Presedintele Traian Basescu si sotia sa, Maria, au ajuns, duminica dimineata, la Catedrala Sfantul Iosif din Capitala unde participa la Sfanta Liturghie in memoria victimelor accidentului aviatic de la Smolensk in care si-a pierdut viata si presedintele polonez, Lech Kaczynski, informeaza Agerpres.

La slujba participa, de asemenea, ministrul Afacerilor Externe roman, Teodor Baconschi, ambasadorul Poloniei, Wojciech Zajaczkowski, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein, ambasadorul Elvetiei, Livio Hurzeler.

Slujba este oficiata de Arhiepiscopul Mitropolit romano-catolic de Bucuresti, Ioan Robu.

Biserica catolica locala din Romania, prin Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti, si-a exprimat solidaritatea cu poporul polonez in aceste momente tragice in care si-a pierdut viata presedintele tarii, Lech Kaczynski, impreuna cu mai multe personalitati publice de prim rang.

Un al doilea moment consacrat rugaciunii si solidaritatii cu poporul polonez va avea loc duminica, la ora 19:30, la inceputul concertului de inaugurare a orgii restaurate a Catedralei Sfantul Iosif.