Senatorul Catalin Voicu ramane in arest; Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul introdus de avocatii lui Catalin Voicu la decizia instantei privind arestarea sa preventiva, pe o perioada de 30 de zile. In sustinerea cererii sale, avocatul lui Voicu a invocat presiunea mediatica "uriasa si devastatoare", precum si calitatea profesionala a unor persoane din cauza, transmite Mediafax.

Dupa terminarea discutiilor in cazul sau, senatorul Catalin Voicu a fost dus cu ambulanta la Spitalul Penitenciar Jilava, unde a fost incarcerat.

UPDATE 3: Audierea lui Catalin Voicu s-a incheiat, instanta urmeaza sa se pronunte asupra recursului senatorului. Potrivit avocatului acestuia, lui Catalin Voicu i s-a facut rau in timpul sedintei.

UPDATE 2: Conducerea instantei supreme a admis cererea de abtinere, formulata de judecatoarea Mona Pivniceru. Aceasta a declarat ca se afla intr-o relatie de prietenie cu familia judecatorului Florin Costiniu, astfel ca in locul ei a fost desemnat judecatorul Ionut Matei, in procesul privind arestarea lui Catalin Voicu, transmite Mediafax.

Din completul de judecata, investit cu solutionarea recursului lui Voicu, faceau parte judecatorii Anton Pandrea - presedintele Sectiei penale a ICCJ si membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Traian Gherasim (fost procuror general adjunct al Romaniei), Victor Camenita Pasca, dar si Mona Pivniceru - presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania, care a inaintat o cerere de abtinere in acest caz. Cererea Monei Pivniceru, judecator la Sectia civila a ICCJ, a fost admisa, locul sau fiind preluat in complet de catre Ionut Matei, judecator la Sectia penala.

UPDATE 1: Catalin Voicu a fost dus cu ambulanta la judecarea recursului, potrivit Realitatea TV.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Penitenciarului Jilava, Daniela Popescu, a declarat, joi, ca starea de sanatate a senatorului Catalin Voicu este stabila si ameliorata fata de momentul internarii sale.

Senatorul a fost adus la Penitenciarul Spital Bucuresti-Jilava, marti, in jurul orei 23:30, dupa ce medicul de la arestul Inspectoratului General al Politiei Romane a constatat ca Voicu prezinta afectiuni cardiace si a propus internarea lui intr-o unitate spitaliceasca.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au emis, marti, un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Catalin Voicu. Miercuri, avocatul acestuia a facut recurs, ce urmeaza sa fie judecat vineri, de la ora 10:00.