Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor - TATA - a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu privire la politica Cabinetului Boc de reducere a varstei de pensionare a mamelor, precizand ca tatii si mamele au aceleasi drepturi si obligatii, informeaza Mediafax.

In opinia TATA, intentia premierului Emil Boc si a ministrului Muncii, Mihai Seitan, privind reducerea varstei de pensionare a mamelor, "este profund discriminatorie si transforma tatal intr-un parinte de rang inferior", Alianta sustinand ca mama si tatal au drepturi si obligatii egale.

Reactia vine dupa ce premierul Emil Boc a anuntat, dupa discutiile cu sindicatele, ca Guvernul poate accepta ca varsta de pensionare sa fie redusa pentru femei cu un an, in cazul femeilor cu doi copii, si cu doi ani, pentru cele cu mai mult de doi copii.

"Premierul Boc si ministrul Seitan ignora faptul ca in prezent peste 30.000 de tati se afla in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani, ca majoritatea tatilor din Romania impart cu mamele propriilor copii toate drepturile si obligatiile parentale, fiind parinti suficient de buni pentru fiii si fiicele lor si nemeritand tratamentul discriminatoriu si jignitor pregatit de Guvernul Romaniei", spune TATA.

Asociatia TATA solicita membrilor Colegiului Director al CNCD sa solutioneze cu promptitudine aceasta plangere, pentru a determina Cabinetul Emil Boc sa renunte la masurile discriminatorii adoptate impotriva tatilor.

"Parintii trebuie stimulati sa se implice in cresterea si educarea propriilor copii, iar discriminarea tatalui in societatea romaneasca trebuie sa devina un fenomen combatut permanent de statul roman. Cei doi parinti sunt la fel de importanti pentru copilul lor, iar complementaritatea lor in viata de familie trebuie promovata permanent", mai noteaza in plangere liderul TATA.