Procurorii DIICOT Valcea au emis ordonante de retinere pentru 24 de ore pe numele a inca 19 persoane acuzate de fraude informatice, alaturi de alte 15 deja retinute in acest caz si ridicate in urma perchezitiilor care au avut loc marti in cadrul anchetei privind licitatii frauduloase pe internet, transmite Mediafax.

Procurorul-sef al DIICOT Arges, Nicolae Blaga, a declarat ca cele 34 de persoane au fost retinute dupa audierea a 40 de tineri, timp de cincisprezece ore, urmand ca miercuri magistratii Tribunalului Valcea sa judece propunerile de arestare preventiva pentru toti cei 34 de retinuti.

Zeci de persoane au fost duse, marti, la audieri la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Valcea in cadrul unei anchete privind licitatii frauduloase pe internet, unde procurorii au colaborat cu ofiterii FBI si Secret Service.

Simultan cu actiunea procurorilor DIICOT au fost efectuate perchezitii domiciliare in Praga (Cehia) - zece, in Statele Unite ale Americii - sapte, fiind vizati alti membri ai gruparilor infractionale organizate.