Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) protesteaza asupra tratamentului la care a fost supus magistratul Florin Costiniu, prin imobilizarea sa cu catuse, calificand acest tratament drept 'degradant' si contrar dispozitiilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului si ale Legii 275/2006, in conditiile in care acesta s-a supus decent tuturor chemarilor organelor de ordine, se arata intr-un comunicat al AMR semnat de presedintele organizatiei Mona Pivniceru, transmite Agerpres.

"Niciunei persoane nu i se poate aduce atingere demnitatii sale in nicio imprejurare chiar daca se instrumenteaza o cauza penala si in niciun caz ancheta ori urmarirea penala nu trebuie sa socheze, sa degradeze ori sa puna in pericol imaginea generala a puterii judecatoresti. Purtarea magistratului Florin Costiniu cu catuse, pare a fi mai mult decat o conduita abuziva. Ea reprezinta in realitate o atitudine deliberata de intimidare si umilire, o demonstratie nepermisa de forta si discreditare a puterii judecatoresti, cu consecinte grave pentru independenta si normala functionare a sistemului judiciar, adaugand decredibilizarii oficiale a actului de justitie o degradare umana impusa nelegal spre a sfida compatibilizarea normalitatii actelor de urmarire penala cu respectarea conditiei umane", se arata in comunicatul citat.

Mona Pivniceru subliniaza ca, in niciun caz, statul de drept nu poate avea semnificatia unor desfasurari de forta cu 'caracter intimidant'.