Aproximativ 50 de persoane au participat, vineri seara, in Piata Universtatii din Capitala, la un protest politic pasnic intitulat "No Basescu Day". Potrivit Mediafax, participantii, in majoritate tineri, au venit imbracati in violet sau au purtat diferite accesorii de aceasta culoare.

Organizatorii au impartit trecatorilor caricaturi cu presedintele Traian Basescu si fluturasi cu textul "No Basescu Day. O zi fara Basescu…pentru cealalta jumatate de Romanie. 2 aprilie - ziua in care ne intalnim imbracati in violet non-Basescu".

Actiunea ''No Basescu day - O zi fara Basescu" sau 'Miscarea Violet' , inspirata de actiunile similare indreptate impotriva premierului italian Silvio Berlusconi si presedintelui francez Nicolas Sarkozi, a fost promovata si in Romania prin intermediul site-urilor de socializare, noteaza Agerpres.

"Pe 2 aprilie 2010, oriunde va aflati, purtati ceva violet. (...) Spuneti NU populismului si demagogiei! Spuneti Nu Basescu!', se arata in mesajul postat pe mai multe bloguri.