Premierul Emil Boc a afirmat, sambata, ca nu este normal ca populatia sa aiba de suferit din cauza negocierilor pe care medicii de familie le poarta cu Ministerul Sanatatii. "Ministerul Sanatatii a stat in negocieri tot timpul si va negocia cat va fi necesar. Contractul-cadru a fost aprobat in Guvern, urmeaza acum sa se implementeze si sper sa se gaseasca intelegere pentru ca nu e firesc ca oamenii sa sufere din cauza negocierilor sau a birocratiei. Din punctul nostru de vedere, noi l-am adoptat in Guvern inainte de 1 aprilie", a declarat Emil Boc, citat de Agerpres.

De joi, medicii din intreaga tara nu mai elibereaza retete compensate si gratuite, din cauza ca noul contract-cadru cu CNAS nu a fost semnat.

Presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila, a anuntat, in prima zi a acestei luni, ca medicii de familie nu vor mai elibera retete compensate si gratuite si nici bilete de trimitere sau concedii medicale, pana la semnarea noului contract-cadru cu casa de asigurari. "Vom consulta pacientii, ii vom trata, dar cu retete simple. Nu avem nici contract-cadru si nici norme de aplicare. Daca normele au fost elaborate, ele au fost elaborate fara sa se discute cu noi", a sustinut Doina Mihaila.

Contractul-cadru urma sa intre in vigoare la data de 1 aprilie, insa nu a fost publicat in Monitorul Oficial si nici nu se cunosc care sunt normele de aplicare. Guvernul a aprobat miercuri contractul-cadru, acesta urmand sa fie publicat si in Monitorul Oficial.