Unul dintre hotii masinii lui George Becali si-a schimbat, miercuri, declaratiile, in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, negand ca a fost sechestrat de bodyguarzii omului de afaceri, relateaza Agerpres. La termenul trecut al procesului, o alta persoana implicata in acest caz a spus ca nu s-a simtit sechestrata, declaratiile initiale fiind date sub presiunea procurorilor.

La termenul de miercuri, Stefan Margean si Stan Constantin David au sustinut ca se aflau intr-o masina, impreuna cu Nicolae Tinel si Adrian Stanila, si ca au fost implicati intr-un accident cu un autovehicul condus de apropiatii lui Becali. Ei au recunoscut ca se aflau in zona stadionului Dinamo pentru a primi bani in schimbul autoturismului furat, insa, in urma accidentului, s-au speriat si au fugit.

Cei doi au spus ca au fost de bunavoie la barul din Pipera, unde George Becali s-a purtat frumos cu ei, au baut coniac, au vorbit, iar finantatorul Stelei le-a dat cate 50 de lei pentru a lua taxiul catre casa.

Stefan Margean si Stan Constantin David sustin ca au fost obligati de anchetatori sa faca declaratii impotriva lui Becali, fiind amenintati ca, in caz contrar, vor fi arestati.

Catalin Zmarandescu a fost audiat, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in dosarul in care europarlamentarul George Becali este acuzat alaturi de bodyguarzii sai de sechestrare de persoane in cazul furtului autoturismului acestuia.

Zmarandescu a declarat ca, la rugamintea lui George Becali, a plecat insotit de mai multi apropiati ai acestuia pentru a se intalni cu cei care ii furasera autoturismul patronului Stelei si a plati cei 7.000 de euro pe care convenise cu hotii sa-i dea pentru recuperarea masinii.

Catalin Zmarandescu este acuzat de procurori de trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, in forma agravanta.

La Inalta Curte de Casatie si Justitie vor fi audiati si ceilalti inculpati din dosar.

Europarlamentarul George Becali a fost audiat si el, miercuri, la ICCJ, declarandu-se nevinovat de acuzatiile ce i-au fost aduse.

George Becali a fost trimis in judecata pe 16 octombrie 2009 de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul.

Potrivit procurorilor, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, inculpatii Stefan Fanus Dediu, Catalin Zmarandescu, Mihai Mila, Niculae Dumitrascu si Marcel Popa, instigati de George Becali, actionand impreuna si folosind violenta, au imobilizat trei persoane, pe care le-au transportat, impotriva vointei lor, intr-un local din orasul Voluntari, judetul Ilfov, sechestrandu-le aproximativ doua ore si supunandu-le la suferinte fizice si psihice.

De asemenea, inculpatii i-au obligat pe cei trei sa scrie declaratii prin care recunosteau comiterea unei infractiuni.

'S-a mai retinut, totodata, faptul ca inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalti inculpati in actiunea acestora de sechestrare a partilor vatamate, neluand masurile legale impuse de calitatea sa de politist', sustin anchetatorii.