Deputatul democrat-liberal Cezar Preda considera ca protestul cadrelor didactice din Buzau va avea consecinte care se vor rasfrange asupra buzunarului acestora.

''Cred ca liderii de sindicat nu au spus cadrelor didactice ca ei isi vor lua salariile pe luna martie intregi, din cotizatii, iar aceasta actiune care nu avea cap si coada se va rasfrange tot in buzunarul dascalilor nostri, ca sa nu mai spunem de reactia parintilor care si-au lasat trei saptamani copiii singuri acasa, o perioada atat de lunga, cand, de fapt, acestia ar fi trebuit sa fie la scoala'', a spus Cezar Preda, citat de Agerpres.

Vicepresedintele PD-L sustine ca ''unii lideri de sindicat au profitat de anumite disfunctionalitati, incercand sa obtina un profit maxim''.

''Nu m-am erijat nici in purtatorul de cuvant al Guvernului si nici in purtatorul de cuvant al dascalilor, incerc sa-i inteleg. Este o categorie sociala foarte importanta pentru statul roman, dar cred ca si profesorii nostri trebuie sa inteleaga ca este o perioada foarte grea si, chiar daca se fac anumite balbe, ele se corecteaza, dar trebuie sa participam impreuna la acest efort. Nu se pot duce intr-o zona a unor revendicari cu cizma inainte, ne dati pentru ca trebuie sa ne dati'', mai afirma deputatul Cezar Preda.