Senatul a adoptat, joi, ordonanta de urgenta numarul 6/2010, care interzice comercializarea plantelor etnobotanice, anunta Mediafax. In raportul favorabil al Comisiei juridice se arata ca initiativa Guvernului este motivata de situatia aparitiei in Romania a unor magazine in care se comercializau o serie de produse ce au in componenta plante si substante cu proprietati psihoactive, care s-au dovedit a fi periculoase pentru sanatate, fiind considerate "droguri legale".

Senatul este prima Camera sesizata in privinta acestei legi. Guvernul a emis, pe 10 februarie, o ordonanta de urgenta prin care s-a interzis comercializarea a 36 de substante si plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.

Peste 100 de kilograme de plante etnobotanice, peste o mie de pastile si circa 4.500 de pliculete cu substante trecute pe lista celor interzise au fost ridicate de politistii din intreaga tara in cele zece zile in care proprietarii "magazinelor de vise" erau obligati sa isi lichideze stocurile, potrivit ordonantei de urgenta.