Agentia Nationala de Integritate (ANI) a demarat procedura verificarii declaratiei de avere si de interese in cazul presedintelui Partidului Romania Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor. Surse din cadrul ANI au declarat pentru Agerpres ca inspectorii de integritate il cerceteaza pe Corneliu Vadim Tudor pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii.

UPDATE: Corneliu Vadim Tudor anunta ca va da in judecata ANI, pe motiv ca aceasta institutie este "o parghie a politiei politice" care incearca sa il "sufoce financiar", informeaza Agerpres. Liderul PRM a declarat ca va cere o despagubire de 10 miliarde lei vechi celor de la ANI. "Inca nu ne-am fixat asupra unei sume pe care sa o cerem ca daune de la ANI, dar, daca 10 miliarde cerem la Kamikaze, probabil tot atat vom cere si pentru ANI", a precizat Vadim. Acesta a anuntat ca va semna o plangere penala si impotriva revistei "Kamikaze", pe care o acuza de publicare de informatii false.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ca nu era obligat sa treaca in declaratia sa de avere contractul de publicitate pe care il investigheaza ANI. "Nu am semnat eu acest contract si nu eram obligat (sa il trec in declaratia de avere - n.r.). ANI e parghia de politie politica a lui Traian Basescu. E o mizerie ce face ANI. Am avut si noi un contract de publicitate, o data la 10 ani, si nu avem voie. Cine ne da voie?", a sustinut Vadim Tudor, citat de Mediafax.

ANI s-a autosesizat in acest caz, dupa ce revista 'Kamikaze' a publicat un articol in care se arata ca Editura Speranta SRL (detinuta in proportie de 95% de Corneliu Vadim Tudor) a incheiat, pentru perioada august-decembrie 2009, un contract de publicitate cu firma T Dancor Romconstruct SRL, in valoare de 200.000 de lei. Banii nu au fost trecuti in declaratia de avere depusa de Corneliu Vadim Tudor in calitate de europarlamentar.

Inspectorii de integritate verifica si daca europarlamentarul a primit dividende de la editura, precum si declaratiile publice facute de presedintele PRM referitoare la diferite obiecte valoroase primite drept cadou, pe care insa nu le-a declarat, transmite Agerpres.