Sediul PDL Bucuresti, aflat pe Aleea Modrogan 22 si administrat pana in prezent de Ministerul Afacerilor Externe, a fost trecut din nou, dupa 17 ani, in administrarea RA-APPS, informeaza Mediafax. Reprezentantii Guvernului sustin ca transferul se impune deoarece MAE nu are atributii in a administra astfel de cladiri.

Transferul imobilului a fost decis printr-o hotarare adoptata in sedinta de miercuri a Guvernului si va fi efectuat in termen de 60 zile, prin protocol incheiat intre cele doua parti.

Hotararea de guvern stabileste ca imobilul situat pe Aleea Modrogan 22 din Bucuresti, proprietate publica a statului, trece, inclusiv cu mijloacele fixe si obiectele de inventar aferente, din administrarea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) in administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Prin hotararea adoptata miercuri, Guvernul revine la statului juridic al imobilului din 1993. In acel an, Executivul a decis, tot prin hotarare, ca imobilul sa fie trecut din administrarea RA-APPS in cea a MAE.

Reprezentantii Guvernului afirma ca hotararea schimba doar titularul dreptului de administrare, si nu chiriasul sau tariful de inchiriere a imobilului.

Ei sustin ca transferul este impus de faptul ca Ministerul Afacerilor Externe nu are atributii in a administra astfel de cladiri, fara a preciza motivul pentru care, in aceste conditii, administratorul imobilului nu a fost schimbat timp de 17 ani.

Imobilul are o suprafata construita de 788 metri patrati si dispune de un teren de 2.062 metri patrati si a fost folosit si ca sediu de campanie al PDL la prezidentiale.