai: indemnizatia pentru birou, pentru chirie, pentru telefon etc.
 • +1 (3 voturi)    
  Legea Funebriu (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:01)

  Anonim [anonim]

  Sistemul de educatie al unei tari este cel care sustine dezvoltarea economica dar si sanatatea morala a societatii. Daca sistemul educational este impins spre instabilitate, spre fluctuatie permanenta si nejustificata obiectiv a fortei de munca , de ce sa mai vina vre-un absolvent sa se angajeze in cadrul sau ? Doar manelistii lucreaza fara contract de munca . Ministerul vrea sa transforme clasa profesionala a profesorilor intr-un fel de manelisti supusi fluctuatiei locului de munca si pericolului concedierii din motive care nu le sunt imputabile. Mentineti angajarea cu contract de munca pe perioada nedeterminata pentru profesorii care au sustinut un concurs national. Acest lucru este valabil pentru toate meseriile, pentru politisti, judecatori, functionari si pentru toata forta de munca calificata din economie. De ce sa fie pastrati si respectati profesorii, cand acestia pot baga idei periculoase in capetele copiilor, precum cele de democratie, de respectare si suprematie a legii, de corectitudine. Aceste idei sunt probabil otrava pentru cei care ne conduc asa ca trebuie reprimate, profesorii trebuie tinuti cu frica in san ca isi pot pierde in orice moment locul de munca daca iau atitudine si nu fac ciocu mic asa cum era o vorba spusa acum cativa ani in parlament. CIOCU MIC, CA NOI SUNTEM LA PUTERE ACUM. CE NEVOIE AVEM DE PROFESORI ? TRAIASCA MANEAUA !
  • 0 (2 voturi)    
   Chiar (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:15)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Anonim

   Si profesorii care nu-si merita salariul? Si ei sa beneficieze de un contract de munca pe durata nedeterminata? Cine plateste pentru copiii pe care nu-i invata nimic?
   • +2 (4 voturi)    
    Profesorii care nu isi merita salariul (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:48)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

    Domnule Vlaston, dumneavoastra puneti carul inainte boilor, si nu e prima data cand faceti acest lucru. Dam legi pentru functionarea sistemului sau pentru probleme strict punctuale? Ati facut un studiu, ministerul sau dumneavoastra- sa aflati cati profesori sunt incompetenti? Prin aceasta afirmatie aruncati o umbra de indoiala asupra intregului corp profesoral. Si cum definiti expresia "profesor care nu isi merita salariul"? Extrapoland, pai haideti sa incheiem contracte pe perioada determinata si pentru politisti- in functie de numarul de infractori prinsi intr-un an, judecatori- in functie de numarul de condamnari per unitatea de timp etc. Nu intelegeti ca prin asa ceva destramati speranta tinerilor care vor sa vina in sistem? De ce sa vina tinerii in sistem, cand pe langa salariile de mizerie le "asigurati" si instabilitatea locului de munca.
    • +2 (2 voturi)    
     Fals (Duminică, 11 aprilie 2010, 22:08)

     Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     Un profesor bun nu are a se teme ca ramane fara post. Dimpotriva, va fi "vanat" de catre conducerile de scoli pentru ca aduce elevi, deci bani scolii.

     Lucrez de 28 de ani in invatamant si am vazut multi profesori care nu-si merita salariul, dar stau acolo pentru ca sunt titulari.
     • +1 (1 vot)    
      Fals! (Duminică, 11 aprilie 2010, 22:31)

      Anonim 1 [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

      Ce spuneti dvs. este adevarat intr-o societate corecta si nu intr-una corupta ca la noi. Atata timp cat titularizarile se vor face la nivel local, dupa noua lege, totul va fi permis, inclusiv aranjamente ca pana acum. O sa dureze pana toata scolile si liceele vor avea directori corecti, vor avea comisii corecte de titularizare. Dvs. nu traiti in Romania? Ce va imaginati? Ca dupa adoptarea noii legi toti directorii corupti din scoli vor disparea? Si cu ei toate celelalte uscaturi?
      • 0 (0 voturi)    
       La nivel central (Luni, 12 aprilie 2010, 7:07)

       Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Anonim 1

       Nu se faceau smecherii la titularizari? dar la transferari in interes personal sau, chipurile, in interesul invatamantului? Sa fim noi sanatosi cate s-au facut si se fac. Lucrati in invatamant?
     • +1 (1 vot)    
      Teorie (Duminică, 11 aprilie 2010, 22:41)

      Anonim [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

      Lasand la o parte latura strict teoretica a celor spuse de dumneavoastra, nu ati raspuns interpelarii mele. De ce discriminarea aceasta intre o categorie de bugetari si celelalte? Stiti prea bine ca in Codul Muncii (la care faceati referire in material) contractul pe perioada determinata este o exceptie si nu o regula, iar prin Legea Educatiei o transformati in regula- am impresia ca o sa si fie atacata la Curtea Constitutionala pentru aceasta "scapare". De ce credeti ca un profesor competent (si nu "bun" pentru ca se intelege altceva) va fi mentinut intr-un post in detrimentul unei "relatii" al unuia dintre puternicii zilei? Argumente de tipul "lucrez de 28 de ani in invatamant...." nu conving pe nimeni, din contra imi indica lipsa unor argumente rationale.
     • +1 (1 vot)    
      Teorie (Duminică, 11 aprilie 2010, 22:47)

      Anonim [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

      Lasand la o parte latura strict teoretica a celor spuse de dumneavoastra, nu ati raspuns interpelarii mele. De ce discriminarea aceasta intre o categorie de bugetari si celelalte? Stiti prea bine ca in Codul Muncii (la care faceati referire in material) contractul pe perioada determinata este o exceptie si nu o regula, iar prin Legea Educatiei o transformati in regula- am impresia ca o sa si fie atacata la Curtea Constitutionala pentru aceasta "scapare". De ce credeti ca un profesor competent (si nu "bun" pentru ca se intelege altceva) va fi mentinut intr-un post in detrimentul unei "relatii" al unuia dintre puternicii zilei? Argumente de tipul "lucrez de 28 de ani in invatamant...." nu conving pe nimeni, din contra imi indica lipsa unor argumente rationale.
      • +2 (2 voturi)    
       Pentru ca (Luni, 12 aprilie 2010, 7:12)

       Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Anonim

       Populatia scolara a scazut cu 24% iar numarul profesorilor s-a mentinut cam acelasi, daca nu cumva a crescut. De unde sa dai post unui profesor, care ramane fara ore si in rural nu vrea sa mearga? E adevarat cu codul muncii. Dar, chiar daca are contract pe durata nedeterminata, ceeace l-ar ajuta la credite,cand nu mai exista ore tot isi pierde postul, deci contractul. Si e mai eficienta prestatia cand trebuie sa dovedesti in fiecare an ca meriti postul.

       Directorii vor fi mai corecti pt.ca vor fi angajati de CA, nu politic. Care CA poate sa-i dea si afara. Pe urma toti au interesul sa le vina copii la scoala, altfel inchid scoala. Ori copiii vin pentru profesori competenti, nu pentru rudele directorului.
       • 0 (0 voturi)    
        manipulati date cum vreti (Luni, 12 aprilie 2010, 11:15)

        berenger [utilizator] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

        numai sa se potriveasca argumentelor. de fapt argumentele trebuie sa se potriveasca datelor. raportul nr profesori-nr elevi e in media europeana. ceea ce era inainte nu era in regula. acum e. in 89 eram 44 in clasa. nicaieri nu se poate face educatie serioasa cu mai mult de 20 de elevi in clasa. si asta nu e o simpla declaratie, concluzia a n studii de pedagogie.
    • 0 (0 voturi)    
     cu nota 1 la examen (Luni, 12 aprilie 2010, 9:40)

     nepriceput [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     de titularizare sau prins copiind isi merita salariul? daca vine beat la scoala? daca isi injura/bate elevii? O luam pe codul muncii: mustrare, avetsiment, diminuare cu 5% etc? si intre timp nenoroceste copii? Esti vreun sef sindical interesat numai sa incasezi cotizatia?
     • 0 (0 voturi)    
      Curios (Luni, 12 aprilie 2010, 10:09)

      Mihai [anonim] i-a raspuns lui nepriceput

      Domnule Curios, vad ca aveti un cui impotriva sistemului in sine. Vin si eu cu aceleasi nelamuriri ca si anonimul de mai sus:
      1. Dadeati exemple de profesori cu nota 1 care distrug copiii nostri. Cred ca nu cunoasteti realitatea. Acestia nu au nici o sansa isa ocupe un post prin titularizare. Vorbiti in necunostinta de cauza. Puteau fi cel mult suplinitori, dar doar pentru ca nu exista solutii in zona. Daca este titular si face asemenea fapte reprobatorii, poate fi foarte usor dat afara, si exemplele s-au inmultit in ultima vreme.Cu ce vine in plus noua lege? Acelasi individ cu nota 1 poate fi foarte usor numit in post de catre CA al scolii pentru ca se afla in aceeasi situatie ca in primul caz-lipsa resursei umane calificate in zona. Nu vorbim acum de scolile din orase, in care sa spunem ca poate exista o concurenta. Dar la tara? Sistemul nu aduce nimic nou!
      Vorbeati de faptul ca exista diferente intre contractul de munca si titularizare. Care este diferenta practica? Tot vorbiti de cazuri exceptionale in care profesorii vin sub influenta alcoolului la serviciu, predau materie invechita???- exista o programa stabilita la nivel national din cate stiu eu etc. Dar nu uitati ca acestea sunt exceptii ale sistemului si nu o regula. Hai sa vedem si cati polististi au fost prinsi sub influenta alcoolului la volan, cati judecatori sau functionari publici sunt corupti. Altfel, demonstrati doar drag de ciolan si nu drag de educatie.
  • 0 (0 voturi)    
   confuzie mare (intentionata?) (Luni, 12 aprilie 2010, 9:38)

   curios [anonim] i-a raspuns lui Anonim

   contractul de munca si titularizarea sunt doua lucruri deosebite!!! Astazi titularul poate veni si in izmene la scoala, poate preda materie de acum 43 de ani, poate zbiera "traiasca PCR" in clasa si nu se intampla nimic. Pe noul sistem, daca nu mai corespunde, poate sa se duca la alta scoala (daca-l primesc).
  • +1 (1 vot)    
   chiar nu stiu (Luni, 12 aprilie 2010, 9:46)

   nedumerit [anonim] i-a raspuns lui Anonim

   vreo organizatie EFICIENTA in lume in care sindicatul face numiri, evalueaza, angajeaza, sanctioneaza !!! Vrei sa zic "corp profesoral" in loc de sindicat? Cat timp salariul unui profesor depinde de procentul de promovare care e nebunul care sa nu-i treca pe toti? Daca la cl.I-IV totule perfect de ce se plan la gimnaziu ca primesc analfabeti, iar daca totul e perfect la liceu de ce urla univeristatile ca primesc rebuturi ca studenti? Iar daca univeristatile sunt OK de ce plang patronatele ca n-au pe cine angaja?
 • +3 (3 voturi)    
  Falsa problema (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:11)

  worker [anonim]

  Nu aici e problema. Ce daca un profesor are norme la mai multe universitati daca ISI FACE TREABA BI si PRODUCE REZULTATE?! Problema este cind NU isi face treaba bine si cind NU produce rezultate... Aici trebuie introdus mecanismul de stopare - impotriva diplomelor pe banda rulanta fara acoperire in calitatea actului didactic..
  • +1 (1 vot)    
   Nu are (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:20)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui worker

   Cum sa-si faca bine treaba intre doua trenuri sau doua avioane, sa consilieze studentii, sa fie la curent cu ce se publica in domeniul propriu, sa mai si scrie si sa publice, etc. IN plus codul muncii spune ca pentru un salariu trebuie sa muncesti 40 de ore. Asa ca...
 • +1 (1 vot)    
  intrebare (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:25)

  seby [anonim]

  Intrebare 1: cine este domnul Vlaston? Il vad foarte activ in ceea ce priveste legea Educatiei, mai nou il intereseaza si invatamantul universitar... dar cine este dansul? Am cautat dar nu am gasit nici un CV.
  Intrebare 2: cine este Edu Cer? Am intrat pe site-ul lor, dar in afara de niste afirmatii generale, nimic concret. Concret, cine sunt membrii acestui ONG?
  In primul rand cred ca trebuie lamurite aceste lucruri, ca sa stabilim credibilitatea acestui document (ca zvonuri sunt multe.. inclusiv al lui consilier a fost domnul Vlaston). Parca a fost si un scandal legat de parasirea Edu Cer de niste persoane, cu acuzatii foarte serioase la adresa domnului Vlaston.
  Constatare: in tot documentul, nu am gasit nici o referire la dovezile celor afirmate. Mai concret, de unde aveti acele date? Nu contest ca sunt adevarate, dar vreau si dovada.. macar un link... Ba chiar mi s-ar fi parut corect ca in document sa apara asa ceva.
  • +2 (2 voturi)    
   declaratiile de avere (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:49)

   Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui seby

   Sumele pentru fiecare din cei mentionati in documentul Edu Cer sunt luate din documente oficiale pe care le avem privind salariile fiecarui nume mentionat (declaratiile de avere).

   Ele au fost trimise si agentiilor de presa ca anexa la comunicatul nostru. Daca le doriti vi le trimit pe mail -- lasati-va aici adresa de mail si vi le trimit.

   Acesta e doar inceputul campaniei Edu Cer -- "Un singur salar' pentru orice bugetar" -- vor urma si alte nume grele si salariile de peste 5000 de Euro/luna pe care ii papa de la buget.
 • -1 (1 vot)    
  Ce doriti sa stiti? (Duminică, 11 aprilie 2010, 21:52)

  Stefan Vlaston [anonim]

  Ce-am mancat in ultimii 10 ani? Nu mai stiu nici eu.

  Cine sunt membri EDU CER? La ce va foloseste? Judecati faptele, ele sunt importante, nu persoanele

  declaratiile de avere pe care ne-am bazat le gasiti aici:

  http://groups.yahoo.com/group/edu_cer_ro/message/24603
  • 0 (2 voturi)    
   nu e chiar asa (Duminică, 11 aprilie 2010, 22:16)

   seby [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

   Stimate domnule Vlaston, nu e chiar asa cum spuneti Dumneavoastra. In primul rand, credibilitatea unui material este dat de autorii lui. Sunt niste personalitati ale vietii academice din Romania sau nu? Pentru mine conteaza... cu atat mai mult cu cat nu stiu ca Dumneavoastra, personal, sa va fi remarcat cu ceva... dar e posibil sa ma insel.
   In al doilea rand, cand faceti niste acuzatii referitoare la unele persoane mi se pare corect sa vad si dovezi. Pentru ca e in joc prestigiul unor persoane.
   • +1 (3 voturi)    
    Care personalitati?? (Luni, 12 aprilie 2010, 0:24)

    trandafir [anonim] i-a raspuns lui seby

    Stimate domnule Seby, personalitati poti sa-i numesti pe membrii Academiei, nu pe Cati Andronescu!!! Apartenenta la PSD iti acorda cel mult...garantia lui Vanghelie!
   • 0 (2 voturi)    
    Ce legatura au (Luni, 12 aprilie 2010, 7:16)

    Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui seby

    Personalitatile cu faptele? Faptele sunt fapte, le gasiti la adresa de mai jos. Cu ce schimba situatia faptul ca eu, de ex., nu lucrez in inv. superior ci in cel preuniv. N-am comentat vreo lucrare stiintifica a celor enumerati ci faptul ca incaseaza ilegal salarii de 4-5 ori mai mari decat al sefului statului, de la buget. Asta-i tot.    http://groups.yahoo.com/group/edu_cer_ro/message/24603
  • +1 (1 vot)    
   2 intrebari (Duminică, 11 aprilie 2010, 22:23)

   Anonim2 [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

   Cele doua intrebari au fost clare:
   1) cine este domnul Vlaston?
   2) Cine sunt cei din EduCer?
   Daca nu raspundeti inseamna ca aveti ceva de ascuns! Poate salariile, poate trecutul,poate o cariera universitara mediocra a unora din Educer, poate altceva.
   • +3 (3 voturi)    
    dumnevoastra cine sunteti? (Duminică, 11 aprilie 2010, 22:35)

    Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Anonim2

    Intrebarile anonimului2 sunt un interogatoriu de tip secu.

    Sunt membru fondator Edu Cer (si dupa ce am demisionat din Edu Cer m-am reintors ca neintelegerile de atunci s-au rezolvat). CV-ul meu (scuze ca nu e actualizat de 2 ani) il gasiti aici http://fmi.unibuc.ro/ro/catedre/algebra/militaru_gigel/

    Pe google academic ma gasiti aici (si aici se actualizeaza automat) http://scholar.google.com/scholar?hl=ro&lr=&q=G.+Militaru

    Stefan Vlaston e profesor de liceu: unul care da clasa multor academici romani prin faptul ca are ceea ce trebuie sa fie un profesor, un dascal, un om adevarat: caracter, onoare, demnitate si curaj!

    Dumnevoastra cine sunteti si de ce nu va semnati? Si Stefan si eu avem rabdare si politetea sa raspundem si anonimilor.

    Membri grupului nostru de discutii, care ne inspira si sugereaza teme de abordat in spatiu public numara peste 700 de membri. Vreti numele tuturor? :)
    • -2 (4 voturi)    
     Da. (Duminică, 11 aprilie 2010, 23:01)

     Anonim [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

     Da, as dori numele tuturor daca vorbiti in numele lor. Doi oameni nu inseamna o organizatie. Si orice organizatie care se respecta are pe situl sau numele si cv-urile membrilor fondatori, ale celor ce fac parte din echipa de conducere si macar numele celorllati membri.
     Vorbiti de transparenta dar sunteti o organizatie opaca, chiar daca puneti cateva probleme corecte si de actualitate. Numai ca nu sunteti credibili.
     Deci, daca nu aveti nimic de ascuns, afisati-va. Daca nu o faceti mi se pare incorect sa vorbiti de transparenta si s acereti trasnparenta altora.
     • 0 (0 voturi)    
      nu sunt Ceausescu :) (Luni, 12 aprilie 2010, 1:01)

      Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Anonim

      Barbu, ai dreptate! :)

      Anonim nu sunt Ceausescu :):) sa vorbesc in "numele lor" --- asa cum va exprimati, din reflex probabil.

      Eu vorbesc sau scriu doar in numele meu. Nu vorbesc in 'numele poporului' :)

      Edu Cer este credibila si serioasa prin ceea ce face, spune si sustine. In rest nu mai comentez pe tema acestei discutii.

      Daca doriti sa vedeti cine suntem completati cererea de adeziune (in care trebuie sa declarati pe propie raspundere ca nu ati avut functie de conducere in PCR si nu ati fost turnator), trimiteti aceasta cerere semnata si CV domnului presedinte Vlaston al Edu Cer si ne veti cunoaste --- daca cererea dumnevoastra va fi aprobata. Daca nu, ghinon de nesansa! :)

      Mai bine v-ati intreba cum naiba de cistiga unii din univeristi si insitute cite 7000 Euro pe luna?
     • 0 (0 voturi)    
      PS: (Luni, 12 aprilie 2010, 1:14)

      Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Anonim

      PS: si apropo de CV-uri. Nu credeti ca ar fi mai natural sa cereti afisarea CV-urilor turor membrilor Academiei Romane (care sunt finantati din banii publici) si nu membrilor unui ONG (care nu sunt finantati de nimeni)?

      Eu cel putin v-am indicat CV-ul. Veti cunoaste CV-urile la toti membri Edu Cer daca veti fi acceptat in asociatie. Pentru asta trebuie sa va semnati si nu sa semnati anomi :) La link-ul asta

      http://www.acad.ro/membri_ar/pag_membri_t.htm

      nici un academician nu are afisat CV-ul :) :)
     • +1 (1 vot)    
      ce-ar fi sa vedem (Luni, 12 aprilie 2010, 9:50)

      naiv [anonim] i-a raspuns lui Anonim

      si declaratiile de avere ale sefilor de sindicate? Luca, Hossu, Costin, Izvoranu, Cornea, Nistor? Cred ca ne cutremuram! Organizatia mai opaca decat sefimea sindicala stii?
    • -1 (1 vot)    
     catedre (Duminică, 11 aprilie 2010, 23:17)

     Costel [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

     Stiam ca nu mai exista catedre in FMI. Au fost desfiintate.
   • +4 (4 voturi)    
    Sunt unii care vor sa ne scape de mafia (Luni, 12 aprilie 2010, 0:29)

    haralamb [anonim] i-a raspuns lui Anonim2

    din invatamantul universitar. De ilegalitatile si de lacomia de acolo. De cei care castiga sume uriase in mod ilegal.
    Nu incerca sa-i denigrezi, pentru ca au dreptate. Indiferent cine sunt si ce au facut, este important ca-i demasca pe cei necinstiti.
   • 0 (0 voturi)    
    Cele 2 intrebari (Luni, 12 aprilie 2010, 10:13)

    Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Anonim2

    Nu-si au locul. Aici discutam niste fapte, nu persoane, ca nu suntem tribunalul poporului. Ati gresit epoca.
    • 0 (0 voturi)    
     credibilitate (Luni, 12 aprilie 2010, 10:32)

     Barbu [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

     Intrebarile sunt pertinente.
     Raspunsul in schimb este de genul: crede si nu cerceta. Adica oamenii trebuie sa creada ca oamenii din aceasta asociatia au o anumita valoarea academica ce le da dreptul sa-i judece pe ceilalti, fara sa stie despre ce este vorba. Venind de la niste profesori, mi se pare inacceptabil.
     Este pacat ca aceasta problema reala , a veniturilor obtinute de anumiti rectori, cadre de conducere din universitati este pusa si discutat de oameni ( dvs. ) ce nu prea au argumnete si ajung la "discutam fapte, nu persoane". Eu vad totusi acuzatii aduse unor persoane anume si nu numai fapte. va contraziceti singuri domnilor si va bateti joc singuri, prin lipsa de credibilitate, de aceasta problema extrem de importanta. Nu faceti decat sa dati apa la moara unora care, pe buna dreptate, nu cred intr-o asociatia fantoma ce pretinde a avea 700 de membri.
     • +1 (1 vot)    
      Pai cine s-o discute? (Luni, 12 aprilie 2010, 11:15)

      Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Barbu

      Cei care profita de salarii cumulate, astfel incat ar trebui, daca ar fi pe "bune", sa munceasca 100 de ore pe saptamana?

      Tot nu inteleg ce calificari ar trebui sa am ca sa pot semnala ca profitorii sistemului iau 5-6 salarii bugetare, pentru aceleasi 48 de ore pe saptamana.
 • 0 (0 voturi)    
  anonimi (Duminică, 11 aprilie 2010, 23:09)

  Barbu [anonim]

  Mie mi se pare ca raspundeti numai anonimilor aici.
 • +1 (1 vot)    
  cardasie (Duminică, 11 aprilie 2010, 23:15)

  johndoe [utilizator]

  anul trecut ne-am luat de spiru .. e ok ... anul asta trebuie sa ne luam de cei care traiesc din seva bugetare... e la fel de ok. in UBB sunt peste 180 de centre si institude de cercetare, multe.. prea multe. unele isi fac treaba dar prea putine. in consiliile de administrare este clientele care primeste banul dar nici nu stie macar pentru ce anume... de totul se ocupa mangerul institutului (centrului). cumulul de bani se face din astfel de activitati care pe hartie sunt toate ok. cunosc cazuri in care aceeasi persoana e cancelar, profesor, resposabil invatamant la distanta, director la departament IT si stie naiba pe unde mai e, idee ii ca in 24 de ore nu ai cum sa te ocupi de toate astea dar pentru toate esti platit... foarte bine, pentru ca la un momentan dat ai fost cu "noi" decat cu "ei". in principiu http://www.ubbcluj.ro/ro/despre/publice/declaratii_avere.html aici veti gasii declaratiile de avere, cei care au completat "ca la carte" si sunt cu sumele la vedere sunt cei care nu au ce ascunde ... restul sunt "conform fisei fiscale" adica cei platiti din 10 directii pentru cele 40-50 de ore lucrate zilnic.
  Si nu uitati acestia sunt toti oameni cu carte de munca si platiti de buget (o mica parte sunt venituri din cercetare, fonduri europene si granturi). personal eu cred ca aici se scurg banii din taxe nu pentru intretinere, personal tesa, salarii modice si decente si alte aiureli cu care suntem amagiti. UBB pe anul 2009 parca a avut un buget de 120 mil euro din cate am auzit.. mult pentru cei 3600 de angajati (apropo este cel mai mare angajator din judetul Cluj ca si numar de angajati in aceeasi firma/institutie). Traiasca UBB SRL. noua lege aduce lucruri bune si lucruri rele... vom stii doar daca se implementeaza... asta nu stiu... dar cu siguranta va incomoda actual sistem de clientela, sunt ferm convins ca se vor adapta si la noul sistem... in timp
 • +1 (3 voturi)    
  Din comentarii... (Luni, 12 aprilie 2010, 1:16)

  Wasile [utilizator]

  Am stat să citesc din comentarii... m-am amuzat, este tipic românesc. Dialogul este cam așa:
  - Arde casa aceea! Săriți! Eu intru să salvez copii!
  - Stai nene aici pe loc. Ești pompier? De unde știi tu că arde? Ai un aparat de măsură omologat să vezi temperatura crescută?
  - Auzi țipete, oameni care urlă la geamuri, aduceți apă, ce faceți, oameni buni?
  - Nu, voi nu sunteți pompieri, circulați, nu arde nimic, este dat aragazul mai tare și s-a ars o ciorbă, circulați, nu este nimic de văzut.

  Alde anonimii ăștia care tot comentează (scuze, și eu sunt anonim, dar ăsta mi-e contul pe Hotnews), ia mai coborâți din turnul vostru de fildeș și vedeți mizeria reală din universități, din școli, vedeți câți habarnautiști cu diplomă ies, vedeți câți profesori plătiți degeaba (și aici o includ și pe maică-mea, din păcate) care citesc un manual și-l predau, cuvânt cu cuvând, fără să înțeleagă mare brânză.
 • +1 (1 vot)    
  Realitatea (Luni, 12 aprilie 2010, 7:24)

  Stefan Vlaston [anonim]

  Sistemele de educatie si formare au alunecat, incet dar sigur, spre actualul punct de echilibru, in care satisfac doar interesele furnizorilor de servicii educationale, nu si pe cele ale beneficiarilor, care le si platesc, prin intermediul bugetului de stat, prin taxe si impozite. Totul a fost posibil datorita cardasiei dintre politicieni, rectori, sindicate, parlamentari. Pe astia mici, care pleaca din scoala si universitate numai buni pentru cules capsuni in Spania sau pentru ingrijit copiii si batranii bogatilor Europei, cine-i apara? Dar productivitatea economiei, adica bunastarea, strans legata de calitatea sistelemelor educationale?
 • 0 (2 voturi)    
  Un alt punct de vedere (Luni, 12 aprilie 2010, 7:32)

  Ovidiu [anonim]

  Eu as avea un alt punct de vedere vis-a-vis de problema prezentata.
  1.In opinia mea, cadrele universitare nu pot fi asimilate unor simpli bugetari, care doar consuma resurse, deoarece ei aduc valoare adaugata pentru universitate prin contractele pe care le au cu mediul de afaceri, prin proiectele europene obtinute etc. De aceea, ma uimeste maniera stahanovista in care sunt prezentate lucrurile aici de catre acest ONG, fara sa se tina cont ca o asemenea limitare va conduce la migrarea fondurilor dinspre universitati spre alte domenii. De ce as mai incheia un contract intre o firma si universitate (cu exceptia conditiei de promovare) in conditiile in care pot face acest lucru printr-o firma, fara sa ma mai bat la cap cu legislatia stupida emisa de minister?. Apropo, domnule Vlaston, stiti care este principala cauza pentru care universitatile romanesti nu sunt in topul Shangai? Nivelul redus de finantare. Printr-o asemenea practica, o vom reduce si mai mult!
  2. Vorbeati de salariile de 7.000 euro/luna, mult peste ceea ce obtine un castigator de premiu Nobel. Ma faceti sa rad! Aceste elite nu castiga atat de putin. Daca ati fi vazut clasamentele internationale, un profesor universitar mediocru din SUA, fara pretentii de guru, castiga doar din universitate intre 86.000-125.000 an. Marii specialisti castiga cateva milioane.
  • 0 (0 voturi)    
   Fonduri cu ce rezultate? (Luni, 12 aprilie 2010, 10:01)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

   Toata lumea cinstita din tara si evaluari internationale considera inv in general si cel superior in special ca fiind ineficient, cu rezultate la iesire extrem de slabe. Atunci pentru ce sunt alocati banii? Asa rezultate proaste se pot obtine si fara bani!

   Intai banii si apoi rezultatele? Asta facem de 20 de ani. S-au dublat salariile in ultimii ani. Si ce daca?
   • 0 (0 voturi)    
    Fonduri cu ce rezultate? (Luni, 12 aprilie 2010, 10:29)

    Cosmin [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

    Domnule Vlaston, imi pare rau sa o spun dar sunteti ilogic! Ce propuneti, mai intai rezultatele si apoi banii? Hmm, o sa vorbesc si eu cu sefii mei de la Dacia. Am facut o prostie cu Dusterul- ar fi trebuit mai intai sa o construim si apoi sa facem planul de afaceri pentru dezvoltare, marketing si productie!
   • 0 (0 voturi)    
    rezultate (Luni, 12 aprilie 2010, 10:35)

    Barbu [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

    Aveti dreptate in general. Numai ca mai sunt si discipline unde rezultatele sunt vizibile si asta cu putini bani. sau poate vreti sa spuneti ca in fizica, chimie, matematica nu se lucreaza deloc, nu exista rezultate? Nu sunt deloc oameni valorosi, nu se obtin deloc proiecte pe merit? Problema este proasta alocare a banilor, fara sa se tina cont de rezultatele anterioare, de echipele de cercetare care au deja realizari, de domeniile care merg bine.
    • 0 (0 voturi)    
     Daca (Luni, 12 aprilie 2010, 11:18)

     Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Barbu

     Va referiti la cercetare, contractele trebuie sa fie cu mediul privat, din tara sau din strainatate, nu cu statul decat in mai mica masura. In 2008 s-au dat la cercetare 1 miliard de euro. As vrea si eu, contribuabil, sa stiu pe ce s-au dus banii astia. Dv. stiti?
     • 0 (0 voturi)    
      contracte (Luni, 12 aprilie 2010, 14:53)

      Barbu [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

      Intrebati-l pe colegul dvumneavostra Militaru, cate contracte cu mediul privat a avut. Am vazut pe cv-ul dansului ca are un grant "de stat". De ce? De ce nu-i spuneti sa se duca si sa-si gaseasca contracte private natioanle sau internationale?
      Cunoasteti foarte putin mediul universitar si cel al cercetarii si mai putin.
     • 0 (0 voturi)    
      D-le vlastion, stii oare ce inseamna cercetare??!. (Marţi, 13 aprilie 2010, 15:18)

      Recherche [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

      dle vlastion, unde ai mai auzit ca cercetarea fundamentala (de exp. in stiintele exacte) sa fie finantata majoritar de mediul privat??!! Si despre ce mediu privat finantator vb. in RO?!!.. se vede ca nu stiti ce inseamna cercetare, ce rost are ea in societate, cum e in alte tari, etc. Daca ar fi dupa dvs., nu s-ar finanta deloc multe domenii, asa-i?? fiindca chipurile nu produc ceva palpabil, ca o unealta etc. In soecietatea moderna cunoasterea conteaza d-le. Exista multe domenii unde chiar daca nu e evident pt. profani cu ce se ocupa, totusi rezultatele exista si in RO, si exista cercetare activa. Stiati ca in SUA, NSF (national Science Foundation) finanteaza din greu domenii intregi din stiintele exacte, chiar daca la sfarsit nu apare vreun produs de pus in raft? la fel si in Franta, CNRS-ul. Se generaza cunoastere si stiinta, articole, etc. care ulterior isi pot gasi aplicabilitate (sau nu). Se vede si ca nu stiti in ce consta procesul de cercetare; nu poti zice dinainte ca iti programezi ca peste 1 an sa obtii exact ceva anume; poate il obtii, poate obtii altceva, etc. Singurul criteriu e nr. si calitatea publicatiilor ISI gebnerate de acest proces.
  • 0 (0 voturi)    
   sa nu aberam (Luni, 12 aprilie 2010, 10:44)

   diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu

   in Franta, un prof univ emerit (classe exceptionnelle) are un salariu brut lunar de 6015,17 €, ceea ce inseamna mai putin de 5000€ net pe luna (impozitul pe an este de aprox 14 000 € la un venit anual de 72 182 €).

   sursa pt nivelul salariului:

   http://www.enseignementsup-recherche.gouv.fr/cid22705/professeur-des-universites.html

   simulator de impozitare:

   http://www3.finances.gouv.fr/cgi-bin/calc-2010.cgi

   inutil sa mentionez ca nu toate universitatile au profi emeriti (classe exceptionnelle) - profii emeriti sunt rari, cel putin in fr (spre deosebire de ro). de asemenea, inutil sa mentionez ca nu toti membrii corpului profesoral in prag de pensionare ating ultima treapta de salarizare (dernier échelon de la deuxième classe), nivel la care salariul brut lunar este de 4 388,34 €.

   de observat ca salariul brut al unui prof univ care a parcurs toate etapele de dezvoltare profesionala si care e in prag de pensionare este de 4 388,34 €/luna = 3,26 x 1 salariu minim pe economie (salariul minim brut fiind de 1345,31 €)

   in fine, un prof univ la inceput de cariera (inceput de cariera = respectivul a fost maître de conférence vreme de aprox 10 ani, a trecut deja pragul HDR = habilitation à diriger des recherches = dirijeaza teze de doctorat &, in general, are o varsta de 40 de ani) are un salariu brut lunar de 2 998,47 €.

   à bon entendeur, salut!
   • 0 (0 voturi)    
    aveti dreptate (Luni, 12 aprilie 2010, 10:58)

    Barbu [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

    Am urmarit de aseara toate comentariile. Problema pusa de educer este reala si importanta. Eu o sustin dar vreau sa stiu si cine o sustine. Mai multe persoane au pus aceeasi intrebare, legitima, cine sunteti dvs si aceasta asociatia si li s-a raspuns in stil pur comunist: veniti in aceasta asociatie ca sa vedeti cine suntem. Mie mi se pare absolut stupid si jignitor sa dai un asemenea raspuns!
    In ciuda faptului ca sustin din toate inima problema ridicata, a salariilor enorme si nemeritate ale unora, nu pot sa nu ma intreb cine sunt autorii demersului. Este vorba de un principiu, cineva vorbea mai devreme de trasnparenta. Cine vrea transparenta atunci sa fie transparent, este un minim de respect pentru ceilalti.
    • 0 (0 voturi)    
     Ce vreti sa stiti? (Luni, 12 aprilie 2010, 11:25)

     Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Barbu

     V-am mai spus. Sunt profesor de liceu, lucrez in inv. de 28 de ani, am fost si director vreo 18, elevii mei spun ca sunt un profesor f. bun.

     Daca sunt de 5 ani in fruntea educer inseamna ca si merit acest lucru.

     Dintre colegi, prof.univ.dr. Gigel Militaru v-a indicat adresa unde-i gasiti CV-ul.

     La www.educer.eu gasiti doc. noastre din ultimii 5 ani. Va veti lamuri ce convingeri avem.

     Pentru ceilalti membri, fara acordul lor nu le fac publica apartenenta la educer, pentru ca in trecut si in prezent sufera represalii din partea sefilor. Acum e clar?
     • 0 (0 voturi)    
      clar (Luni, 12 aprilie 2010, 11:42)

      Barbu [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

      Este clar. Cereti-le acordul. Daca nu au nimic de ascuns atunci nu au de ce sa se teama. Inteleg din cv-ul domnului Militaru ca este profesor la FMI. Asta inseamna ca de atatia ani de cand activeaza in educer a reusit sa convinga colegi de-al dansului sa se inscrie in aceasta organizatie. Nu ne puteti da cateva nume? Sau toti cei 700 de membri sunt morti de frica represaliilor? 700 de persoane?
      Incredibil! Suntem in Romania sau intr-o tara bananiera?
      • 0 (0 voturi)    
       N-ati inteles (Luni, 12 aprilie 2010, 11:54)

       Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Barbu

       Pe lista de oameni interesati si simpatizanti sunt vreo 750, fara sa fie efectiv membri educer.

       Inca odata, nu aceasta e problema, care odata rezolvata ar duce brusc la "renasterea" inv. Sunteti pe o pista falsa. Daca vreti, in particular, va pot da mai multe informatii.
     • 0 (0 voturi)    
      represalii si amenintari de concediere (Luni, 12 aprilie 2010, 11:44)

      Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

      PS: sa intaresc ceea ce a spus dl. Stefan. Nu mai departe de saptaminile s-a intimpat acest lucru cu un cercetator membru edu cer -- care a fost chemat la director, prelucrat si amenintat.

      Cind sistemul se va demafiotiza, cind vom sti ca nici un membru nu va avea de suferit de pe urma pozitiilor exprimat atunci ... mai vorbim. Asa suntem obligati sa ne luam masuri de protectie a membrilor.

      Sper sa ne intelegeti dar noi traim intr-un mediu total feudalizat si fanariotizat.
      • 0 (0 voturi)    
       oare? (Luni, 12 aprilie 2010, 11:56)

       Anonim [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

       Presupun ca nu-i putem cunoaste numele.
       Dvs. ati avut de suferit din cauza afilierii la educer?
    • 0 (0 voturi)    
     precizare (Luni, 12 aprilie 2010, 11:27)

     diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Barbu

     nu fac parte din EduCer. lucrez in educatie, dar nu in Romania. ma intereseaza problema educatiei in Romania din motive profesionale & personale (in functie de ce se intampla cu noul proiect de lege, voi alege calea pe care o voi urma pe termen mediu).

     am oferit informatiile de mai sus doar pentru ca ceilalti participanti la discutie sa poata face o comparatie intre veniturile universitarilor din Romania si a celor din Franta.
    • 0 (0 voturi)    
     raspund pentru Barbu (Luni, 12 aprilie 2010, 11:31)

     Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Barbu

     Barbu, multumim pentru sustinerea problemei pe care a ridicat-o Edu Cer.

     Poate ca raspunsul meu a sunat "pur comunist" la intrebarea cine suntem. Poate ca nu am fost inspirat dar sincer am cam obosit sa raspundem la intebarea asta pentru ca nu ii vad rostul.

     Orice cetatean roman, platitor de impozite poate sa ridice o problema si sa ceara autoritatilor socoteala cum se cheltuie banul public. Gresesc sau nu? Ne grabim sa ii cerem CV-ul acelei persoane sa vedem cu ce drept cere el ceva? Eu cred ca si asta e o pozitie ... "pur comunista" :):), nu credeti?

     Site-ul Edu Cer ofera informatii despre Edu Cer: sigur va trebuie ca in viitorul apropiat sa in dezvoltam (dl. Stefan Vlaston sugerase asta saptamina trecuta) si va oferi si date suficiente cine suntem.

     Uite va ofer o explicatie sincera si sper sa o credeti: avem o problema care tine de sistem, mafie si de razbunare: un membru Edu Cer, cercetator, a fost amenintat direct de directorul de Institut si personal nu prea vreau ca ceilalalti membri ai Edu Cer sa aiba de suferit (stiu foarte bine mediu) pentru apartenta la Edu Cer. Cind ataci centri si polii de putere ai oligarhiei te atepti la ce stiu sa faca mai bine: razbunare, etc. Eu, Stefan si alti membri ne-am asumat public apartenta la Edu Cer -- dar imi garatati ca un tinar nu va fi executat de 'sistem' daca isi face publica apartenta?
     • 0 (0 voturi)    
      organizatie? (Luni, 12 aprilie 2010, 12:01)

      Barbu [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

      Domnule Militaru, Cand lupti pentru o idee trebuie sa-ti asumi si riscuri. Nu sunteti singura organizatie ce militeaza contra mizeriilor din invatamant, dar sunteti sigur cea mai secretoasa.
      Eu, daca ma angajez la un drum, vreau sa stiu cu cine plec. Nu m-as inscrie si nu as avea incredere in nici o organizatie ai caror membri se ascund.
      Regret, dar cand lupti trebuie sa-tia sumi anumite riscuri. Asa, ascuns, fiecare este foarte curajos.
      Personal nu aprob si nici nu aplaud asemenea purtari. Nu veti aduce niciodata militanti adevarati daca va inchideti in acest pretext de " mi-e frica de executia sistemului".
      Pacat de idee, o aprob, dar nu aprob secretomania dusa pana la absurb. Nu va dati seama ca va bateti joc singuri de aceasta lupta.
      • 0 (0 voturi)    
       nu-i secretomanie ci protejare (Luni, 12 aprilie 2010, 12:47)

       Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Barbu

       Barbu,

       Aveti dreptate daca am trai intr-un mediu academic normal, sanatos, european. Nu in cel romanesc.

       Nu de batem joc de munca noastra! Din cite vedeti suntem oameni care ne-am asumat public apartenenta la Edu Cer si avem de platit mult. Stefan Vlaston a fost amenintat in dese rinduri, alt membru Edu Cer a fost amenintat cu moartea de un decan, pe mine s-au razbunat in cel mai marsav mod cu putinta (s-au razbunat pe studentii cu care lucram --- sefi de promotie pe care i-au lasat someri).

       Ceea ce spun aici sunt lucruri sincere si reale. Ce ati face in cazul nostru?

       Impotriva unui sistem care actioneaza dupa principii mafiote esti obligat sa iti iei masuri de protectie. Noi nu ne obligam membri sa isi declara apartenta la Edu Cer, asta e tot. Cind sistemul se va demafiotiza putem vorbi in alti termeni...

       Ce ati face daca un membru este amenintat cu concedierea de catre seful lui ca furnizeaza informatii Edu Cer?
       • 0 (0 voturi)    
        Militaru (Luni, 12 aprilie 2010, 13:17)

        Barbu [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

        As pleca in alt loc. Chiar, asa, toate universitatile sunt corupte, TOATE? Si daca ar fi asa, daca sunt cu adevarat bun in meseria mea as pleca in alta tara. Locuri sunt, numai sa fii capabil. Stiu, suna simplist, dar cred ca oamenii din sistem se si complac in a avea acelasi sef,acelasi loc de munca toata viata. Si se plang.
        Pe urma, daca as amenintat cu concedierea, moartea , dupa cum relatati ca s-a intamplat, daca as avea studenti merituosi si ar fi nedreptatiti as face un scandal monstru, as scrie la ziare ( sunt foarte interesate de asemenea subiecte), in fine, as lupta, nu as sta sa ma plang. Dumneavoastra ziceti ca ati avut asemenea probleme: ce ati facut? V-a sarit cineva in ajutor? sau in afara de dumneavoastra toti sunt corupti?
        • 0 (0 voturi)    
         nu e usor (Luni, 12 aprilie 2010, 13:32)

         Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Barbu

         nu e usor sa pleci in alta tara daca ai familia aici.
         Nu am afirmat ca toate universitatile sunt corupte! Unde am spus asta? Nici ca sunt toti coruptui?

         Credeti ca eu nu m-am luaptat si am stat sa ma pling? credeti ca nu am facut scandal monstru? Zadarnic, inutil...

         sper sa nu treceti prin experientele astea pentru ca veti constata singur zadarnicia oricarui demers. Iti ramine o singura sansa in romania: sa fi supusul feudalului. Asta e garantia sucesului.
         • 0 (0 voturi)    
          concret (Luni, 12 aprilie 2010, 13:38)

          Barbu [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

          Concret, ce vi s-a intamplat asa de grav? Chiar nu inteleg. Daca-i vorba doar de studentii dvs. , atunci au sanse in alta parte daca sunt cu adevarat capabili. In definitiv, pledati pentru un invatamant de calittae , occidental dar vreti ca lucrurile sa ramana ca la noi, adica studentii sa fie opriti in facultate si sa stea acolo pana la adanci batraneti. Stiti foarte bine ca in alte tari nu se intampla asa ceva.
          Mi se pare ca va plangeti singur de mila. Daca efectiv ati avut probleme, spuneti-le sa stie toata lumea cum sunt tratati universitarii la noi. Spuneti si cine va facut rau si cum, cine va sprijinit. Asa, sa va plangeti pe forumuri si sa vreti sa va credem fara nici o dovada, nu mi se pare corect din partea dvs.
          • 0 (0 voturi)    
           blocate (Luni, 12 aprilie 2010, 13:52)

           Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Barbu

           Barbu, sunteti in Romania? Va intreb asta impreuna cu: Unde sa incerce in alta parte?.

           Nu stiti ca posturile in toate universitatile si in institute de cercetare sunt blocate de un an de zile? nu se scoate nimic la concurs... si sunt someri. Mai mult majoritatea smecherilor au posturi si in universitati si in institute la cumul si blocheaza astfel noi pozitii sa fie scoase la concurs pentru tineri. Cind in fruntea acestor smecheri stau mari academicieni in fata carora toti stau in pozitia ghiocel ce iti ramine de facut?

           Nu imi pling deloc de mila; sunt multumit de ceea ce fac pentru cred ca fac lucrurile care trebuiesc facute si spuse.

           Am deviat mult de tot de la tema noastra asa ca propun sa revenim la ea. Comparatia cu situatia din Franta e relevanta in ceea ce priveste salariile.
           • 0 (0 voturi)    
            someri? (Luni, 12 aprilie 2010, 14:27)

            Barbu [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

            Da, am deviat de la subiect si poate nu. Posturile sunt blocate DOAR de un an, pana atunci nu au fost blocate, erau mai in toate universitatile. Gresiti cand gasiti scuze acestei imobilitati a universitarilor romani. Poate aveti interesele dv. sa procedati asa.
            PS Un tanar cu adevarat bun nu sta somer. Sunt burse in strainatate, sunt postdocuri, sunt chiar posturi pentru perioade limitate sau nu. Daca tinerii respectivi au ajuns someri bazandu-se doar pe postul de la o anumita facultate atunci este ceva in neregula cu ei.
            V-am spus, sunt pentru acest demers si-l sustin dar nu cred in orice nenea mare luptator ascuns sub numele unei organizatii. Sunt prea multi oportunisti care abia astepta sa profite de schimbari.
            Daca intelegeti bine, daca nu, treaba dvs.
            • 0 (0 voturi)    
             un singur salar' (Luni, 12 aprilie 2010, 15:23)

             Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Barbu

             Barbu ce e important e ca sustineti demersul. Restul speculatiilor nu isi au rostul si nu cautati cine stie ce 'interese'. Daca doriti putem continua discutia privat -- sigur ma gasiti ca am adresa de mail pe net. In rest am un sigur 'interes' -- acela de a se adopta solicitarile care sunt cerute in documentul edu cer.

             In rest e speculatie si trasul matzei de coada.
   • 0 (0 voturi)    
    dar (Luni, 12 aprilie 2010, 11:20)

    Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

    De PIB-ul/locuitor din Franta, nu trebuie sa tinem cont? La noi doar unii, nici cei mai merituosi, sunt salarizati ca in Franta.
    • 0 (0 voturi)    
     aveti dreptate (Luni, 12 aprilie 2010, 12:17)

     diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

     de aceea si precizasem care este nivelul salariului minim pe economie in fr.

     din informatiile pe care le-am dat reies foarte clar discrepantele dintre ro & fr:

     - in fr, raportul dintre salariul minim pe economie & salariul unui prof univ la sfarsit de cariera este de 1 la 3,26 ; raportul dintre salariul unui tanar maître de conférence (2068,85 € brut/luna) & salariul unui prof la sfarsit de cariera este de 1 la 2,12

     - in ro, prietenii mei lectori doctori de la UBB castiga aprox 400€/luna, in vreme ce feudalii UBB ating peste 5000€/luna (raportul este de cel putin 1 la 12) ; atat unii cat si altii sunt platiti de la bugetul de stat.

     salut initiativa EduCer si va sustin!
    • 0 (0 voturi)    
     Problema nu e salarizarea (Luni, 12 aprilie 2010, 12:53)

     Margicu [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

     In Franta profesorii sunt functionari publici si nu pot fi concediati decat in caz de gresala profesionala grava. La nivel de calificare identica salariul unui profesor de liceu / cadru universitar este mult inferior celui din privat, dar securitatea postului reprezinta o justa compensare. Se puteau face multe lucruri pentru sistemul romansec, precarizarea intregului corp profesoral prin disparitia titularizarii este insa o prostie.
     • 0 (0 voturi)    
      Si mentinerea (Luni, 12 aprilie 2010, 14:12)

      Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Margicu

      In sistem, a tuturor neavenitilor, a celor care nu au de fapt nicio tangenta cu invatamantul, e mai buna?
      • 0 (0 voturi)    
       titularizare (Luni, 12 aprilie 2010, 14:21)

       Anonim [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

       Daca ar fi un adevarat concurs de titularizare, ca pe vremuri, daca s-ar face scoala cum ar trebui si daca viitorii profesori ar fi bine pregatiti, atunci sistemul nu au fi plin de toti neavenitii, cum le spuneti.
       Astea sunt adevaratele probleme , asta ar trebui sa schimbe noua lege , nu statutul cadrelor didactice.
       • 0 (0 voturi)    
        Ca pe vremuri (Luni, 12 aprilie 2010, 14:28)

        Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Anonim

        Nu cred ca pe vremuri era mai bine. Diferenta de viziune. Asta e.
      • 0 (0 voturi)    
       Nu stiu (Luni, 12 aprilie 2010, 14:26)

       Margicu [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

       Dar sunt curios daca mai exista o singura tara europeana in care sa existe un asemenea regim precar al cadrelor didactice la nivel de liceu si simultan un nivel de remunarare atat de scazut.
       • 0 (0 voturi)    
        Salarizare si regim (Luni, 12 aprilie 2010, 14:38)

        Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Margicu

        Salarizarea depinde de PIB/locuitor

        In Germania contractele de munca sunt pe maximum 2 ani si stai 8 ore in scoala. In Japonia parintii, in schimbul finantarii per capita, au sarit calul rau de tot, le cer profesorilor sa le taie unghiile copiilor mai mici. Astea sunt exagerari.
        • 0 (0 voturi)    
         Germania (Luni, 12 aprilie 2010, 15:02)

         Anonim [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

         Sigur? Doar pe doi ani? In Germania?
         Pana si la universitati contactele sunt pe 5 ani iar posturile de profesori sunt permanente.
        • 0 (0 voturi)    
         Nu sunt naiv (Luni, 12 aprilie 2010, 15:08)

         Margicu [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

         Bineinteles ca salarizarea depinde de PIB/locuitor. Dar asta nu ma impiedica sa rationez in termeni relativi la salariul mediu pe economie. In Germania imensa majoritate a profesorilor sunt free-lanceri si incep undeva la 20euro/ora (pt. informatia dvs. exista si o infima minoritate care are contracte pe durata nelimitata). La 20euro/ora si 28 de ore lucrate pe saptamana esti la salariul mediu federal. V-am cerut un exemplu EUROPEAN in care profesorii sa inceapa mult sub salariul mediu si sa aiba si contracte precare?
         • 0 (0 voturi)    
          In cazul (Luni, 12 aprilie 2010, 15:54)

          Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Margicu

          Romaniei nu salarizarea rezolva problema. In 2005-2008 aproape s-au dublat salariile profesorilor. Ati vazut vreo crestere a calitatii prestatiei lor?
          • 0 (0 voturi)    
           De acord (Luni, 12 aprilie 2010, 16:21)

           Margicu [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

           In primul rand imi declin competenta in a evalua calitatea corpului profesoral romanesc in ansamblul sau. Da, profesorii au avut parte de cresteri salariale, dar nu numai ei. Intre 2003 si 2009 salariul la angajare al unui specialist software intr-o multi-nationala s-a dublat si el. Ce poate convinge un tanar astazi sa aleaga catedra in locul multinationalei. Pana cum exista un argument: siguranta locului de munca, de acum incolo nici acesta nu va mai exista. Ati avut ciurucuri pana acum in invatamant? Pai ce va fi de acum incolo nici nu vreau sa imi imaginez.
  • 0 (0 voturi)    
   care valoare ... adaugata? (Luni, 12 aprilie 2010, 11:04)

   Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

   Ma faceti sa zimbesc cind ii asimilati pe cei din documentrul Edu Cer ca mari specialisti, care adug valoare adaugata si care vezi bine nu publica ISI ca au nivel redus de finanatare! Acum regret ca nu am inclus in document si ce opera ISI are fiecare sa vedeti cum stam cu cifrele.

   In ceea ce priveste salarile: probabil ca vorbiti de universitati private americane. Din cite stiu eu salariile de profesor la universitatile PUBLICE (adica de stat) din SUA sunt in jur de 100 000 $/an (cel mai mare de care stiu este de 110 000 $/an) si atentie e vorba de salarii BRUTE, nu nete ca in documentul Edu Cer. Aplicati impozitele si taxele sa un salariu la 110 000 $/an, apoi impartiti la 12 (cite luni are anul), apoi convertiti $ vs Euro si vedeti daca va da 7000 Euro pe an.
 • 0 (0 voturi)    
  Codul muncii si invatamantul (Luni, 12 aprilie 2010, 14:38)

  Omu' de pe margine [anonim]

  Domnule Vlaston,

  Dumneavoastra vorbiti de "40 de ore muncite pentru un salariu": se pare ca uitati faptul ca in invatamant exista norme didactice. Si ca pentru un salariu se munceste confom normelor in vigoare: 4-6 pre saptamanal preparatorul universitar, 11-12 ore saptamanal asistentul universitar, etc.

  Haideti sa renuntam la abordarea tipic romaneasca, in care folosim din lege (in cazul asta Codul muncii) ce ne convine pentru a ne sustine ideile sau teoriile!
  • 0 (0 voturi)    
   Iata ce spune legea aprobata azi (Luni, 12 aprilie 2010, 14:56)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Omu' de pe margine

   (1) Activităţile didactice care exced o normă didactică definită la art. 254, alin. (3), sunt remunerate în regim de plata cu ora. Pentru personalul titular numărul maxim de ore plătite în regim de plata cu ora indiferent de instituția la care se efectuează nu poate depăși norma didactică minimă


   Imi da dreptate mie, de acord?
   • 0 (0 voturi)    
    Codul muncii si invatamantul (Luni, 12 aprilie 2010, 15:53)

    Omu' de pe margine [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

    Mai multe:

    1) si atunci, cum ramane cu Codul muncii? De ce l-ati mai mentionat?

    2) ce se intampla cu Statutul personalului didactic? Sau legea domnului Funeriu, in numele reformei, bate toate legile in vigoare?

    3) legea a fost "aprobata" de guvernul Boc. Poate ca ar trebui sa mai fie votata si in parlament...
 • 0 (0 voturi)    
  ministri cu Boc + parlamentari + primari ? (Luni, 12 aprilie 2010, 14:39)

  Costica cercetatoru' [anonim]

  Da' de gastile din Parlament si Guvern de ce se face ciocu' mic?
  Mr. Bocanila nu ia si leafa de la UBB? Cati parlamentari sunt profi la universitati de stat si spun ca fac cercetare cand ei nici nu stiu bine sa faca proiecte (ii exploateaza pe asistenti alesi ca si ei in randul universitarilor - la apelul bocancilor !). Pe de alta parte nu cred ca cercetatorii consacrati -cu lucrari recunoscute international si in echipe serioase -nu pot avea si pozitii asociate platite la universitati de stat . Astia stiu bine cu ce se mananca cercetarea adevarata ! Altfel ramane cercetarea post-universitara de caruta, cu oamenii din clanurile facultatilor ! Daca nu , de ce sa ne mai spetim in proiecte internationale, pe 500-600 Euro/luna, in timp ce colegii de proiect din Vest au de 7-8 ori mai mult si nu duc grija zilei de maine? Credeti ca la lefurile astea se poate face performanta in cercetare si invatamant de nivel postuniversitar pe termen lung ?

  Pa
  • 0 (0 voturi)    
   exemplu (Luni, 12 aprilie 2010, 15:27)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui Costica cercetatoru'

   Chiar asa, ce exemplu da primul ministru si alti oameni politici ce sunt platiti de doua ori fara sa faca mare lucru nici intr-un loc , nici in altul?
   De ce edu-cer nu zice nimic, nici un cuvant de acestia? Sunt sute de politicieni care au aceaesi situatie. Situatia asta este la fel de grava, nu?
   De ce nu faceti o scrisoare deschisa primului ministru ca sa-i explicati nemultumirea aceasta?
   • 0 (0 voturi)    
    De ce (Luni, 12 aprilie 2010, 15:52)

    Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Anonim

    Noi ne ocupam doar de domeniul educatie si cercetare
    • 0 (0 voturi)    
     de asta (Luni, 12 aprilie 2010, 16:07)

     Anonim [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

     De asta vorbeam si eu: de politicienii ce sunt si universitari. Aveti vreo lista cu ei? Ati afcut vreun demers in acest sens?
     • 0 (0 voturi)    
      dar asta cerem (Luni, 12 aprilie 2010, 15:58)

      Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Anonim

      Anonim,

      ceea ce spuneti dumnevoastra este cuprinsa in cererea noastr ca si caz particular: aceea de a NU fi cumulate doua salarii de la doua institutii bugetare diferite.

      Nu ati citit atent cererea adresata guvernului? :(:(
 • 0 (0 voturi)    
  pentru Barbu si alti...anonimi (Luni, 12 aprilie 2010, 19:26)

  alexandrescu [anonim]

  Am citit articolul si comentariile. Doresc sa mentionez inca de la inceput ca nu sunt membru Educer dar fac parte din sistemul universitar. Va felicit domnilor pentru curajul de a demasca fraudele financiare din universitati si Academia Romana. Imi dau seama ca nu va este usor si banuiesc la ce represalii - chiar si psihice sunteti supusi. Recunosc, noi, cei tacuti, suntem lasi si ne meritam soarta si toate invectivele. Oare de ce ne este inca teama? Pentru ca sistemul securisto - comunist exista inca in Romania, functioneaza la turatie maxima. Iar acesti tortionari isi trimit postacii pe forumuri ca sa intimideze si deturneze sensul discutiei. Pe mine nu ma intereseaza cine sunt membri Educer. Toate luarile de pozitie au fost corecte si curajoase, tinand cont de nivelul la care au lovit. Si sper ca sa nu va opriti aici! Sa nu8 cedati barbilor, sebylor si altor anonimi. Felicitari, dle Vlaston, Militaru si colegilor dumneravoastra. Va sustinem din umbra, pana intr-o zi cand, este posibil ca sa iesim din barlog.
  • 0 (0 voturi)    
   multumim! (Luni, 12 aprilie 2010, 20:24)

   Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui alexandrescu

   Va multumesc frumos domnule/doamna Alexandrescu! Mesajul dumnevoastra ne cade bine pentru ca sincer eram intristat si deprimat. Ma intrebam, asa cum o fac adesea: "pentru ce Doamne? Merita?" Stim foarte bine ca sunt multi oameni ca dumneovastra care ne sustin tacit, care gindesc ca noi si din cauza asta si actionam atacind marii centri de putere si bani a caror radacini ati identificat-o perfect: securitatea si PCR. Am cerut si am incercat sa impunem in lege LUSTRATIA pentru rectori, prorectori, decani si directori de departamente dar din pacate nu am reusit... :(

   Da, asupra noastra s-au facut de-a lungul anilor si se fac presiuni imense. Va dau cuvintul meu de onoare ca asupra unui membru Edu Cer i s-a transmis amenitari cu moartea de un decan (pana acolo au ajuns astfel de specimele), ca asupra domnului Stefan Vlaston s-au facut amenitari si a avut de pierdut chiar functia de director datorita pozitiilor Edu Cer din ultimii 6 ani, acum doua saptamini i s-a transmis amentiari dure unui membru Edu Cer dintr-un institut de catre directorul acelui institut. Despre mine nu doresc sa mai vorbesc pentru ca mi-am periclitat inclusiv sanatatea.

   In final ma intreb asa cum m-am intrebat deseori in ultimii ani sau chiar azi citind unele din mesajele de mai sus: Chiar merita? Chiar mai avem vreo sansa?
 • 0 (0 voturi)    
  alexandrescu (Luni, 12 aprilie 2010, 20:32)

  anonim [anonim]

  Daca dumneata consideri ca o intrebare normala: cine sunt oamenii din aceasta organizatie, nu poate veni decat de la un postac, si te mai dai si universitar, nu pot decat sa dispretuiesc atata prostie , lasitate si minciuna. Mai sunt si alte ong-uri angajate in lupta contra coruptiei din invatamant( ai auzit, daca zici ca esti universitar de Ad-Astra si FAR, iti dau doua exemple) dar membri lor nu stau ascunsi de frica represaliilor, pe siturile lor gasesti numele si cv-urile oamenilor respectivi. Asa ca se pune, normal, aceasta intrebare: de ce membri edu-cer-ului fac pe ei de frica?
  Tu nu-ti pui aceasta intrebare, stimate universitar?
  • 0 (0 voturi)    
   intrebare? (Luni, 12 aprilie 2010, 20:41)

   Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui anonim

   Am fost membru Ad Astra si FAR si am demisionat din ambele organizatii: principalul motiv era ca marea majoritate a membrilor lor sunt in strainatate de foarta multa vreme si total ineficiente in a lua decizii. Eficienta si efect: aproape zero.

   Imi puteti indica ultimele luari de pozitii publice, din ultimii 2 ani ale FAR si Ad Astra prin care s-au 'luptat cu coruptia din invatamint"? Imi puteti da link-uri de comunicate de presa .... Nu ce se scrie pe forumul FAR -- sub protectia anomimatului.

   Vedeti cum "tremuram pe noi de frica": ne semnam cind scriem si dumnevoastra, curajos semnati anonim! :(
   • 0 (0 voturi)    
    traseist (Marţi, 13 aprilie 2010, 8:46)

    goguta [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

    Aha, deci domnul Militaru este un traseist. Parca si din edu-cer spuneati ca ati plecat la un moment dat.
    Nu-i frumos sa-i acuzati pe altii de lasitate cand 700 si ceva dintre simpatizantii/ membrii edu-cer stau ascunsi.
    • 0 (0 voturi)    
     sunt ascusi in munti :) (Marţi, 13 aprilie 2010, 9:46)

     Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui goguta

     Dap, am fost un 'traseist civic" :):)

     Cei peste 700 de membri sunt ascusi in munti :) :):) si actioneaza de acolo contra sistemului sovietic.
 • 0 (0 voturi)    
  icebergul balteanu (Marţi, 13 aprilie 2010, 12:11)

  marian e [anonim]

  Am citi intreg articolul si as vrea sa fac o serie de completari legate de ”mogulul” Balteanu. Varful icebergului nu stiu clar care este, cert este ca exista o casta care functioneaza de zecfi de ani, bine pusa la punct. Din puzzelul dvstra lipsesc cateva personaje interesante: bublibasa - CUCU,
  • 0 (0 voturi)    
   icebergul balteanu (Marţi, 13 aprilie 2010, 13:17)

   MARIAN E [anonim] i-a raspuns lui marian e

   si Silviu Negut, mana murdara, care spala tot, presedintele comisiei 4 CNCSIS DIN 1999, membru al Comisiei de acordare a titlurilor stiintifice, Decan ASE- REI, prieten apropiet al lui Balteanu (cum o fi uitat sa isi traca in declaratia de avere, pe langa nenumaratele imobile si pe cel construit impreuna cu Balteanu la marginea Bucurestiului?), un individ care in 2 ani a ajuns din lector prof. univ,. cu relatii extraordinare in lumea financiara din Ro, care si-a facut revita ISI PROPRIE, pentru el si casta lui, care a ajuns profesor datorita relatiilor cu CUCU, ”OPERA”lui fiind in fapt carti de popularizare. Cititi-i declaratia de avere a lui si oamenilor apropiati din ASE, precum si CV-urile lor: GH. Vlasceanu - sef catedra si Livu Vlad - dir. biblioteca ( cu un doctorat in 9 ani, sub indrumarea lui CUCU, fost consilier al lui Dej, cu studii la Moscova, casatorit cu o rusoaica, fost prorector al UB in anii 70, cuscru cu Ciucu, singurii nearestati in cazul fraudelor de la Drept din anii 70). Si-a pus rudele in Min dezv, si Turismului - Bogdan Suditu, de unde vin banii in proiecte. La CNCSIS si-au pus oamenii lor, pentru ca banii proveniti din contracte sa se intoarca tot la ei prin intermediul altor directori din casta. TOTUL ESTE IN INTERIOR. EI DECID TOTUL. Iar bagheta magica este la bulibasa CUCU, desi are o varsta venerabila peste 80 ani, dar cu 7 norme: UB, HYPERION, ASE. Ce ii uneste? Cine poate face lumina?
 • 0 (0 voturi)    
  Generalizarile nefondate distrug intentiile bune (Marţi, 13 aprilie 2010, 12:28)

  White Knight [anonim]

  E bine ca se incerca asanarea inv. superior romanesc. Dar tonul discursului si unele cereri mi se par exagerate si nefondate. Cu ce drept o asociatie de cativa membrii cere una si alta, la urma urmei?...De exp. d-nii de la Educer sunt de acord cu subfinantarea cronica a cercetarii romanesti? ce motiv mai gasesc aici...ca sunt gasti, etc., etc. si alte asemenea generalizari nefondate? Cunosc nenumarate cazuri de granturi extrem de bune, cu rezultate de nivel international, care nu au fost finantate in 2010, din lipsa de bani...Asta e bine?! asa se incerca performanta inv. sup., omorand si acele putine proiecte si grupuri de calitate care au mai ramas in RO? asa se incerca "atragerea" tinerilor de calitate din aceste granturi??! Sunt de acord ca univ. gen spiru haret tb. sa indeplineasca criterii stricte, deasemenea ca nu e buna acumularea unor averi prea mari pe seama inv. sup. DAR de ce nu tipa Educer mai intai pt. finantarea NORMALA a inv. sup. si a cercetarii? Anul asta si anul trecut fondurile destinate cercetarii au fost infime, la nivel de Africa (sau mai rau)...! Sau se incearca politica: "shoot first, ask later"? In plus, performanta stiintifica se plateste f. bine oriunde in lume fiindca se concentreaza la doar cateva sute de oameni in toate domeniile, experti, pe tara.
 • 0 (0 voturi)    
  calomnie (Miercuri, 14 aprilie 2010, 12:49)

  Militaru G. [anonim]

  Cred ca ar fi momentul ca unul dintre cei mentionati sa-l dea in judecata pe acest domn Vlaston care pozeaza intr-un fel de inchizitor. Dansul face referiri calomnioase la adresa unor personalitati ale culturii romane, asemenea culturnicilor comunisti sau nazisti.
 • 0 (0 voturi)    
  Rectozaurii (Duminică, 18 aprilie 2010, 21:49)

  Cipi [anonim]

  Rectozaurii care au 65 nu vor sa se pensioneze, iar cei care cumuleaza functia de rector cu aceea de parlamentar nu vor sa renunte la niciuna din ele, desi toti (cu 1-2 exceptii) aflati in aceasta situatie ocupa functia de rector de peste 8 ani, adica prin smecherii si tertipuri au obtinut un al treilea sau chiar al patrulea mandat. Fiind de 10-12 ani rectori au facut din ceea ce ar trebui sa fie o functie temporara adiministrativa, o meserie in sine, un scop al existentei, o sursa de imbogatire, un izvor nesecat de bani si putere care ii face sa fie adevarati boieri pe feude. Daca ii intrebi de ce se lupta impotriva pensionarii sau a renuntarii la functia de rector raspund cu totii invariabil "eu maine m-as pensiona dar nu pot. Nu exista in toata universitatea altcineva capabil sa fie rector. Daca plec eu se prabuseste universitatea, asa ca trebuie sa ma sacrific". Nu inteleg de ce se si sta la discutii cu ei. Ai 65 te pensionezi ca toti europenii si basta. Ce atatea negocieri si povesti? Si vor vedea ca nu se prabuseste deloc universitatea. Dimpotriva. Dupa 12 ani o schimbare ii va aduce mult bine!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by