Serviciul Roman de Informatii, alaturi de alte institutii internationale cu atributii in domeniul securitatii si cu structuri aliate, a urmarit actiunile desfasurate pe teritoriul Romaniei de cetateanul irakian Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi, acuzat ca ar fi liderul al-Qaida in Europa, transmite Mediafax, care il citeaza pe seful biroului de presa al SRI.

"Urmare a activitatilor de cooperare internationala, Serviciul Roman de Informatii a avut in atentie, impreuna cu alte institutii internationale cu atributii in domeniul securitatii precum si cu servicii din cadrul structurilor aliate, actiuni desfasurate pe teritoriul Romaniei de catre Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi", a declarat seful Biroului de Presa al SRI, Sorin Sava.

"Aspectele rezultate au contribuit la adoptarea de catre autoritatile americane a inceperii cercetarilor destinate combaterii unor activitati din linia terorismului", a precizat acesta. Reprezentantul SRI a declarat ca masurile pe care le-au luat autoritatile romane au dus la prevenirea unor amenintari cu risc terorist, care ar fi putut afecta interesele de securitate nationala ale Romaniei sau ale aliatilor ei.

Potrivit agentiei de presa citate, Statele Unite ale Americii au anuntat ca vor ingheta conturile de pe teritoriul american ale unui irakian naturalizat britanic, Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi, pe care il acuza ca este liderul unei retele al-Qaida in Europa, formata din doua celule, dintre care una la Bucuresti.