Cel mai important obiectiv politic al Romaniei dupa intrarea in NATO si UE este aderarea la Spatiul Schengen in martie 2011, iar autoritatile statului vor lua toate masurile pentru indeplinirea acestuia, a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, premierul Emil Boc, transmite Mediafax.

"Dupa intrarea in NATO si UE cel mai important obiectiv politic de indeplinit al Romaniei cu consecinte directe si pragmatice este intrarea, in martie 2011, in Spatiul Schengen. Acest obiectiv are implicatii majore pentru ca, incepand de anul viitor, Romania devine granita externa a UE. 500 de milioane de locuitori ai EU stau si se bazeaza pe profesionalismul institutiilor din Romania", a spus Boc, la inaugurarea Serviciului pentru Imigrari al judetului Cluj.

Acesta a afirmat ca autoritatile romane poarta o responsabilitate uriasa si vor da dovada "de toleranta zero fata de orice deficiente si orice lucruri care nu sunt bine facute". "Dam dovada de toleranta zero pentru ca apartenenta la UE cere sa ne ridicam la anumite standarde. Serviciul de Imigrari va avea astfel de standarde de calitate", a subliniat premierul.

Potrivit acestuia, in urma aderarii la Spatiul Schengen cetatenii romani vor putea circula pana la Marea Nordului fara a mai avea nevoie de pasaport sau buletin pentru ca nu vor mai exista granite.