Directia Nationala Anticoruptie (DNA) anunta printr-un comunicat de presa ca judecatorul Florin Costiniu stia ca "actioneaza la solicitarea omului de afaceri Casuneanu Costel, in interesul obtinerii unei solutii favorabile firmei SC PA&CO International SRL Bacau", si ca va fi "recompensat" cu "importante sume de bani". In acest caz, procurorii DNA au inceput cercetarile penale fata de Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie (I.C.C.J), acuzat de complicitate la trafic de influenta.

In acelasi dosar, omul de afaceri Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, este acuzat de cumparare de influenta, in forma continuata. Marius Locic, administrator al S.C. Locic Imobiliare S.R.L, este cercetat pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata, se arata in comunicat.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie – septembrie 2009, Catalin Voicu (in prezent cercetat in stare de arest preventiv in aceeasi cauza), "prevalandu-se de calitatea sa de senator, a pretins si primit de la inculpatul Costel Casuneanu (…) suma de 200.000 euro, promitandu-i ca in schimbul banilor va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios Administrativ si Fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL si C.N.A.D.N.R. si ii va determina sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale mentionate".

Ca urmare a intelegerii, senatorul Catalin Voicu l-a contactat pe Florin Costiniu – presedinte al Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala din cadrul ICCJ si i-a cerut ca, in schimbul unor foloase materiale, sa-l sprijine in efectuarea interventiilor pe langa magistrati, precizeaza DNA.

"De asemenea, in luna august 2009, Costel Casuneanu i-a dat senatorului Catalin Voicu, la cererea acestuia, inca 2,5 miliarde ROL (echivalentul a 60.000 euro) in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului mentionat, in vederea obtinerii unei solutii favorabile", se mai arata in comunicat.

Tot in luna august a anului trecut, Voicu a cerut si a primit de la Marius Locic 119.000 RON, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politie, pentru a nu fi retinut intr-un dosar in care era cercetat pentru inselaciune. "Pentru a disimula faptele de coruptie, cei doi inculpati au intocmit documente financiar contabile care atesta imprejurari nereale", potrivit DNA.

Comunicatul DNA a fost publicat la o zi dupa ce Florin Costiniu, Marius Locic si Costel Casuneanu au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, in urma verdictului ICCJ.