Senatorul Catalin Voicu, arestat pentru fapte de coruptie, a fost dus, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a contestat o decizie a procurorilor DIICOT, cei care au declansat initial ancheta impotriva sa, informeaza Mediafax.

Contestatia senatorului Voicu impotriva rezolutiei procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism de declinare a dosarului sau de la DIICOT la DNA va fi luata in discutie de catre instanta suprema, in data de 4 mai.

In 11 decembrie 2009, potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale, procurorii DNA au stabilit ca, in cursul anului trecut, Catalin Voicu ar fi pretins si primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare.

Initial, ancheta in cazul Vociu a fost la DIICOT, insa, in urma cercetarilor, procurorii acestei directii au stabilit ca faptele intra in competenta DNA, dosarul fiind declinat.

DNA a solicitat avizul Senatului pentru arestarea senatorului Voicu, iar in 23 martie Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis mandat pentru 30 de zile pe numele politicianului.