Municipalitatea orasului Cluj-Napoca va organiza pe 9 aprilie o licitatie pentru construirea Centrului Cultural Transilvania, edificiu ce va include si un sediu pentru filarmonica. Potrivit anuntului de licitatie publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), costurile estimate pentru acest proiect se incadreaza intre 30,000,000 si 64,383,281 RON, fara TVA (pana la 16 milioane de euro).

Viitorul contract, ce prevede serviciile de proiectare si executia de lucrari la noul centru cultural, va fi incheiat pe o perioada de 24 de luni. Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 9 aprilie.

Proiectul Centrul Cultural Transilvania a fost gandit pentru a gazdui sediul Filarmonicii de Stat Transilvania, noteaza Ziua de Cluj. Totodata, Consiliul Judetean Cluj, in subordinea caruia se afla institutia de cultura, a initiat demersurile pentru ca acest obiectiv sa devina de interes national. In acest fel, filarmonica ar putea primi fonduri si de la guvern, nu doar de la forul judetean.

Primarul Sorin Apostu a explicat ca amenajarea centrului cultural este un proiect multianual si ca municipalitatea il va sustine cu fonduri de la bugetul local, in limita posibilitatilor. In februarie, primaria a demarat licitatia pentru desfiintarea constructiilor de pe terenul de 1,2 hectare situat pe Bd. 21 Decembrie nr. 106 si pregatirea amplasamentului pentru viitorul proiect. Municipalitatea a mai avut un proiect pentru amenajarea sediului filarmonicii in cladirea fostului cazinou din Parcul Central, insa acesta nu a primit avizul de mediu.